12

по-кротко

преди 8 години

До ИванПрав си, но имай впредвид, че това е въпрос и на номенклатура. Руснаците наричат северния магнитен полюс пък южен, защото привлича северния полюс на стрелката на компаса, докато в англоезичната литература северния магнитен полюс на Земята е точка по ДЕФИНИЦИЯ от северната полусфера, умнико! Въпреки това уточняват, че северения магнитен полюс на Земята е южен магнитен полюс.

11

Иван

преди 8 години

Ужас! Както за статията, така и за хората, които коментират векторите на полюсите!За справка - северният магнитен полюс е близо до южния географски полюс, а южният географски полюс е близо до северния магнитен полюс. Стрелките на компаса сочат горе-долу севрния географски полюс, което се пада точно южния магнитен полюс.И тази статия може да я прочете някой ученик и наистина да повярва на написаното!Ужас!

10

айнщайн

преди 8 години

До 9:не колега от небето падат магнити

9

айнщайн

преди 8 години

Магнита сочи към Банкя

8

потресаващо

преди 8 години

Магнитните полета на Земята ни предпазват от агресивните нападения на небесните тела! Бре, бре! Потресаващо неграмотно! И как точно магнитното поле ни предпазва от падането на небесните тела. Мислех, че поради триенето и високата си скорост те изгарят в атмосферата, но това за магнитните полета НЕ ГО ЗНАЕХ. Това е една ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕГРАМОТНА ПУБЛИКАЦИЯ!

7

откритие

преди 8 години

Това заслужава публикация в Нейчър! Знаех това, което казва номер 2, а това заглавие на статията е направо ПОТРЕСАВАЩО неграмотно. Магнитния север и географския НЕ СЪВПАДАТ.

6

Анонимен

преди 8 години

Където и да сочи то все македонско ве баце!Михаела, напиши една статия за света преди, по време и след магнетизма моето момиче.

5

Анонимен

преди 8 години

Северния полюс на магнита сочи на там, на където го обърнете! За да сочи северния магнитен полюс на земята, трябва да има пренебрежимо малка сила, оказваща съпротивление на магнита.

4

някой

преди 8 години

Колко ли се е изненадала Михаелчето, като случайно е разбрала този потресаващ за нея факт. Сигурно е паднала от стола и си е рекла, "е ся това никой не го знае, ей сега ще напиша една потресаваща статия да видят колко съм добра Джурналистка"

3

Анонимен

преди 8 години

Северният магнитен полюс е в Канада

2

Веско

преди 8 години

До А сегаЩо се заяждаш? Да се мислиш за журналист не е необходимо средно образУвание

1

А сега

преди 8 години

Някой май не е внимавал в часовете по физика. Северния полюс на магнита НЕ сочи северния полюс на Земята, поради простата причина, че магнитните полюи не съвпадат с географските - изместването е 11 градуса.