23

Анонимен

преди 8 години

Нека спрат рекламата на "вредни храни". Лицемерите от министерството ипарламента да предложат и приемат закон, с който да изчезнат рекламите на кроасани, снаксове, чипс и кока-кола. Хайде да видим лицемерите, "загрижени за здравето на децата", а не за опразване на джобовете на хората.

22

Анонимен

преди 8 години

Ама чакайте бе вие кво искате нали онез в костюмите там трябва да ядат бе? Вие кво като изядоха всички пари и кредити как мислите че ще вземат нови? Ми данък в/у това или онова. Увеличение на такси и винетки. Ми така се източва населението бе вие кво искате нали трябва да се яде?

21

Анонимен

преди 8 години

В Германия ДДС то (ВАТ) е 19 процента, като всички хранителни продукти са на 7 процента. У нас данъците са 20%, като всички вредни продукти са дори с данък отгоре. Данък чипс, данък ракия, данък фасул... Колкото и да вдигате данъците все сме без пари, щото някой ги краде.

20

Анонимен

преди 8 години

До До 20 А ти какво знаеш за икономиката преди 26 год.? Приказките разказвани от СДС. ? Колко бе външният дълг на България на глава от населението ?

19

Анонимен

преди 8 години

А не ми се вярва че само 53% подкрепят този данък. Аз си мисля че са минимум 99.99%ама на тези от "Алфа Рисърч" им е станало неудобно да публикуват такива цифри. Те хората са готови да дадат всичките си доходи за данъци само и само да се хранят здравословно. Те хората искат моментално вдигане на цените дори и на нафората / и тя е включена в списъка на министерството/.

18

Анонимен

преди 8 години

До 21:Живков имаше идея да копираме много от Японската икономика - последните му посещения бяха именно в Япония. В допълнение, много от заводите имаха оборудване от ГФР.

17

Анонимен

преди 8 години

Вместа да модернизираме и обновим т.н. Живкова икономика ние позволихме всичкода се раграби и разпарчадоса за вторични суровини. Останалото се продаваше за жълти стотиники и така връзвахме бюджета от 1997 до 2006. Сега всичко се продаде и окраде и няма как да се връзва бюджета в последните години и сеналага да вземаме борчове за да връзваме бюджета.Единствения изход е РЯЗКО НАМАЛЯВАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ НА ЧИНОВНИЦИТЕ - заплати на чиновник на 500 са нереалистични при липса на истинска икономика.

16

Анонимен

преди 8 години

СРЕЩА ПОДКРЕПА, ЗАЩОТО ИЗОБЩО НЕ СА ПРОЧЕЛИ ЦЕНАТА НА КОИ ХРАНИ ВСЪЩНОСТ ЩЕ БЪДАТ УВЕЛИЧЕНИ ИЛИ ПРОСТО ЗАЩОТО СА ТТЪПИ.АКО ПРОЧЕТАТ И СА СПОСОБНИ ДА РАЗСЪЖДАВАТ, ЩЕ РАЗБЕРАТ, ЧЕ НА ПРАКТИКА СЕ ГОТВИ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ НА ПОЧТИ ВСИЧКИ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ

15

Анонимен

преди 8 години

Хххххх цените ги преравняват с Европейските Оставани и Миражът за заплатите да стане ВДържавиВ близките 25 години РеалностКолкото до данъци и акцизи те винаги се покачват никога не падат това е Навред по света Много Народ си Замина за Кратко време Законът можеше да бъде и другНапример да Забранят вредните съставки , добавки , ,оцветители в храните като в Белите Държави от който постоянно взимат пример

14

Анонимен

преди 8 години

До СамодисциплинаАз чипс не ям. Кока кола не пия. Никакво газирано не пия. Мен данък"вредни храни" не ме бърка.- - - - А нас не ни бърка какво е твоето мнение ! Всеки си има свое !!!

13

Анонимен

преди 8 години

поредното платено проучване, глупости на тракалета. Как са ги сметнали като нито мен са ме питали нито съм чул за такова проучване тоест примерно от 100 човека познати никой не знае. Пак ще е откраднал някой парите за проучването и пак фалшификати. То изборите са фалшиви камо ли некакво проучване

12

Самодисциплина

преди 8 години

Аз чипс не ям. Кока кола не пия. Никакво газирано не пия. Мен данък"вредни храни" не ме бърка. И въпреки това съм против това постоянно да измислят някакви безумни идеи, само и само да напълнят хазната.От друга страна българинът е свикнал винаги да избира по-лесно и по-"гъзарското". Напр. като отида на село баба и дядо веднага тичат до магазина, за да купят газирано. Не знам защо го правят, а аз всеки път им се карам. Как да им обясня, че техните компоти и сиропи са 10 пъти по-вкусни и полезни

11

Hitar Petar

преди 8 години

Поредната лъжлива статия, никой не иска по-високи цени на каквото и да е !!!

10

gerbist-evroatlantis

преди 8 години

Народът каза своята дума и подкрепя въвеждането на този данък за здравето му. Така ще се подобри здравето на подрастващите. Отделно, нека народа да се замисли че винетките трябва да асе актуализират, не са променяни с години, а колко много магистрали за столицата се построиха? Имаме волята да постигнем видими резултати, и това е пътя.

9

Анонимен

преди 8 години

Имате нужда да ви глобят за да не се храните с чипс?Ами заслужавате си цените тогава, да ви ги вдигнат.Аз съм против,но явно това няма значение

8

смех

преди 8 години

Откровено се съмнявам, че 53 % от гражданите се признават за пълни ***, като искат да им вдигнат данъците ЗА ТЯХНО ДОБРО хе хе хи хи ха хо хо. Все едно признават, че са безмозъчни.Всеки, който не иска, не купува вредни храни и днес - това си е негово право. И негово решение.

7

аз

преди 8 години

Да, бе да. И един мормот завива шоколад. Няма човек в света, който да одобрява въвеждането на нов данък. Явно само българинът обича и иска да го гърбят. Да, ама друг път. Що не го пуснат на референдум и тогава да видим кой какво одобрява.

6

Актуален въпрос !

преди 8 години

С колко от нашите пари изръсени от ГЕРБ на "Алфа Рисърч" са купени тези "социологически" извадки ????

5

ха-ха-ха

преди 8 години

Тия нещо вече за хептен *** се опитват да ни вземат. Странно как не са "установили", че 75% от българите одобряват новите цени на винетките, а останалите 25% са разочаровани, че цената е под 100 лв.

4

Анонимен

преди 8 години

Ако някой все още не знае как се манипулира общественото мнение, нека сега го види - "Данък чипс" харесван от 53% " ??????????????? .............Излиза че харесваме данъците които ежедневно ни налагат ???????????????........Ето такива цифри се подават на "умниците" в правителството ни и на ония смешници в НС ! И навярно ще има всенароден събор от радост по вдигане цената на винетките ! Ще има хора, ръченици, песни ......