47

Гюро Михайлов

преди 8 години

Какъв християнин е този Вероломей? Що за църква е това? Сплетни, претенции, лобизъм и подли задкулисни игри виждам, а не християнско поведение. Християнин е отговорност към Бога и хората, за собственото ти поведение, а не повод за себеизпъкване и хвалба. Какви са тези попове, дето ни продават вяра и прошка на килограм? С кое право ще казва, че едни са по драги на Бога, а ние не? ... а, да щях да забравя... а църковната утрвар, ще я види в шестък, през крив макарон. Има много здраве от България!

46

бЪлгар

преди 8 години

Колеги, България, (Турция), Гърция и Италия са едни от страните на Европа, които са попадали в границите на няколко империи. Има милиони реликви, артефакти, паметници, които заслужават да бъдат виждани от хората по света. Но и много от тях красят големите музеи на други страни. Ако бъдат върнат (едва ли), това би донесло милиарди на страните, от които са взети. Сега печелят Лондон, Париж, Санкт Петербург и т.н. НО, МНОГО ОТ ТЕЗИ ЦЕННОСТИ са били ПРОДАДЕНИ и изтъргувани от самите държави. ФАКТ!

45

Отец

преди 8 години

Доц. Светослав Риболов: Липсата на експертност позволи хората от държавния апарат да бъдат евтино изиграни12 ноември 2015, четвъртък / 10:05; Коментари: 0Send to KindleДоц. Светослав Риболов: Липсата на експертност позволи хората от държавния апарат да бъдат евтино изиграниАбсурдно е да се говори за конфликт с Вселенския патриарх и да се смята, че той е българомразец - в неговото паство в цариградската патриаршия българи и гърци са 50 на 50. В някаква степен той е и български владика. Това каза пред БНР преподавателят в Богословския факултет в СУ "Св. Климент Охридски доц. Свето

44

Отец

преди 8 години

Колко лекичко ни вкара иманярската мафия в руските капани.

43

Анонимен

преди 8 години

60.Вярно !Ти си гений . Да не си роден в Северна Гърция !Що и те са бити и пре 'и и бомбандирани от Германия , разграбени от Венеция и Френските рицари , разпертушинени от турците , изселени в Америка от европейските си " добро мислещи "

42

до

преди 8 години

до екипа на днес.бг..... научете как се пишат римски цифри. 14 се изписва като ХIV

41

анонимен

преди 8 години

"Народния музей (предшественик на Националния исторически музей)"Авторката е в грешка - Народния музей = Национален археологически институт с музей (НАИМ)Измишльотината НИМ е създадена от комунистите като за попълването на фондоветему, са обрани предмети от всички музей.

40

ставаш арабин

преди 8 години

До излагацияставаш арабин подрязват те където решат и викаш алаакба

39

Анонимен

преди 8 години

До Футуролог"Божидар Димитров е доносник и г"нусна мазна турско-герберска *** целяща да отклони вниманието от ПЕТИЦИЯТА ЗА ЗАБРАНА НА БХК!"А защо искате да го забраните? Това е мисия невъзможна поне засега. Обаче вместо това можете да направите една петиция до "Господари на ефира" и Боби Ваклинов с предложение за номинация на БХК и Красимир Кънев със ЗЛАТНИЯ СКУНКС на Нова телевизия. Заради тяхната номинация за човек на годината.

38

излагация

преди 8 години

Гърците имат пълното право да поискат да им върнем заграбените от нас реликви. Ние трябва да го направим час по-скоро. Дължим дори извинение на Гърция за грабежа. Нашите български войски само откъдето не са минали, оттам не са крали и влачили. Голям резил! Направо ме е срам, че съм българин.

37

Футуролог

преди 8 години

До докога 48Най-после да прочета един смислен коментар!Почти за всичко съм съгласен с тебе!Според мен В.П. Вартоломей беше направо бесен на управляващата ни олигархия а не на българския народ!Честно казано несмятам че на В.П.Вартоломей му пука за Гърция където си имат дори няколко патраршии още по-малко за некви си иконки!В.П. е духовната опора на всички Пр.Християни в Турция,Сирия,Ирак,Египет,Палестина и Ливан!Не е чудно че си е изпуснал нервите след като трепят неговите хора!Ама ний кво?

36

Гошо...Тъпото

преди 8 години

Един път и ние да...изпреварим гърчолята.Иначе всичко да бяха...опоскали.

35

Анонимен

преди 8 години

Този вселенския патриарх трябва да е или изключително умствено ограничен или нагъл до безобразие за да не може да се усети кога трябва да прояви елементарна дипломатичност.

34

докога

преди 8 години

Не успях да разбера това искане ли беше, приятелски съвет, молба, заповед, изнудване, визита на "добра воля". Но каквото и да е било на първо четене едно е ясно: страната ни е трън в очите както на свои така и на чужди. Колкото хищници я поскат отвътре, толкова чакат и отвън за да я довършат. В тази сложна и почти невъзможна за оцеляване обстановка в една от всички тези реликви, които все още са в страната се намира формулата на общото ни оцеляване. Скоро всички ще я разберем, дано не е късно.

33

...

преди 8 години

Иначе X-Xllll е добре...

32

Футуролог

преди 8 години

До АнонименЯвно не си ме разбрал!Аз казвам че е настъпил краят на историята като наука!Вбъдеще очаквам че за далеч по-скромни пари можеш да си купиш египетските пирамиди и изобщо не се майтапя!Влез в реалноста човеко!11 септември 2001 наистина се случи и от тогава света не е същия и никога няма да бъде като преди!Живеем във времена в които историците и археолозите успяха да надживеят собствените си професии

31

хтхрт

преди 8 години

Тези долни журналисти как са написало само "същзническите бомбардировки". Защо направо не са написали бомбардировките извърщени от САЩ и Анлгизя, включително да спомоменан паметника на загиналаите американски летци бомбардирали София>

30

Анонимен

преди 8 години

КОЛКОТО ГЪРЦИТЕ ЩЕ НИ ВЪРНАТ НЕЩО БЪЛГАРСКО ТОЛКАВА И НИЕ ЩЕ ИМ ВЪРНЕМ НЕЩО ГРЪЦКО!!!!!!

29

Анонимен

преди 8 години

ГЪРЦИЯ Е ПОЛУЧИЛА ПРЕ МНОГО КОМПЕНСАЦИЯ ЗА ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА!!!!!ПЪРВО ДА ВЪРНЕ ЧАСТ ОТ ТОВА КОЕТО Е ПОЛУЧИЛА КАТО КОМПЕНСАЦИЯ ПЪК ЩЕ ГОВОРИМ ЗА ВРЪЩАНЕТО НА КУПИЯТА С ГРЪЦКИЯ НАДПИС!!! :D1 МИЛИАРД ЗА КУТИЯТА И НИТО ЦЕНТ ПО-МАЛКО БУДА Е СЪГЛАСЕН!!!!

28

Анонимен

преди 8 години

До НИКОС ГЕОРГИАСМенората (свещника) за който си писал се казва ханокия и не е със седем а е с девет свещи. Гръцката династия са вкарали прасета в еврейския храм и макабеите евреи са чистили на свещи осем дни и нанощи и на деветия храма им бил изчистен от свинските косми и ако на прасетата.