25

Анонимен

преди 8 години

Безпрецедентно лошата организация на гласуването в София преди една седмица е по вина на хора, посочени от столичните управници. Тъкмо затова станалото в Залата на ужасите не може да бъде основание тъкмо за обслужващия персонал на управляващата в момента коалиция да иска промени в изборното законодателство. Още по-малко те могат да искат въвеждане на електронно гласуване, тъй като миналата и тази неделя показват, че сега такова гласуване не би гарантирало нито тайната, нито фалшификации на вота.

24

Shark

преди 8 години

Аз пък не знам как някой ще иде сега да участва в избирателна комисия след всичко това. И изобщо се чудя на тея хора, как може да си жертват почивния ден за някаква простотия наречена избори, за да може някой да стане кмет и да краде. А на вас поне по 100лв дадоха ли ви? Май не, доколкото чух. Хайде никой да не иде в секционните комисии да видите как ще се организират набързо.

23

Анонимен

преди 8 години

Ами то и по времето на Т. Живков нямаше изборен Ад. С електронното гласуване, кой каквото поръча, това ще излезе като резултат и всичко ще е спокойно.

22

TonyM

преди 8 години

Този политолог да се научи да мисли, а да не пише врели и некипели. Нека да не се опитват подобни на него да влизат в територията ми ИТ.

21

Анонимен

преди 8 години

До ГражданинМного бъркаш. Ситуацията ще е абсолютно същата. Това, че някой ще е гласувал по интернет, не означава,че секцията му ще бъде съкратена. Същия брой протоколи ще отразяват по-малко гласували в самите секции. Чувалите ще са си същите, защото броя бюлетини е по списъка, който изготвят в ОИК за съответната СИК!

20

Анонимен

преди 8 години

Груба манипулация. машинен вот (за който говорят гостите) и електронен вот по начина, по който беше предложен от комсомолеца и инициативния му комитет, са 2 различни неща!

19

Анонимен

преди 8 години

Ако изобщо спрем да гласуваме ще е най-лесно.

18

аз

преди 8 години

правилно г-н 21,то целите избори са инсценировка но това е друга тема.искам да попитам тоз стефанов дали познава имаше един ВЕЛИК ръководител др.ТОДОТ ЖИВКОВ.стефонче отидете и му целунете ръцете,краката и ***.ЗАЩОТО; 1 тогава имаше задължително гласуване.2 тогава имаше граници.3 тогава имаше казарма и МЪЖЕ.4 тогава имаше ред и дисциплина.5 тогава имаше образование с образовани хора и много други. СЕГА искаме задължително електронно или друго гласуване,граница искаме,

17

някой си

преди 8 години

на 60 години съм. Колко ли гласувания са минали през живота ми? Как досега никога не се стигна до такива ексцесии в края на изборния ден? Дали това не беше инсценировка,като прецедент, за да се въведе електронно гласуване?

16

100 % за Герб

преди 8 години

С електронен вот с по 1 компютър всяка *** махала ще е "гласувала" за когото трябва, няма да има нужда да ги водят до секциите, да ги обучават как да гласуват, а Фандъкова и Димитър Николов, заради чиито нарушения по обществените поръчки в европроектите (давали ги само на определени фирми на Герб) Европейската комисия спря на Герб в началото на 2013 г. 1 милиард европари по 2 програми, ще бъдат избрани не с 80 и 60 %, а със 100 %.

15

dan

преди 8 години

Не заблуждавайте, проф. Антоний Тодоров казва МАШИННО ГЛАСУВАНЕ, а не електронно! И аз съм за машинното, но съм против електронното.

14

Анонимен

преди 8 години

Електронен вот има и в някои кантони в Швейцария но там понятия като чест и морал имат някаква стойност,докато тук....Прeставете си само Ц.Ц. и Б.Б. и морал :)))

13

Гражданин

преди 8 години

Да така е! Ако се гласува през интернет няма да е това чудо в залата, но явно политиците хе го искат! А причини много. В мътна вода за някои риболова е най добър. Ами фирмите дето печатат, кой ги избира? В интернет винаги контролирания вот може да бъде променен от гласоподавателя на друг комп. В тая лудница в залата знае ли някой какво точно става с хартиените бюлетини?! Явно докато Европа не го направи задължителен електронния вот няма да стане се промени у нас системата!

12

Анонимен

преди 8 години

ЕЛЕКТРОНЕН ВОТ НЯМА НИКЪДЕ В ЕВРОПА, ОСВЕН В ЕСТОНИЯ, КОИТО ЩЕ СЕ ОТКАЗВАТ ОТ НЕГО, ТАКА ЧЕ ИМА АД НЕ ЗАРАДИ ЛИПСАТА НА ЕЛЕКТРОНЕН ВОТ, А ЗАРАДИ ЛИПСАТА НА ОРГАНИЗАЦИЯ.ЛИПСА НА ОРГАНИЗАЦИЯ ОТ СТРАНА НА ДЪРЖАВАТА И ЦИК.ЦИК Е ОРГАНЪТ, КОЙТО ОРГАНИЗИРА ИЗБОРИТЕ. ВИЖДА СЕ, ЧЕ ОРГАНИЗАЦИЯТА МЕКО КАЗАНО КУЦА.ВОТЪТ АКО Е ЕЛЕКТРОНЕН ПАК ЦИК ТРЯБВА ДА ГО ОРГАНИЗИРА, ЗАЩО ГОСПОЖО АНИСИЯ ИВАНОВА /АВТОРКАТА НА СТАТИЯТА/ СМЯТАТЕ, ЧЕ ЩЕ СЕ СПРАВЯТ С ТОВА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО? АЗ НЕ СМЯТАМ.

11

Анонимен

преди 8 години

Моля някой по-компетентен да ми отговори на следното. Как ще ме разпознаят, че гласувам електронно? Вероятно трябва да попълня формуляр с личните си данни или пък да ми проследят IP адреса. А ако сме повече от 1 гласуващ с този адрес какво правим? А ако взема от някъде и намеря данните на други хора как ще ме различат от тях а ако в това време тези същите хора гласуват и с бюлетина в секциите ще ги хване ли системата? Въпросите може и да са глупави но моля за умни отговори!

10

Блокиран в Дневник

преди 8 години

Сайтовете на ЦИК, МВР и не знам си кой още са били тотално сринати заради хакерска атака.Така че драги ми смешници, изборите щяха да се провалят ако бяха електронни.Кой ще направи софтуера за тези избори - Гугъл, Майкрософт или фирма "Пешев и синове ЕТ" ?

9

гошко

преди 8 години

Тролчета, не се пънете с измислените си истории електронно гласуване ще има, въпреки вашите господари!

8

АК-47

преди 8 години

До Анонимен 7Това казвам и аз, точно и кратко - 99,60% за загробилите България.

7

Анонимен

преди 8 години

Трябва им едно хакерче протестърче соросоидче за 50 лева на ден да го цанят и герб винаги ще печелят....Е това е електронния вот...

6

Анонимен

преди 8 години

При електронен вот, нямаше да има нужда се гласува изобщо. Така или иначе каквото каже този който контролира системата, това ще е резултата. Няма абсолютно никакъв начин да се проследи дали някой е гласувал лично или някой друг от негово име.Купуването на гласове в сегашния му вид ще стане излишно - достатъчно е да купят администратора, който има достъп до програмата.