99

Анонимен

преди 8 години

Значи 32 дни почивни обаче като сложиш работата събота и неделя която не се плаща и в най-добрия случай се минава с "Компенсации" и като сложим стреса от не получената на време заплата изпреварваме Германия, Полша и тн. Ама разбирасе...

98

Анонимен

преди 8 години

Наблюдавайте парите.Парите са барометър за достойнствата на обществото. Когато видите, че покупко-продажбите се извършват не със съгласие, а по принуда; когато видите, че за да произвеждате, ви е нужно разрешението на някой, който не произвежда нищо; когато видите, че парите се стичат при онези, които търгуват не със стоки, а с влияние; когато видите, че някои хора стават по-богати чрез подкупи и облагодетелстване, отколкото чрез работа, и вашите закони не закрилят вас от тях, но закрилят тях от вас; когато видите корупцията да се възнаграждава, а честността да се превръща в саможертва тог

97

Мен

преди 8 години

До 89Информацията ми е доста точна поне за Валенсия. От двадесет години съм тук и имам две фирми.

96

не съм изненадан

преди 8 години

За "честния" частник робовладелец е съвсем в реда на нещата да му работят по 10-12 часа на ден и по 7 дни в седмицата на минимална заплата и така до живот и пак няма да са доволни . На това му се вика робсво , но както винаги най-вероятно управляващите ще клекнат зер не става въпрос за тях.

95

Анонимен

преди 8 години

"Вижте, въпросът не е дали ще са 20 или 25 дни, въпросът е в отношението на работодателите към работниците. Това не на работодателите означава само едно, те не уважават и не ценят хората, които работят за тях. А иначе и без тези 5 дни ще оцелеем, но бизнесът даде ясен знак, че не цени хората, които работят за тях."Във фирмата, в която работя, отпуската е 25 дни - това е политика на компанията. Така че е въпрос на време и в другите компании да стане така, особено ако искат да задържат хората си

94

Анонимен

преди 8 години

ПРОБЛЕМА Е В БИЗНЕСА, В ДЪРЖАВАТА ПО-ТОЧНО.Ако имаме модерен, иновативен, восокотехнолочичен и СОБСТВЕН, БЪЛГАРСКИ бизнес, тогава и 50 дни отпуск няма да са проблем. Защото на такъв бизнес маржа на печалбата е ОГРОМЕН. Ако обаче си АУТСОРСИНГ дестинация и дестинация ИШЛЕМЕ - тогава се конкурираш с ИНДИЯ и АФРИКА. Във Франция мисля работната седмица е 35 часа. Колега от Италия с 30 години стаж ми каза, че ми се полагат 37 дни годишен отпуск. ЗНАЧИ МОЖЕ!В БГ обаче бизнес се прави само с ПОЛИТИКА

93

ГЛАС НАРОДЕН

преди 8 години

КОГАТО НА ДЕПУТАТИТЕ ПЛАТЕНИЯ ОТПУСК СТАНЕ 20 РАБОТНИ ДНИ, ТЕ САМИ ЩЕ ГЛАСУВАТ ОТПУСКАТА НА ВСИЧКИ ДА СТАНЕ 30, ЧЕ И ПОВЕЧЕ РАБОТНИ ДНИ. КОДЕКСА НА ТРУДА ТРЯБВА ЗА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЗА ВСИЧКИ, ДАЖЕ И ЗА НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ!

92

Разбирачев

преди 8 години

Евтиният труд прави икономиката неконкурентноспособна, въпреки че се твърди обратното. Логиката е проста: евтин труд --> трудоемки нископроизводителни технологии --> слаб местен пазар и неконкурентност на външните пазари поради ниската производителност.

91

Реалист

преди 8 години

За почти всички отдавна стана ясно, че първо са условията на труд /заплащане, отпуск, .../, а чак после идва трудът според тези условия. нашите дебеловрати работодатели все още се надяват, че някой ще им се хване на въдицата - Работи като за 10000 лева заплата, аз ще ти плащам 400-500 лева, но някога в светлото капиталистическо бъдеще може да ти плащам и повече, но ти работи сега, а за отпуск ще видим, може и да ти дам 2-3 дни в годината.

90

КОНЦЕПЦИЯ

преди 8 години

Проблема не е в това колко дни ще е!Проблема е в конюнктурата на икономиката ни - нискоквалифицирана работна ръка (често работеща на ишлеме в леката промишленост), изостанала тежка промишленост и аутсорсинг. Убеждават ни, че трябва да работим повече за по-малко пари, за да бъдем КОНКУРЕНТНОСПОСОБНИ! На кого - на Африка!!!ИЗТИНАТА Е ВЪВ ВИСОКИТЕ ТЕХНОЛОГИИ И ВИСОКАТА КВАЛИФИКАЦИЯ. Ама у нас това не става. Грешна е КОНЦЕПЦИЯТА за РАЗВИТИЕ. Затова в Европа има 35 часа седмина и 35 дни отпуск!

89

Анонимен

преди 8 години

Ясно се вижда, че рабонодателите искат само да експлоатират хората, но не и да се грижат за здравето им. Тези мошенници дето забогатяват на гърба на хората са забравили, че те без работници са кръгла нула и всичко което имат е благодерание на труда на работниците им.

88

До 108 gerberis

преди 8 години

Само аз ли схващам ирония в думите ти? АКо съм прав, ме радваш

87

Анонимен

преди 8 години

До Анонименпълна простотия 114...ти сигурно нямаш и 2 дена трудов стаж

86

Анонимен

преди 8 години

колко фирми почиват по време на офицалните празници или само се намираме на работа да кажем нещо.

85

Анонимен

преди 8 години

Вижте, въпросът не е дали ще са 20 или 25 дни, въпросът е в отношението на работодателите към работниците. Това не на работодателите означава само едно, те не уважават и не ценят хората, които работят за тях. А иначе и без тези 5 дни ще оцелеем, но бизнесът даде ясен знак, че не цени хората, които работят за тях. И рано или късно ще си понесат последиците. То те и сега вече започват да реват, че няма подготвени кадри, че хората масово напускат и т. н, но скоро съвсем ще я закъсат.

84

Анонимен

преди 8 години

И после да не се чудят, че още си караме на "те ме лъжат, че ми плащат, аз ги лъжа, че работя!" Ама за такива заплати и най-важното, за такова отношение към работниците, които им изкарват парите за новата кола и скъпите екскурзии, толкова. Така, че кажете НЕ на 5-те дни, намалете заплатите, орежете всичко възможно, ама после не се чудете, че младите бягат, а по-възрастните си клатят краката през 2/3 от времето. С такова отношение, това ще получите.

83

Анонимен

преди 8 години

До нонеабе ноне...те у дома си не можаха нищо да построят...33 единствената им цел е да цоцат от социалната система на някои западни държави ,но това няма да е задълго...убден съм

82

ноне

преди 8 години

До някойАз пък искам да живея в държава която да мога да построя. От никой нищо не очаквам. - На крива ракета космоса и е виновен.

81

gerbist-evroatlantis

преди 8 години

До някой 106,Не си прав, ами какво правим с прехода? Ами с реформите?Нали на кръглата маса през 90-та година така решихме всички, да се прави преход и реформи, и целия народа беше там и така каза. Нека каквото сме решили да го правим.

80

СДС

преди 8 години

хахаххаха ...че за бизнесът и 5 дена са много...къде са синдикатите питам аз...сгушили са се на вътора на бизнеса ми се струва :)