49

Гост

преди 4 месеца

Световната здравна организация още преди години обяви хомеопатията за шарлатанство и ги изхвърлиха от ред пазари, затова тук се напънаха да корумпират яко системата, на ниво регистрация на препаратите и на ниво медицински персонал.

48

Гост

преди 4 месеца

В Щатите ги задължиха да си пишат на листовките, които придружават хомеопатичните препарати истината, че няма доказателства, че работят.

47

Гост

преди 4 месеца

Как се прави хомеопатия - наливате си една боза, изсипвате, изплаквате, наливате в вода в същия съд и от нея капвате върху капка с пълнител, бялото на хапчето. Хоп, имате разтвор 1Х. Иначе повечето от съставките биха ви отровили директно.

46

Гост

преди 4 месеца

Много натискат тонзилотрена: меркуриум бийодатус, демек живачен йодид, изключително опасен да се поглъща; силицеа - обикновен пясък; калиев бихромат - силно отровен; хепар сулфурис е калциев сулфит, освобождава сероводород, силно токсичен. Имената са фантазийни, латински, шарлатански като френологията. Световната здравна организация отдавна я забрани като шарлатанство. Алергични реакции, тежки и средни предизвиква.

45

Даниел Боянов

преди 8 години

Тази жена излекува сина ми от заболяване, което трима лекари казаха че е нелечимо, и го направи за няколко месеца само. Откакто децата ми ги лекува тя с хомеопатични препарати, антибиотик над пет години не са виждали.

44

мнение

преди 8 години

Хомеопатията се крепи изцяло на плацебо ефекта - "Когато шишенцето ви свърши, долейте го с още вода". Затова я приравням към врачките от нощните канали. Вярата наистина понякога лекува, но дали това трябва да става чрез продавачи на вяра? Едно е лекар да даде плацебо като вариант, друго е армия от мародери да прави бизнес с болестите на хората.

43

до автомонтъора

преди 8 години

Съгласен напълно!Еднакво е - няма как да знаеш какъв проблем влиза в работилницата / разбирай го в Кабинета/.Това си е в началото неравенство с много неизвестни ! но има път на поведение ,който изяснява нещата.разликата е само в липсата на резервни части при медиците.

42

Автомоньор

преди 8 години

До редно би било"Би ли си закарал колата на трима майстори за един ден?!?!"И на повече може. Само дето обикновено излиза пет пъти по-скъпо и колата пак е повредена. Докторите не са много по различни от автомонтьорите. Основните принципи са същите. И в нашия бранш го има плацебо ефекта. Т.е. може и от приказки да го докарваш. Иначе аз хомопатията я разлеждам чисто техничеси чрез степента CH за разреждане на активните вещества. При толкова огромни разреждания нямя как да има ефект.

41

редно би било

преди 8 години

Всяка хвърлена в пространството фраза злепоставяща лекарското съсловие да се санкционира като уронващо престижа действие.Етичните комисии да се събудят. Това е една от основните причини за преразход на ресурс - недоверието и тичане да се отхвърля ..безумие! Би ли си закарал колата на трима майстори за един ден?!?!

40

до 53 без обида

преди 8 години

Истината е ,че нашите лекари са на много високо нива- доказателството е ,че си намират веднага работа в чужбина! Факт!!Лошото е ,че "никой не е пророк в собственото си село." Лошото е ,че цяло едно съсловие се напада некоректно и без да се отчита ,че е във вреда на цялата нация.Сриваш доверието в единственото благородно съсловие!! И това се прави ежеминутно в пресата и в ефир , за нета да не споменавам

39

Lora

преди 8 години

Ужасен опит имам с лекар хомеопат. Уж беше видна лекарка от препоръчан хомеопатичен център. Заведох дъщеря си заради астмата. След интервю от 2 часа, каза, че причината съм аз, защото съм била неспокойна когато съм била бременна. И ни даде някакви капки. Редовият педиатър каза да не се занимавам с глупопсти, че детето ще надживее астмата в пубертера, а причината е тежка пневмония, която изкара като малка. Така и стана. Капките на хомеопатката само доведоха до алергизиране.

38

Анонимен

преди 8 години

Спомням си и едни филипинци, дето оперираха с голи ръце и след техните операции не оставаха следи.... Ако беше ефективна, първо раковоболните щяха да оздравяват, после тия с ебола и двойните пневмонии, тиф и други подобни. Ама не! Помагала, лекувала, ама при не знам си какви условия... Нещо като хремата: Ако я лекуваш ти минава за седем дни, ако не я лекуваш - за седмица.Чист плацебо ефект и активиране на собствените ресурси.

37

Анонимен

преди 8 години

Без да искам да обидя никой ще ви кажа ! Уникална държвава сме ! Каквито докторите (лекарите), такива и журналистите ... платени и вредни.Рекламата да върви, а другото майната му.

36

до 48 Волтер

преди 8 години

Много ми допадна поста! Не бях го срещал,но има резон.Организма има своите защитни механизми и много от заболяванията могат да оздравеят спонтанно ,дори и рак. Има описани над 200 000 случай със спонтанна регресия на рак в света.Друг въпрос е ,че близките на болния със всички средства се противопоставят на природните феномени ,с които организма се справя. Пример- силната жажда ,често пъти се игнорира ,защото пациента не е ял ?!?

35

Анонимен

преди 8 години

Да живее хомеопатията, по нейния метод от години си правя безплатно кисело мляко, номера е следния: Отивам и си наливам една 20 литрова туба вода от халите, после като я донеса вкъщи и капвам 100 капки кисело мляко(нали по една капка на чаша им е основмата рецепта, а в тубата има 100 чаши вода) и ето ти имам си 20 килца кисело млекце във вид на вода, че не с еи разваля все пак е вода...вода ама нали помни и всъщност е кисело мляко. та така драги хора да живе киселото мляко по хомеоптаски метод

34

Анонимен

преди 8 години

Аз се чудя за чий тия глупости се продават като "лекарствено средство". Един път реших да видя какво пише в упътването на осцилококцинум (егати името) също и Алиум цепа или нещо такова. Ми не пише нищо - ни активно вещество, ни съдържание. Някакви си тинтири-минтири. Никакъв научен метод или подход няма в това. А иначе джипито все ги предписва, а не са по-малко от 7-8 лева.

33

Анонимен

преди 8 години

изкуството на медицината се състои в това да развлича пациентите, докато природата ги излекува - Волтер

32

интернет медицина

преди 8 години

Мнозина залагат на този вариант на лечение ,НО в началото на всяка статия пише коректно "Информацията не заменя прегледа от лекар"Това е ключовото изречение !! медицината е твърде сложна наука и с изчитане не няколко статии не може да се упражнява безопасно ,защото е необходимо и клинична мислене и точна диференциална диагноза и правилна терапия и/или изчакване

31

истини

преди 8 години

В Япония хомеопатията е забранена.Истината е ,че правилността в лечението идва с комплексни мерки - хранен , балансиран начин на живот и без излишно натоварване с рискови фактори - цигари , наркотици и превишени количества алкохол.......редовни профилактични прегледи при един и същи лекар ,за да има проследяване и ранно откриване на здравословни проблеми.......

30

Шарла Тан

преди 8 години

Щом като здравните каси в чужбина и в България ни признават хомеопатията, значи че хомеопатите са шарлатани.