72

счети

преди 8 години

Само дето не разбрах каква е връзката между пататника и статията, както и защо първия е станал заложник на някакво трето лице, ака мързел?!? И какво е значението на понятието "мечтана заплата"? Щот явно, ако ще си говорим за мечти, да не си мечтаем на едро и не нацелим 10 бона, нещо, ами точно 1500 и а! *** това според едни други статистици било минималния доход за издръжка... Мдам, въпроси...

71

Анонимен

преди 8 години

Проблема е в българския работодател - на първо място е неморален, необразован, комплексиран и високомерен ***.Баща ми работи в провинцията по 6-7 дена в седмицата. Веднъж наскоро ги пуснал да почиват и събота и неделя заради лошо време и им казал - благодарете се на Бог, че прати това лошо време. Ако зависеше от мен и 1 ден нямаше да почивате.... Жалко е, че такива хора са еманация на бг бизнеса.

70

Анонимен

преди 8 години

Пазарна икономика, докторе! Досега не се е чуло някой да плаче, че няма лекари и учители, освен самите лекари и учители, ама все в бъдеще време. А за ниско квалифициран персонал всеки ден оревават орталъка разни пишман работодатели.

69

Анонимен

преди 8 години

Скараджията се пече на скарата часове наред и виси прав като кон. Не е за всеки.

68

кандидат-анализатор

преди 8 години

Щом мислите,"че мечтаната заплата за българите е не по-малко от 1500 лева."- дайте на хората тия 700 евро и ги оставете у нас, експлоататори Всички се изнесоха, а тези които работят, не са мотивираниТова с ниските заплати, е като циментирането на ЧерномориетоНякой *** с пари си мисли, че ще прави бизнес , а накрая разхищава природното богатство. Ликвидираха Черноморието, сега прогонват и хората

67

Лекар

преди 8 години

"Скараджия за 1000 лв. Какво да кажат мед. сестри за 700 лв"Именно. За да станеш лекар 10-15 години учиш до побъркване, скапваш се физически и психически от работа. Ако си личен лекар - да, докарваш си доста солиден доход без да си даваш много зор. Но ако работиш в поликлиника (Пирогов напр), хем бачкаш по 10-12 часа на ден, хем ако си докараш повече от 800лв заплата направо си е постижение.Така че 1000лв за неквалифициран персонал с основно обр. как ви звучи? Май не е чак толкова зле.

66

Анонимен

преди 8 години

Знам ги аз тези ресторантьори. Искат да идеш на работа в 6.30 ч. и да работиш вечерта до след полунощ. За 1000 лв. = 30 дни по 18 часа. Така си съсипваш здравето още от младеж.

65

е как какво?

преди 8 години

Медицинските сестри могат да си вземат белите престилки и да отидат да пекат кИфтета за 1000 лева. Нека им е кеф!

64

Ala-Bala

преди 8 години

Скараджия за 1000 лв. Какво да кажат мед. сестри за 700 лв

63

555

преди 8 години

Ами няма да работят младите на село в ресторанта за 1000лв по 12 ч, вместо да работят в турския завод в кърджали за 1800лв по 8 ч. Какво иска тоя. да си кара хора от смолянско

62

an

преди 8 години

До Помислете пакАми като няма много рабата и не може да плаща голяма заплата да си работи той...

61

Анонимен

преди 8 години

До мързелив с претенцииТия с големите претенции просто си търсят оправдание за пред мама и тати да не започнат работа. Те не са представителна извадка, така да се каже.

60

мързелив с претенции

преди 8 години

"В северните части на Финландия съм виждал да работят като сервитьори испанци, италианци, французи. Значи финландския работодател може да тръгне из Европа да си набира персонал, а нашите кралски особи само мрънкат периодично, че никой не им идвал на крака да им бачка."Което си е вярно, си е вярно.Но все пак трябва да признаем, че доста голяма част от младежите ни нямат елементарни трудови навици, но са с безумно самочувствие на големи спецове, заслужаващи по 10 бона заплата на месец.

59

Анонимен

преди 8 години

До До Дрън дрънМай нещо не си наясно с понятията. Пазар на труда е като пазар на всяка друга стока, т.е. казваш какво искаш и колко плащаш за него. После вече всеки има право да претендира за качество и количество. А от работодател съм чувал: още не е почнал работа, пита каква заплата ще му давам. Ами кога да те пита бе аланкоолу? И аз като ида в магазина, питам колко е салама преди да го купя, не след като го изям!

58

Анонимен

преди 8 години

До Помислете пакАми като не може бизнесът му да изкарва достатъчно приходи, значи няма смисъл да прави бизнес. Само че явно идеята е била, че ще намери някой ахмак да му работи денонощно за ниско заплащане и съответно ще има далавера от бизнеса. Ядец! Балами няма, а на него не му се работи, иска да е чорбаджия. В чужбина в малки търговски обекти работят собствениците, тук всеки е "меринджей". Знам фирми с по един човек персонал, а собственика цял ден дреме из кафенетата и реве че малко печелел.

57

Анонимен

преди 8 години

Няма такъв филм - заслужи си по-голямата заплата, а някога в светлото бъдеще може и да ти я дадат. Това е веруюто на нашите пишман бизнесмени, заради което милиони българи вече работят в чужбина, а нашите пишман бизнесмени мрънкат, че никой не искал да им работи даже и за 1000 лева ежедневно по 12-14 часа.

56

Панчо

преди 8 години

В северните части на Финландия съм виждал да работят като сервитьори испанци, италианци, французи. Значи финландския работодател може да тръгне из Европа да си набира персонал, а нашите кралски особи само мрънкат периодично, че никой не им идвал на крака да им бачка. Ми тръгнете по работните борси из Европа. Ааа, да, там може и здрав бой да изядете, понеже чужденците не си трайкат и ако решат, че нещо им се подиграваш с предлаганото заплащане, ще те смелят.

55

Панчо

преди 8 години

Мехметчо е свободен да си наеме англичани, немци, французи, белгийци, норвежци, и каквито други му е кеф за персонал. Никой не го е вързал и задължил нещо. Свободен пазар. Това е положението. Другото е мрънкане, че баламите не искат да ти работят за малко пари, а ти само да дрънкаш "некадърни са". Наеми си кадърни. Да почна и аз да мрънкам, че от Дачия например не ми продават чисто нова кола за 3 хил. лева, понеже са алчни гадове. Свободен съм да си търся на пазара чисто нова кола за тия пари.

54

До Дрън дрън

преди 8 години

"Некадърникът си е некадърник. Дали ще му даваш 300лв, 3000лв или 30 000лв, той по-кадърен няма да стане и все ще си скатава."Точно в десетката. Но не знам защо тук в България именно най-некадърните и най-смотаните имат най-големи претенции и изисквания към заплащането.

53

123456

преди 8 години

Мили съграждани, ако искате всеки работник да взима по 5000лв заплата, защо не опитате вие да започнете собствен бизнес и да давате такива заплати на работниците си. Гарантирам ви, че до 2-3 години ще станете милионери.