6

Кофти

преди 8 години

Кофти работа е събирането на данни и то най-вече от Гугъл. И другите го правят ама Гугъл се оливат направо. От къде на къде в бекграунда ще ми дърпа ресурси на телефона и Хрома на лаптопа?! Защо?!

5

conservator

преди 8 години

Първо превърнаха сайтовете в приложения (в общ план, изключая приложението фенерче и още няколко), сега правят обратното.

4

Кристиян

преди 8 години

Google, какво да ви говоря!

3

Анонимен

преди 8 години

Като се замисли човек, много голяма част от приложенията не са нищо повече от пренаписани версии на уеб-страниците. Ако се абстрахираме от специализираните, като слушане на музика и правене на сниммки, то какво остава - приложения за пазаруване, информация за времето, онлайн видео, новини, хотели, карти,и т.н. Всички тея програми могат да се махнат и да се ползват уеб услугите. Програмите са за улеснение само.

2

мдаа

преди 8 години

Изродски изпълнения като Google Play Store не трябва да съществуват камо ли да мутират в още по-концентрирани решения. Така както можеш да си свалиш Windows софтуер от всяко едно място би трябвало да се свалят и Android приложения след проверка за вируси, malware и прочие гадости. Но Google просто иска да глътне целия свят...

1

Анонимен

преди 8 години

Всъщност нещо подобно има и сега - Google Labs в Gmail. Достатъчно е просто да активирате екстрата. На мен идеята на Google ми допада, има само един недостатък: необходима е непрекъсната и неограничена свързаност. Има приложения, които се ползват офлайн и по принцип не им трябва интернет. Един калкулатор например или музикален плейър. Пък дори и приложения, които по принцип искат интернет като поща и календар - можеш да ги ползваш и офлайн, за да четеш и пишеш мейли, като се вържеш, той ги праща