21

Berlin

преди 8 години

И аз изкарах цяла година безработен. Скука обаче нямаше, защото използвах времето за да пообиколя малко из Щатите, както и из джунглите на Латинска Америка.

20

Анонимен

преди 8 години

до 30Двама приятели врачани се засичат пред бюрото по труда във Враца и единия пита другия: Какво става? Оня: записах се в бюрото по труда. авера му: Що рискуваш така? Ако ти намерят работа, к'во Ша прайш?

19

:Z

преди 8 години

- ти работиш ли ?- не , дай няква работа ...- ми няма работа ..

18

Анонимен

преди 8 години

Бичът на безработният е липсата на пари!!! Ако си без работа и с пари, едва ли ще се излежаваш на дивана по цял ден и ще скучаеш.

17

Анонимен

преди 8 години

В България се работи хаотично,без правила и тормоз от страна на работодателите и държавата.Хаби се излишна енергия заради безумни изисквания за несъществени неща.Професионализмът е избутан на последно място като изискване.Шефове,бизнесмени в по-големия си процент са доста посредствени, неинформирани и алчни за бързи печалби и превръщат работещите в мухи без глави.Всички са в постоянен стрес,объркани и неадекватни.

16

Бай Пенчо

преди 8 години

Бай Янко , каквато работа си работил - такъв си и станал... ха- ха - сещай се !

15

бай янко

преди 8 години

Не съм работил "нормална" работа от 15 години. Правя секс с по 3-4 жени на ден, не се шегувам, младите пи'чета обичат мъже непукисти. Само не се пропивайте, това може да срине дори човек със сериозно образование и професия! Човек трябва да уважава тялото си...ХАХАХАХАХАХАХАХАХА!

14

До Гецата

преди 8 години

"Отделно трябва да преосмисли дали 8-часовия работен ден не е време да бъде съкратен, така че да има работа за повече хора. И при тази зверска безработица хората да се пенсионират на 65г си е меко казано тъпо."В някои страни работната седмица е 30-35 часа. И е нормално - днес машините работят вместо нас. Ако преди 20 години за производството на един уред са били необходими десетки човеко-дни работа, сега машина може да произведе същия уред за няколко минути, при десетокрактно по-малък брак.

13

Анонимен

преди 8 години

До Сини дънки и ризкаЗигмунд Фройд е бооклук и нищо повече. Заради такива като Вас, ние се нуждаем от Социализъм 2.0 за да унищожим този тип цинизъм изцяло!

12

Гецата

преди 8 години

Когато си безработен пък имаш цялото време на света да се доосъвършенстваш. Сега има бърз и евтин интернет и напрактика за без пари имаш достъп до безумно много информация. Ако не те мързи, залягаш здраво, четеш, учиш и след няколко години ставаш желан от много работодатели.Отделно трябва да преосмисли дали 8-часовия работен ден не е време да бъде съкратен, така че да има работа за повече хора. И при тази зверска безработица хората да се пенсионират на 65г си е меко казано тъпо.

11

hhh

преди 8 години

До emigrant:От личен опит знам, че когато човек е в чужбина си създава един по-романтичен и приятен образ за България. Аз също се завърнах 2 пъти поради тази причина и в момента осъзнавам, че май не е трябвало да го правя, защото нещата тук от ден на ден стават все по-зле. За да получаваш пари навън трябва да работиш здраво, но след това като отидеш в магазина не се притесняваш дали да вземеш 500 грама или кило месо. С дрехите е същата работа. По-добре чужд и спокоен, отколкото вкъщи без пари!

10

Анонимен

преди 8 години

до 16 всеки може да си намери работа за 400 лева, бе! Даже и най-некадърния, но не там е въпроса, а в заплащането. В една смотана Гърция съм ринал, ла.на от оборите за 40 евро на ден. Дай такава оферта и тук у нас...40 лева на ден за ичистване на 15 квадрата ла.на от ***. Да видиш как ще се струпат *** ни събратя. само че ти ще им хвърлиш 15 лева и даже ще си мислиш че им са много за тази работа.

9

emigrant

преди 8 години

До Песоглавецименно. това се опитвах да кажа. в англия, ако не изкарваш добри пари и живееш в лондон ще трябва да споделяш с някой и 2ма човека на баня е прилично за обстоятелствата

8

emigrant

преди 8 години

До hhhмоето мнение е поради липса на информация и заради това че огромна част от хората повечето пари са по-важни от по-доброто качество на живота. аз лично завърших тук и 2 години след като завърших, започнах да взимам що годе нормална заплата, но все пак не мисля да се задържам тук. не знам дали ще се върна в България или ще отида в друга държава, но определено живота в Лондон е доста депресиращ, като започнем с претъпканите влакове, минем през старите постройки, безобразните цени и т.н.

7

Сини дънки и ризка

преди 8 години

Някои хора са засегнати и от други неща. Например нарцистично разстройство на личността. То води до нереалистични очаквания към действителността, и странни начини на себеизразяване. Фройд постулира, че личност подчинена на подобни нарушения свързани със сексуалната функция, проявява склонност да се "излага на опасности, които много често заплашват дори живота и причиняват смъртта на индивида." Въобще причините за недоволство са разнообразни.

6

Анонимен

преди 8 години

Ей, 2, ти си като шефа ми ве. Знаеш ли какво ми вика като слушаме новини за безработицата? Виж парадокса ми казва....имало голяма безработица, а никой не иска да ми бачка в магазините? Не е ли парадокс?- ме пита мен. Само на акъла си докато го слушам и ми иде да му изкрещя- как очакваш за 500 лева да висият на крак момичета всеки ден по 9 часа без неделята и накрая на месеца да им хвърлиш едни 500 лева за това, бе гре.ей??? Ей такъв си и ти- като моя шеф- самозабравил се *** !

5

hhh

преди 8 години

До еmigrant: А защо тогава хората, включително ти емигрират към Англия, а не е обратното, след като казваш, че тези в тези страни и в България шанса е еднакъв? Ако беше така щяха ли хиляди хора да напускат дома си, за да отидат в страни където са чужди и не на място?

4

Анонимен

преди 8 години

Пари, пари, пари. Сякаш, българина не го интересува нищо друго.

3

emigrant

преди 8 години

До hhhпич не знам какъв шанс ти дават тия държави. шанса в чужбина и в българия е един и същ. дали някой ще се възползва от шанса е отделен въпрос. да в англия например (щото имам опит от първа ръка) ще изкарваш по £1200-1500(или малко над минималната заплата) и като платиш 500 за квартира(ако приемем че живееш в нормални условия, с не повече от 3ма човека ползващи една тоалетна и баня), 200 за транспорт и ти остават между 500 и 700. харчовете за храна са различни, но едно кафе е £3, а не 1лв.

2

hhh

преди 8 години

До 2: И като работиш здраво преко сили и даваш всичко за фирмата и накрая на месеца тази фирма ти даде 430лв. а ти се бъхтиш по 12 часа 6 дни в седмицата тва ок ли е според теб? А на борсата чакат по 10 безработни, защото сега е по-трудно да си намериш работа от когато и да било, особено ако не си гербераст. Тия изказвания ги прави в Англия, Германия и други бели страни, където пазарният капитализъм дава шанс на всеки и за работа и за бизнес, а тук те мачкат.