59

neo5

преди 8 години

Преди време доста често се лекувах с канабис, паля един масур и тегля майната на всичко и всички, все пак веднъж живея. Не му пука на човек за политици, за лъжци, за крадци, кой колко милиона направил за последната година, рано или късно всички ще отидем на едно и също място!

58

Анонимен

преди 8 години

От разрешаване на марихуаната ще пострадат единствено дилърите.

57

Калоян

преди 8 години

аз съм болен от множествена склероза.От няколко месеца практикувам диетата на Анн Борох и наистина ефекта е удивителен.В момента се чувствам наистина добре.Също приемам и много магнезий и водорасли от вида на АФА, Спирулина, Хлолера.Наистина болеста идва главно от храната.Пробвай те!

56

Анонимен

преди 8 години

Аз съм ЗА легализирането и за медицински цели. Баба ми почина от рак и си мисля, че марихуаната щеше да направи последните и месеци поне малко по-поносими.

55

123

преди 8 години

До ГоранА това не е ли достатъчно ? Да ти дам един пример. Бях болен няма значение с каква диагноза, даваха ми стероиди ДОКТОРИТЕ след лечението, такива болки и схващания в мускулите получавах че не го пожелавам на никой. Нищо не помагаше! Единствено като изпуша една цигара и цял ден нямах никакви схващания и болежки. И най- интересното е че доктор ми каза да опитам. Сега след като всичко премина нямам зависимост към марихуаната. Ползвах я повече от 2 месеца всеки ден по 2-3 пъти.

54

Анонимен

преди 8 години

69Така е, по биохимия съм ги чел тези материали, но това пак казвам, НЕ ОЗНАЧАВА че пушенето на марихуана е полезно. Полезни са някои съставки, но в никакъв случай не могат да въздействат на организма при пушене, по-скоро обратно. Друг е въпроса за ползване на извлеци.

53

Анонимен

преди 8 години

Ако някой си мисли, че само забраната за марихуана, спира хората да я употребяват редовно, значи самия той е на "тежки" наркотици. Който не е решил да пуши, той не си е намерил, не пуша изобщо, но мисля, че ще е ок да се се разреши на хората с нужда да я употребяват, естествено след необходимите документи и примерно нещо от сорта на второ лекарско мнение.

52

Гневен българин

преди 8 години

До JimahИнтересно,но много грешно разсъждаваш.Тук има десетина човека,които винаги са с правилно мнение и гледка точка -Румбо и още няколко и аз в това число.Това,че мнението ми не ти харесва не го прави грешно.Нормално е като любител на листата да се явяваш защитник на свободната им употреба.Твърдиш,че аз съм повърхностен,но всъщност това се отнася за теб.Ако знаеше как стоят нещата и защо марихуаната се лансира толкова агресивно ,нямаше да говориш глупости и щеше да видиш истината зад нея

51

Jimah

преди 8 години

До 66 - Гневен АНТИбългаринПърво - аз, че отидох до урните, отидох, да! И продължавам да твърдя, че ако всички ние не ходим до същото това място, никога няма да се подобрят нещата. Че са нагласени до известна степен - съгласен съм, но като си стоиш в къщи и пишеш по форумите няма да промениш нищо.Второ - защо пък реши, че съм наркоман ?! Познанията в една област не означават, че принадлежността на човек е към нея ... Като разбирам от физика да не съм ядрен физик !? Много повърхностно мислене!

50

Горан

преди 8 години

Марихуаната не удължава живота, тя може само да притъпи болката.

49

Гневен българин

преди 8 години

До JimahНе подкрепям никого.Ти обаче чинно и под строй си отишъл до урните с мисълта,че гласуваш за един,а после така са ти го подменили,че дори не ти се вярва.С наркомани не можеш да се разбереш.Напаст сте.

48

Анонимен

преди 8 години

Доста хлъзгаво размивате темата. Канабидолът има лечебни свойства, но това не означава че следва да се разреши отглеждането на марихуаната за лични цели, както и нейното пушене. Едното няма нищо общо с другото.

47

Jimah

преди 8 години

До 63 - Гневен АНТИбългаринтака като чета какво пишеш, вероятно и ти си един от онея ***, ходещи да подкрепят Болен по *** му , платени, митингчета !Добре, че все по-малко са хората с мислене като твоето !!!

46

Гневен българин

преди 8 години

Прекалено много наркомани тук.Нищо чудно,че сте с неадекватни граждански позиции,гледни точки и мнения и пак ви изклатиха на последните избори.Димете си,а онези ще си ви клатят.Може би наистина успокоява болката след като 25 години ви оправят отзад и нито сте усетили да ви боли,нито реагирате по някакъв начин.

45

Jimah

преди 8 години

...реално са много по - вредни за здравето както на ативно употребяващите ги, така и на пасивните пушачи! Единственото вредно действие на канабисът като наркотик според науката е психотропното му действие, което води до слаб самоконтрол при определени индивиди със слаба периферна нервна система. Вземете за пример Уругвай например - президентът Хосе Мухика направи реформата в тази насока и все още няма злоупотреби и дори напротив - хазната печели от данъци, организираната престъпност намаля и тн.

44

До 51

преди 8 години

Този мит още ли е актуален? Добре нека да ви обновя информацията, за да не се излагате в социални обстановки, ако се наложи да се включите в темата. Това какви вещества ще употребяваш / преминаваш зависи изцяло от средата / хората, с които дружиш. Както е казал народа "с каквито се събереш, такъв ставаш". Познавам хора, които употребяват амфетамин без да консумират трева (и да са започнали от нея), познавам хора, които пушат трева от години, без да имат нуждата да "преминат на нещо по-силно".

43

Jimah

преди 8 години

Всеки разумен и себеуважаващ се човек с минимални познания, не в сферата на наркотиците и зависимостите, а за света като цяло, следва да знае, че към канабисът не се формира физическа зависимост (както към някои други наркотични, анаболни пък и други вещества). Само баба ви може да ви каже, че така "се започва" и свършваш на хероин в някоя канавка, което е крайно невярно от научна гледна точка! Ако се разровите ще установите, че тежките метали, никотинът и катраните, съдържащи се в цигарите --->

42

surr3a1

преди 8 години

Към марихуаната няма пристрастяване, гневен ***! Забраната и няма нищо общо със здравето или каквото и да било друго. Всичко е политика. И ти, когато не разбираш абсолютно нищо, недей да говориш! Точно примерът ти с алкохола е възможно най-голямата глупост, нещо като алкохола, който всеки знае, че е вреден и от него умират толкова хора годишно е разрешен, а марихуаната - не. Защо? Едва ли дори ти е известно, защо въобще марихуаната е забранена!

41

До 52

преди 8 години

А аз пък откачам от онази част от населението, която е предимно от глупави, некомпетентни, нахални и себични хора. Няма значение дали се лигавят или не. Доста повече ми съсипват нервната система и съкращават живота, от който и да е наркотик.

40

Гневен българин

преди 8 години

Държа да добавя,че всички тук,които подкрепяте идеята й сте здрави и сте съгласни с нея,само защото вече си живеете с марихуана и сте се пристрастили.Част от живота ви е и не можете без нея.Помага или не,но тя я ползва със съвсем друга цел,а вие понеже е "модерно" и не искате полицията и властите да ви притесняват ако ви видят да пушите.Излиза,че "подкрепата" ви е чисто и просто двулична проява ,зад която криете собствените си желания да я смучете безнаказано.