15

Тони

преди 5 години

До РеалистДа, Русия ще защитава православните и с договора предава във владение на Турция 80 гръцки острова! Гръцките православни пък са подарени... Все такова им е "доброто" на руснаците.

14

До 24 Брех

преди 8 години

Много си се объркал. Чест прави на тази бедна община, че помни и почита миналото си.Паметникът не е на рускиня, а не Екатерина II Велика, която е от немски произход и с действията си преди столетия е заслужила този паметник в Кайнарджа.Трето, да почиташ хора, които не са от България, не знам как успя да го противопоставиш на почитането на българските исторически личности!?Такива като теб трябва да бъдат прогонвани - няма да обяснявам защо, очевидно е.

13

Анонимен

преди 8 години

От роССия добро не сме видяли, дори и т.нар. "Освобождение".

12

Анонимен

преди 8 години

До Одисей 1Да,както е и достатъчен един като мен който е чел доста книжки по темата да ти каже че това е била идея на Потьомкин а не на Екатерина II и че последния много пъти обаче е настоявал да се вземат сериозни решение за освобождаване и даване на независимост на сръбските и българските славяни!Не пиши глупости преди да си направил нужните справки!Айде,че и без това отделих достатъчно ценно време да ти отговоря а аз не кисна поцял ден по форумите!!!

11

Истината

преди 8 години

Българската Екзархия е от 27 февруари 1870 година. Дотогава Цариградската патриаршия е представлявала всички православни в региона, а Екатерина Велика води войните с Турция 100 години преди създаването на Българската Екзархия. Трябва още по-хубав паметник да й издигнат в Кайнарджа като защитник на православните.

10

Анонимен

преди 8 години

и изобщо това дребнаво тяснонационално разбиране за историята е толкова провинциално и дребнаво, че дори не си заслужава коментирането...

9

Анонимен

преди 8 години

как така руснаците да "бръснат" българите, когато самите те - българите, не са имали никакво понятие за самите себе си като такива?! Защо от Русия се иска да напарви повече отколкото самите българи са способни да направят за себе си?

8

Анонимен

преди 8 години

съвсем нормален жест на разпознаваемо за историята място. Може да се хвърлят много плюнки, но фактите са си факти - Екатерина е защитник на Православието.Това че евентуално в проекта й (доколко е вярно това е друг въпрос) не се споменават българите е съвсем резонно, тъй като самите българи по онова време не са се разпознавали като народност.Иначе нямаше да има нужда през 19 век да развиват своя просветна и църковно-национална дейност.

7

Анонимен

преди 8 години

На голо дупе чифте паметник

6

Реалист

преди 8 години

Екатерина II Велика води войни и с Турската (Османската) империя. Цитат от уикипедията"Съгласно Договора от Кючук Кайнарджа, Силистренско (21 юли 1774 г.), с който се прекратява Руско-турската война от 17681774 г., Русия получава право да защитава интересите на християните в Османската империя, а Кримското ханство получава независимост от султана."Напълно заслужен паметник на Екатерина Велика в Кайнарджа.

5

Анонимен

преди 8 години

До Това село е..първо научи географията

4

Анонимен

преди 8 години

Най-бедната община е Бойница.

3

Hitar Petar

преди 8 години

До АнонименВсе ще се намери работа за работоспособните от тия 5000 души, които едва ли наброяват повече от 500..

2

до 2

преди 8 години

Кооперации колкото искаш. И не само, земеделски фирми много. Явно има нещо друго.

1

Hitar Petar

преди 8 години

Това "няма работни места" звучи винаги адски тъпо !!! ами да си ги създадат !!! Проблемът е, че никой не иска да носи отговорност, предпочитат да дойдат НА СофияТА и да бачкат за чуждите поробители... В тази община се намира най-плодородната почва в България, толкова е лесно - една кооперация и проблемите им са решени... ама ги мързи....