172

Атлас

преди 8 години

Много рядко пътувам със градския и съм виждал такива ситуаций,следва респектиране на "селянина" или "селянката",ако не-помогне има полагане по канчето.....

171

анонимен

преди 8 години

стига с тези евреи какво направиха евреите с авиокомпания балканкакво направиха евреите с болните българи лекуваши се в израелгледат в ръцете да откраднат нещоа по въпроса да станеш на жена или възрастен се учи от поколения няма да станескоро в българия

170

they call him skunka

преди 8 години

Кажи им, бе бате Кало. Кажи им.Вие сте ***,бе!Цялата държава е на това положение,а цялата нация се съсредоточава в Софеа.И ...*** си знае, че като плати, си е негово.Бах'ти светогледа, бах'ти ограничените типове. Аз се чудя защо ме псуват, като пресичам пътя на кола, докато съм върху "зебрата".НЕ МИ ТРЯБВАТЕ ТУК,АПАТИЧНИ И МАЛОСЪРДЕЧНИ ТИПОВЕ-МАРШ НА КЪРА В АНГЛИЙСКИТЕ ПРОВИНЦИИ И КЪДЕТО НАМЕРИТЕ,ТУК ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ ИМА ПОВЕЧЕ ОТ ВАС,***!!!!

169

.....

преди 8 години

Поредна безсмислена статийка за запълване на пространството! Първо:от един случай не се вадят статистики за цял народ. Второ:по принцип отстъпвам място, но след подобни "нравоучения" няма да си мръдна *** изобщо! И трето:както правилно отбелязаха някои, това е въпрос на личен избор, а не задължение! Плащам си билет и ползвам каквото ми се полага. Който е недоволен, има таксита за целта.

168

Сп???нс

преди 8 години

всички дават акъл , но почти никой от вас не отговори на въпросът "Какво е направил за българщината днес ,а вчера ?" Една страна на комплексари в това се е превърнала Родината , и много от вас не го осъзнават , но ако живееш навън и нямаш връзки с българи , културния шок като се върнеш е доста голям ... Обслужването в институции , ресторанти ,таксита ,банки , кафенета ,градски транспорт е ужасно , навсякъде ти говорят с един нескрит сарказъм :"Ама ,как няма да го знаете ? "

167

Hippaforalkus

преди 8 години

Така. Автобус - ПЛАЩАМ си за билет, който ми дава право на място. Сядам на мястото, за което съм платил. И някой кавал или *** слива ми дават наклон да съм станел за някого... Познай кога! Точно никога! Кога бях аз малък - висях прав и на никой не му дремеше. Та сега и аз осъзнавам, че е правилно решение. Като не ѝ харесва на тая с детето - да си купува кола и да си джитка с нея. В градски транспорт всеки ползва това, за което е платил. Айде у лЕво!

166

Бате Кало

преди 8 години

Направо съм поразен от коментарите-никой не бил длъжен, не трябвало да става,имало специални места,било идеалната възраст да се учело и т.н.И това са коментари писани от ЖЕНИ (бъдещи майки).Да уточним (точно за ТАКИВА ЖЕНИ),защото явно са руси.Става се на майка с малко дете не защото то не може да стои и има нужда да се образова-а защото е "навалица" и могат да притиснат лошо детето,а и при евентуално рязко спиране ще го смачкат.

165

Анонимен

преди 8 години

*** народ,какво да се прави

164

Adel Dasine

преди 8 години

Ох, да ви имам разбиранията! На 4 едно дете не е нито болно, нито старо, нито бременно. Пращи от енергия и не е като да не го държат краката. Отстъпването на място е жест, с който не трябва да се злоупотребява. Въпрос на свободен избор, а не на задължение. Никой не е длъжен да отстъпва място на никого, освен на специално обозначените седалки. 4 е една добра възраст да бъде разбрано, че животът не е концерт по желание и да не свиква, че в този живот някой на някого нещо отстъпва - не става така

163

анонимна

преди 8 години

о боже хора четете за тва не знам колко е вярно *** все пак кажете си мнението bultimes/otkrovenieto-na-edin-chlen-na-sinedriona-za-plana-sreshtu-slavyanskite-narodi/

162

Анонимен

преди 8 години

TOVA DETE PATUVA BEZ BILET I NE TRIABVA DA E SEDNALO.

161

vk

преди 8 години

Хубаво е да се направи място на майка с дете, но това е по избор на хората в трамвая. Те не са длъжни да го правят. Не виждам защо журналистката се чувства длъжна да изнудва пътуващите да отстъпват място. Може би си представя че след няколко години тя ще е майката с дете. С изнудване и публично порицание не става.

160

ме

преди 8 години

Което между другото не значи, че не отстъпвам място в ситуации, в които преценя че е нужно. Означава само и единствено, че когато някой започне да ме напада вербално и да ми обяснява какво ТРЯБВА да направя, 100% няма да го направя. И не разбирам защо всички в тая държава очакват от другите някакви неща и просто умират да им дават наставления какво ТРЯБВА да правят, но не се вглеждат в себе си какви ги вършат, когато не обгрижват бременните в метрото. И колко са груби, неучтиви и агресивни.

159

me

преди 8 години

Не Лан, обобщението е следното: в момента, в който се обърнеш към мен с кофти тон (назидателен, обвинителен и т.н.), на мен спира да ми пука какво говориш. И просто няма да получиш каквото искаш, освен ако не решиш да ме нападнеш физически. Да правиш добро се възпитава в децата и хората с личен пример. Не с назидание. В днешно време просто няма значение какво ми говориш, защото след 10 сек. ще съм те забравила. Не ме интересуват проблемите ти, както теб не те интересуват моите. Живот по единично

158

Lan

преди 8 години

237 - ако се чувстваш зле, върни се! Българския език го знаеш. Сигурно имаш и някакъв имот тук. Едва ли някога българин ще те обиди така.

157

Qwerty

преди 8 години

Дай от една случка, която може и да не се е случила да си вадим генерални заключения за манталитета на народа. Изключително повърхностно е.

156

Ели

преди 8 години

Статията прилича на писана за някой безплатен блог, а не за голяма електронна медия... И както се казваше във вица защо не си се .... с някой с кола.

155

Lan

преди 8 години

Обобщението е следното - след като на теб не ти пука как се чувства бременната, майката или възрастния човек, защо човекът който те е помолил трябва да го интересува как ти си се почувствал от "вербалното насилие"?

154

Lan

преди 8 години

Между другото - това дали ще вземеш отношение или не е въпрос на гражданска позиция! А аз например съвсем съзнателно правя забележка (а това е много по-близо до "вербално насилие") на пушещите 11-12 годишни пред вратата на училището! Както искат да го приемат! :) Не знам дали ще ги откажа да пушат (едва ли), но е факт, че вече не пушат на толкова открито място, където всички други ученици ги гледаха. Това е. Общество се гради и един от начините е този.

153

Lan

преди 8 години

Това не е вярно - мен няколко пъти са ме молили да отстъпя място (основно докато активно учех и когато чета, не забелязвам какво става около мен). НИКОГА не съм изпитвала вина или срам - усмихвам се, казвам "Да, заповядайте!" и толкова. Веднъж ми беше зле, казах: " Съжалявам, но ми е лошо!" и това е. Това е нормално човешко общуване! Никой не насилва никого.