24

б

преди 7 години

чакаме да бутнат някои велосипедис и тогава белкем направят ......

23

poodle

преди 8 години

а защо не ни набутат всички под земята и пешеходци и колоездачи с челници, а от горе само коли и смог ..сигурно не са се сетили още

22

Анонимен

преди 8 години

Ха-ха-ха Тунел за 200 хиляди лева!хахахахах вие мислите ли като пишете и четете!То все едно някой да ви каже, че за 1000 лв ще ви направи чисто нова С класа :)))) Най обикновен подлез ще направят, и то най-вероятно модулен :))))

21

Анонимен

преди 8 години

Нормално- по проект велоалеята има материали за изграждането и, има заложени човекочасове труд. А с една блажна боя обираш всички тези средства... и те отиват я в партийната каса, я във фирмата спечелила "сътворяването" на "велоалеята"... Европата и тя си мълчи, нефелните и структури като ОЛАФ са в подобни държави само за да могат служителите и да се уреждат с млади любовници назначени в различни държавни фондове...

20

Анонимен

преди 8 години

Спрете да "строите" вело алеи бе негодници! Ако не се правят като хората, по-добре да не се правят.

19

BaiCicle

преди 8 години

Малко било времето в БГ за каране на колело - хаха глупости на търкалета. Дания сигурно е слънчева страна без валежи и сняг, а там велотранспорта надхвърля автомобилният в градовете. И да карат си в проливни дъждове и не им пука, имат си готини дъждобранчета и не са комплексирани като нашенските *** и си ходят на работа с колело.

18

Анонимен

преди 8 години

Гледам тука са събрали всички специалисти по велоалеите и по градоустройство да коментират.Всичките съвети дават, най-вече как не се прави...

17

Анонимен

преди 8 години

А според закона за движение по пътищата, автомобилите ще имат ли право да паркират върху велоалеите, така както имат право върху тротоара?

16

Анонимен

преди 8 години

Новият тунел ще стане сборище на наркомани и клошари. Никой няма да смее да мине през него дори и на колело.

15

Анонимен

преди 8 години

Няма ли кой да обясни на Фандъкова какво е велоалея, за да спре да боядисва тротоарите и да плащаме милиони заради нейната глуп ост.

14

Анонимен

преди 8 години

Велоалеята е алея, която е отделена от тротоара и от улицата в някаква преграда, примерно с тревна ивица с ширина поне един метър. Това, което прави Фандъкова не е велоалея, а се нарича стеснение на тротоара и създаване на конфликтни участъци на тротоара, конфликти между колоездачи, каращи по тротоара и хора движещи се по същият тротоар.

13

Др. Исня

преди 8 години

Българска велоалея, кофа боя върху изровен кратер! Защо си мисля, че в Люлин ще се сдобият с чисто нови вело-очертания върху плачещите за реномт тротоари?

12

Анонимен

преди 8 години

Велоалеята е част от улицата, а не част от тротоара. Криворазбрана реклама си правят ГЕРБ като правят живота на хората още по-труден с тези велоалеи. При това в България малко е времето от годината, когато може да се ходи с колело на работа или изобщо да се придвижваш с колело из града. Като прибавим и че малко хора имат физическата възможност да карат колело и излиза, че смисълът на велоалеите е единствено да се похвали Фандъкова какво била направила.

11

цъфнал гербер

преди 8 години

И коня, и каруцата, ама не сега. Чакайте и ще получите. От обещания глава не боли, уважаеми избиратели! Заредете пълен резервоар вапцаровска вяра и гледайте смело в тъмния тунел.

10

Анонимен

преди 8 години

Тези велоалеи са най-голямата глуп^ост, която може да се измисли. Велоалея се прави, когато се проектира даден квартал, а не като се отнема част от и без това тесният тротоар, както се прави в София, а предполагам и в други градове в България. Вместо велоалеи върху тротоара, които няма как да вършат някаква полезна работа, по-добре да оправят улиците, за да може колоездачите да карат нормално по тях, където им е и мястото, а не върху тротоарите.

9

Идеал Петров

преди 8 години

Миии то хубаво велоалеи, ама как ги боядисаха само - май вече втори път заличават старата маркировка с черна боя и въпреки всичко има серизен проблем да се определи къде са лентите за движение. Едните коли карат по старите линии, другите по новите - да видим кога ще се наблъскат, щото то няма какво друго да стане нали.... И после всички чудесно паркирани на велоалеята коли - най-вече след кръстовището с Ботев посока център.... Хубава работа ама българска...

8

Доообре

преди 8 години

Даа преди изборите и космодрум ще построят. После ще има оправдания, липса на финансиране и т.н. Ама има още ***.ти които се хващат и после ривът.

7

глупости

преди 8 години

Ама страшни глупости ! Лекари няма,ваксини няма,лекарства няма,детски градини няма . В България вали 3мес. сняг и 8-9мес. проливен дъжд -как ще ходите на работа с колело?На свинче звънче са тези велоалеи

6

razgradski pop

преди 8 години

искаме велоалеи като тези в Плевен...уникални...

5

Анонимен

преди 8 години

ВЕЛОАЛЕИТЕ пак ли ще са грозни криви тротоари, намазани с евтина боя - в стил ДАНЧИ ФЪНДИ.