49

Анонимен

преди 8 години

"Измерват се в процент на милион, на няколко милиона. Въобще няма ваксина, която да причинява някакви нежелани реакции", категорична е Кожухарова."Българският народ престана да вярва на лекарите. Не само за профилактика,..." След казаното в първото изречение, още ли е чудно защо българския народ е престанал да вярва на лекари. Пък въпросната госпожа има още доста подобни изказвания.

48

Storm

преди 8 години

До 61Ти даже не си погледнал за какво става въпрос, нали?Погледни и после говори, как лекарите знаят кое е най-добро за пациентите.Няма как да знаеш и какви са познанията ми по Медицина.А за отказването от лекарите, аз от 15 години не пия лекарства и ходя на лекар само за медицинско за работа.Ти да си здрав. За мен не се притеснявай :)

47

шайка неграмотни нен

преди 8 години

До 42: Не е учтиво да начичаш различното мнение "шайка неграмотни ненормалници". 1. Вземи ти да се ограмотиш и поискай да се запознаеш с деца пострадали от ваксини и родителите им2. Поинтересувай се за съдържанието на ваксината2. Научи се да приемаш нещо по-различно от това, което гледаш по БТВ и четеш в 24 часа 3. Научи се да мислиш и сам да интерпретираш ситуациите-ще ти е от полза за много неща4. Не забравяй, че ваксини има от 60 години насам, а някак и преди това хората са "оцелявали"

46

от 67

преди 8 години

... прави, който не иска не. Тя не е задължителна. Ваксини пък срещу рак са нещо изцяло ново и съответно изключително рисковани все още и за това се предупреждава и пациента. Ако е съгласен да поеме риска, ок, в името на науката и надежда за живот. Не може всички ваксини да ги слагате под общ знаменател. Както казах тетанус е необходимо. Иначе масово нямаше да доживеете и до 15 години без тетанус. Помислете следващият път като се порежете или детето ви игра в пръста, ви се набучи съчка в пръста!

45

Анонимен

преди 8 години

Ама вижте какво, има ваксини и ваксини. Не всичко е чено и бяло за малките ви мозъчета. Освновните ваксини срещу тетанус, дифтерия, коклюш и хепатит Б са абсолютно задължителни и са ваксини съществуващи от 100 години!!! Сезонните вирусни ваксини са САМО за омекотяване на симптомите на грипа и за по-лекото му прекарване. Нормално е след ваксинация да се вдига температура!!! Това е впръскване на деактивиран вирус, чуждо тяло, в тялото на човек. Имунната система просто реагира! Който иска ...

44

Анонимен

преди 8 години

То българинът вярва на хомеопати и на дъновисти и на шуслеровите соли, но не и на лекари с медицинско образование. Дори си плаща като поп много по-големи суми отлколкото месечната такса към здравната каса. Шаманска държа сме си и това е, след като Баба Ванга е толквоа боготворена. Вместо да излезне българинът с гражданско становище и предложение за реформа на здравеопазването, той стои и гледа Биг Брадър и си чеше езика за политиката на Русия и САЩ.

43

Алекс

преди 8 години

Видях по надолу един коментар за разяснителни здравни кампанни, и съм с две ръце за. 90% от медицината е превенция на заболяване, защото дори и в сегашно време лечението на по редките заболявание е малко на късмет. Също за здравната система е много по-евтино да поддържа добро здраве и хигиена отколкото да лекува голям брой болни. А доверието не само към лекарите е оскъдно, в България добри специалисти почти не останаха и тези които останаха са претрупани и овълчали. Но кой каквотото си направи..

42

Storm

преди 8 години

За вярата в лекарите... => The 10 Most Insane Medical Practices in History в гугъл ->

41

Анонимен

преди 8 години

До Мдамоля те следващия път, когато се разболееш от вирусно или бактериално заболяване стой си в къщи и не излизай, не искам да рискувам някой, който си провежда самолечение без да има квалификация за това да пръска зарази навсякъде. така плъзват епидемиите!

40

...

преди 8 години

Ваксините са хубаво нещо! Друг е въпроса, че в наше време да вярваш на някой си е лукс! А и даже и да повярваш в даден момент, то при първия срещнат, че даже било то и непознат, които ти каже абе чух, че от тая ваксина се хващало рак и познай дали ше се ваксинираш ти пък още по-малко и детето си!

39

Анонимен

преди 8 години

До 35ти имаш ли медицинско образование ? Вероятно не. Ако имаше щеше да знаеш, че ползата и смисълът от ваксините се състои в нещо наречно колективен имунитет - когато повече хора са ваксинирани срещу даден агент обратно пропорционалнон намаляват шансовете за зараза в обществото като цяло. Затова днес няма детски паралич, вариола и други смъртоносни болести. А виждал ли си дете болно от детски паралич или от коклюш? Поразгледай.

38

Анонимен

преди 8 години

До 43: Ами защото никой не ни е питал, когато сме били ваксинирани. Ама така е при комунизма - пълна мъгла и изолация.

37

Анонимен

преди 8 години

Световната конспирация срещу здравето на атанас гълъбов...

36

Жан Габен

преди 8 години

Когато отидох при друг лекар, и ми намери същите лекарства като френските но носещи български имена. Човека ми каза че ги има абсолютно всички лекарства, няма такова което да го няма тук. Друг е въпроса че на някой лекар не му се занимава да ги търси. Значи първия не е специалист а некадърник според мен и мързеливец... а ходи вярвай. А този който ми намери лекарствата ми е приятел и съвсем друга специалност, не е кардиолог. А ходи при специалисти и чакай да ти помог

35

Жан Габен

преди 8 години

Лекари няма, как да вярваш? Или ако има са некадърници... Лекувах се във Франция, там имах такова внимание от страна на лекари и персонал в болница, че се чувствах като принц. Когато се прибрах и отидох при специалист, той ме гледа като изтребител. Давам дискове с информация за болестта ми, той дори не можа да ги отвори и да види информацията. Обяснявам за какво става въпрос, изписва ми хапчета които ми вдигат кръвното още повече. После каза че нямало такива лекарства като във Франция. Трагедия.

34

реформа

преди 8 години

Всичко каквото е прескочило у нас от Сащ не струва и е пълен бълвоч.Така е и с прословутата "реформа" в зравеопазването.Търговия до дупка!

33

Анонимен

преди 8 години

Аз дълбоко вярвам на ваксините и смятам, че ползите са в пъти по-големи, отколкото вредите, които някои родители смятат, че имаЗащото тези родители , които са ваксинирани новремито, сега безотговорно експириментират с децата си

32

Анонимен

преди 8 години

Какво значи да вярваш във ваксините или лекарите? Тук не става дума за вяра, а за наука. Щом някой смята, че е по навътре в медицината от лекарите и учените, да не се ваксинира и да си последствията. Лошото тук е че заради шайка неграмотни ненормалници, може да избухнат епидемии. Няма да е лошо подобни индивиди да бъдат въдворяване в резервати, далеч от цивилизацията.

31

Анонимен

преди 8 години

Москов трябва да отпусне сридства за разяснителни кампании за ваксинирането, а не да се прави на агент 007То нека хората не се ваксинират и по тази причина да се разболават, пък после ще се питаме защо ли не стигат парите за здраве

30

Анонимен

преди 8 години

Приватизирайте ги тия болници вечеВсички видаха какъв е проблемътТо е като с предприятиата. Фалираха ги умишленоСега се влагат много средства за "черин пиар" срещу лекарите, особено преди избори и преди закриване на някоя болницаПосли същиа мидицински персонъл е "много добър" .,когато заработи за частната болница/без почивка/ за няколкъ лева повечеВаксините са друго нещоТам са най-големите ползи и най-редките усложнения, а се обсъждат най-много от неспециалисти