16

Въпрос:

преди 8 години

Ако опъна секретарката в извън работно време и и купя парфюмче, ще мога ли да си върна 70% от ДДС-то?Респективно, ако опъна депутатка в служебната и кола през уикенда... как ще процедираме?

15

G

преди 8 години

В учебниците по история съм учил че десятъка (10%) е бил страшен данък.А за дваисятъка (ДДС 20%) какво ли ще пишат след време?

14

нямам фирма

преди 8 години

Поредната тъпотия.Дянков си отиде,но дянковщината остана,само че в още по-уродлива форма.Министърът просто да признае, че не може да събере пари.Едно е да си финансист,обаче,друго е да си касиер.Като няма бизнес-откъде пари.Само че не по този начин,а като увеличи потреблението-колкото по-голямо потребление,толкова по-голяма принадена стойност.И още нещо-докато има ДДС-винаги ще е несправедливо,защото дори и при "новата идея" богатите ще си връщат 70 % от него,а бедните-нищо. Мъка във финансите.

13

мише

преди 8 години

Му Ха Ха - Да Бе ! Когаа ? това вече сме го чували и замъците им сме виждали и Нищо разбира се,мишлетата ще плащат данъци -" капка по капка вир ,вир по вир язовир"и източване-това е схемата

12

анонимен

преди 8 години

На мен не ми е ясно как точно ще проверят на пътя , че колата е фирмена или не , при положение , че има коли , за които е ползван данъчен кредит при покупката , регистрирани на физически лица с регистрация по ДДС. В талона си пише името на собственика , а не фирма . Винаги може да се заобиколи тази идиотщина , която са замислили. Това ДДС никой на никого не го подарява. Натрупано е от продажби и се приспада , но за съжаление има доста хора , които все още и идея си нямат от счетоводство .

11

COBA

преди 8 години

Такааа, сега до катаджията ще седи данъчен и се почват едни проверки - ум да ти зайде....Трябва и GPS да ми монтират, за да ме следят къде ходя и дали превишавам скоростта и не на последно място - направо да ми вържат километража към НАП. Може би е редно да се шофира с адвокат?!?

10

Анонимен

преди 8 години

А служебните возила на кметовете, който изкочиха напоследък (не че ги е нямало и преди)Някой ще ги спре ли в неделя, или те и тогава са на работа? А колите на депутатите? Или и те са на работа всеки ден? Хубава идея но това със 70% връщане на ДДС -то не го схванах.Значи аз си вземам кола плащам си 20% ДДС но, ако намеря някой приятел да я прекара през фирмата си то на него ще му върнат 70% а не 100 тоест аз ще му платя 30% разликата и всичко за мен е ок вместо 100 плащам 30% от ДДС-то - ЯКО

9

Анонимен

преди 8 години

Що за простотия е тоя данък?!? Поредната идиотия

8

xx

преди 8 години

В нашата фирма имаме 4 служебни коли, но само едната отговаря на закона за ДДС.Другите 3 въпреки че се ползват 90% за служебни нужди, не ползват ДДС, защото такъв е закона.Същото е положението на повечето малки и средни фирми.Вместо да забранят връщането на ДДС за луксозни,скъпи и прескъпи автомобили, на самолети и яхти!!!???, ще ударят тези,които наистина би трябвало да ползват преференции.Аз редовно работя в събота и неделя, като ме хванат със служебната кола,как ще докажа че съм на работа?

7

Анонимен

преди 8 години

тия гербаджии и рефарматори са егати комунистите

6

Петър

преди 8 години

Хората,които нямат фирми доволно търкат ръчички и се кефят как ще бъдат ударени гадните фирмаджии.А истината е,че това ще засегне Ванчо чешмеджията и Гошо жичкаджията,дето са си купили по една баничарка,да си носят инструментите и материалите.Като ги пипнат в събота и неделя катаджиите,върви да обясняваш,че си частник и за теб това си са дни за работа.Може ли някой да ми обясни,кой и къде ще спира за проверка яхти и самолети.И виждал ли е някой от вас,спрян за проверка джип за 200 хиляди?

5

ИНВЕСТИТОРИ

преди 8 години

като ДЪНДИ, дето изнасят ЗЛАТОТО и РЕДКИ МЕТАЛИ БЕЗПЛАТНО със сигурност си плащат на тези, дето им осигуриха договорите - "великия" комбинатор КОСТОВ, крадлив ДЕДО, мишока СТАНИШЕВ и бандита от БАНКЯ

4

ТИКВОЧЕВ

преди 8 години

дали пак се прави на непознат с ЦВЕТЕЛИНКА, заграбила половин ВЪЛГАРИЯ

3

МАФИЯТА В РБ

преди 8 години

е на власт благодарение на СОРОС и САЩ. За българина остава да емигрира или да мре. ИЛИ ДА ГИ ПРАТИМ ПАК В БЕЛЕНЕ

2

до 1

преди 8 години

Това не е данък богатство! Като си богат купи си каквото искаш си да имаш и му внеси ДДС-то. Но не да си купиш последен модел автомобил за 200к и да си върнеш 40к под формата на ДДС само защото си имаш фирмичка регистрирана по ДДС. Нормалните хора си работят, изкарват си, купуват си и си плащат ДДС за стоките. Защо някой да минава метър и да си купи яхта на името на фирмата и да не дължи данък върху нея? Данъците не се повишават. Просто се затягат за тарикатите!

1

Анонимен

преди 8 години

90 % от покупките на "бизнесмените" минават през фирмите им за да не плашат ДДС- то.