29

Джон

преди 8 години

След като си постигнал всичко което си постигнал благодарение на обществото в което си възникнал и образуван ти си му длъжен и трябва да върнеш в него всичко излишно което си взел от него. Егоистичното и детинско отношение на безмислено трупане на богатства от които няма полза за съответния човек но което ощетява и разрушава обществото като цяло е във висша степен вредно и зло. Нека помнят такива хора а и всички че са смъртни и един ден който ще дойде твърде скоро ще отговарят за постъпките си.

28

Джон

преди 8 години

Вероятно ще има богати хора които запенени ще казват - "аз съм постигнал всичко сам, държавата нищо не ми е дала, всичко което съм спечелил е моя заслуга откъде на къде ще плащам големи такси, това са мои пари и т.н." Такова отношение е детинско и късогледо и на такива хора бих отговорил следното - ти нищо не си постигнал сам извън обществото, нито си се родил сам, нито си се отгледал, нито си построил за себе си училище, болница, пътища, канализация и т.н. Всичко си взел наготово.

27

Джон

преди 8 години

Ето защо социалния тип държави са едни от най-добрите, там има висок процент на преразпределяне на благата който позволява големи суми да се използват за подобряване на социалното положение на хората, социални проекти, сигурност, образование, здравеопазване и друго. Това се постига с прогресивен данък и активна политика за висок процент на преразпределяне на благата.

26

Джон

преди 8 години

Това води до отслабване на държавата, понеже отслабването на средностатистическия човек е правопропорционално на отслабването на държавата. Стигне ли се до определено ниво на точка на незавръщане всичко свършва и целия организъм или държава е разрушена. Не бива да се допуска малцина да се облагодетелстват на гърба на мнозина. Твърде богатите са като разглезени деца източващи жизнените сокове на държавата върху която паразитират и която им е предоставила условията да забогатеят заради суетност.

25

Джон

преди 8 години

Що се отнася до това защо богатството в ръцете на малцина е лошо и вредно за държавата причината е следната. Повече пари и ресурси неправомерно концентрирани в ръцете на малцина означава че същото количество се отнема от ръцете на народа и от паричния оборот достъпен до тях което води до влошаване на живота им и нарушаване и разрушаване на социалните отношения, живот и институции. Твърде богатите се явяват като кръвопийци изсмукващи жизнената кръв на организма върху който паразитират.

24

Джон

преди 8 години

Гибелна ситуация за една държава е когато на властови позиции се доберат хора с чуждо етническо самосъзнание, хора които имат идеи и вярност не към народа си а към други странни интернационални идеи и организации. Тогава държавата се унищожава отвътре, външен враг не е нужен макар и външните врагове да не спят а да наблюдават и чакат удобния момент. Както са казали римляните не врагът пред портите е страшен а врагът зад портите, този който поздравяваш всеки ден като приятел.

23

Джон

преди 8 години

Там където разликата между богати и бедни е голяма, където законодателството позволява на богатите да увеличават богатството все повече и повече а социалната държава да намалява все повече и повече - такава държава загива. Причината е че държавата е изградена от държаво-изграждащия етнос и когато условията станат лоши за потомците му, той или изчезва или емигрира или превзема властта или външен враг завладява държавата. Резултата е гибел за държавата.

22

Анонимен

преди 8 години

BG zarvuli kade sa napischete Spisak i sa tah ili vi e stah ot mutrite i mutresite novobogataschite v bG

21

Готованци

преди 8 години

Нормално - тези, които рискуват и се борят, печелят. Останалите, които чакат наготово някой да им подсигури работа и да им дава заплата, нямат право да се сърдят, че взимат в пъти по-малко.

20

Анонимен

преди 8 години

туй само за щатите ли са отнася бря.

19

Владо

преди 8 години

тоя дето е писал статията явно е по-пиян от мен, защото забелязвам супер много правописни грешки....а водката не прощава

18

Анонимен

преди 8 години

На такива като Ръбладжията все някой му пречи и му е виновен че е про..ст и беден.Класически бъл..га..рак който гласува за Боко или пък Сайдеров.

17

факт

преди 8 години

Богатите -по-богати, а бедните-по-бедни

16

до 19

преди 8 години

Те евреите май спечелиха от тази война. Имат си държава, голям приръст на населението, новите терористи вече не ги закачат тях.

15

Анонимен

преди 8 години

"Хлал" да са им !!!

14

Рубладжия

преди 8 години

До анонимника 16То и Мадона, Майкъл Джексън, Леонардо Ди Каприо все таланти... че и Дянков и той талант- женен за щерката на богат евреин от САЩ. Мадона е дърта кабалистка, а Ди Каприо се обряза преди няколко години! Все богати и известни, защото са невероятни таланти, пък човечеството *** оФце!

13

Анонимен

преди 8 години

Абе къде бат Бойко???????? Стига бе...

12

Ганьо

преди 8 години

Имам пари обаче ми е сиромашка психиката

11

Анонимен

преди 8 години

затова светът е на този хал, не защото не можем да нахраним бедните, а защото не можем да нахраним богатите...

10

З Н А Й К О

преди 8 години

КОЙТО НЕ МИСЛИ КАТО МЕН... ЗНАЧИ ИМА ПРОБЛЕМИ СЪС СЕБЕ СИ.