25

Анонимен

преди 8 години

Германия отпускала по 650 евро на бежанец - да, ама в тях са включени престоя и храната. Сумата, която се дава за лично ползване, е само 145 евро на месец. А граждани на страни извън ЕС, които не са получили бежански статут (получават го само 1 до 2% от кандидатите), нямат право на никакви социални помощи, дори и на детски надбавки.

24

Анонимен

преди 8 години

Тия поне са имали паспорти и не са се представяли за сирийци.От друга страна са платили достатъчно много пари и вместо да се спазарят още малко и да хванат самолета и да се тупнат на имиграционния контрол франко Германия, ще ми се возят на автобус няколко дни и през поне 5 граници.

23

Анонимен

преди 8 години

Явно има яко спонсориране..Да се чудиш как един обикновен иракски гражданин може да извади толкова пари...Повечето са бойци от ИДИЛ

22

God

преди 8 години

До Анонимен 33По същата причина, поради която не искат да живеят и в Италия и Гърция - не даваме финансови помощи на бежанци. Германците като са много умни да им дават и пари на ръка освен всички други екстри да си ги съберат всичките. Дания светкавично намали наполовина помощите и ще започне да ги облага с данък. Финландия не иска и да чуе за мюмюни. Швеция е на път също да спре да ги приема заради огромният ръст на изнасилванията и битовата престъпност от мюмюни.

21

художника

преди 8 години

Айде стига бе, 10 000$, за да преминеш през България??? Ако е истина, това до някъде ме кефи, щото сме им взели страха. Ама за тия пари си взимам самолет за всяка точка от земното кълбе. За тия пари мога да ида на гости и на Сиднито в Ав$тралия.. .Ха ха ха

20

Мунч0

преди 8 години

До Анонимен - 25Очевидно са организирани от братските Натовски държави и добре финансирани от С. Арабия и САЩ. Тези хора лесно могат да бъдат манипулирани, нямат никаква информация и няма от къде да я получат и каквото им се каже го приемат за чиста монета. Ударите на алианса срещу ИД бяха точно това да създават напрежение в районите, които имаше някаква минимална стабилност, за да могат след това да подкарат овцете.

19

АНТИ

преди 8 години

Днес идват като браздатуристи,на истина са брадати терористи!

18

в Слънчев бряг

преди 8 години

Германия отпуска по 670 евро (1340 лева) на всеки бежанец. С тези пари 300 000 бежанци спокойно могат да бъдат настанени в Слънчев бряг! Спасяваме и туристическия сезон!

17

погр ебален агент

преди 8 години

Затова строим магистрали. За да могат бежанците свободно да си минават през милата ни татковина!

16

АНТИ

преди 8 години

Сега разбрах за думите на Борисов, че имало подем в държавата.ГоУем подем на браздатуристи!

15

Хъко

преди 8 години

До 33ЗАЩОТО не искат да стават крепостни селяни на комунисти-мафиоти в България!

14

Анонимен

преди 8 години

Айде стига с този градско-селски фолклор!$10 000 хахахаха

13

Анонимен

преди 8 години

Трафикантите хванат ли се, трябва по 7-8 години да им лепват затвор и по 100 000 евро глоба, без да преувеличавам! А измислените бежанци да ги връщат обратно със самолет. Този вариан, ще излезне много по-евтин от сегашните пари, които се хвърлят за отглеждането на бежанците. А и ще е доста ефикасен.

12

Анонимен

преди 8 години

Само си отговорете на въпроса, ЗАЩО дори и тези изпаднали хора, не искат да живеят в стабилна, просперираща и процъфтяваща Тикволандия - държавата-мечта за целия свят, според Тиквата обаче.

11

Силни гащи

преди 8 години

Най безопасно е да ги спускат отвъд браздата от Космоса

10

Анонимен

преди 8 години

Данъци плащат ли връз тези немалки доходи?

9

час пик

преди 8 години

Имаш ли паричкиобичан си от всички.

8

Анонимен

преди 8 години

Къде е армията, къде са армиите на другите държави, тези мигранти трябва всички да се изловят и директно или в затворите или спешно екстрадиране към родната им страна. Не мога да разбера, какво е това нехайство от Европа, заляха ни всякакви арабски ***. Европа е залята от хора живеещи все още в предни векове морално и социално-такива хора ли ни трябват а?!.

7

До 17

преди 8 години

Сирийците живееха много по добре от нас преди войната там и те бягат именно от нея,а не от мизерия.Виж за афганистанците съм съгласен.

6

dp

преди 8 години

Глобалните комуникации направиха така, че и по най-дивите краища виждат как се живее в Европа и в щатите.И какво да очакваме от тези хора, да вярват, че и по техните мизерни места ще заживеят така в рамките на техния живот? Или да се съгласят да изживеят живота си в мизерия вместо да опитат да се впият и те във вече построеното (което е построено от предни поколения, всички тия дето сега вряскат просто си пазят наследството за което не са направили много).Не виждам лесно решение на проблема.