43

Анонимен

преди 8 години

абе може ли на такива разкопки да слагате тухли четворки еми поръчайте си подобни поне като римските тухли пак е нещо

42

Байчо

преди 8 години

А бе да прави впечатление, че при Юрданка само скандали се заформят.

41

Анонимен

преди 8 години

Голяма простотия. Защо ги строят?

40

Сандо

преди 8 години

Айде почнахме и исторически забележителности да строим

39

Баба Меца

преди 8 години

На удобно място е! Строителят на най-съвременна България да хваща мистрията и да ги мята тия тухли. Не е далече от кабинета Му. Няма нужда от фалкони и еърбаси...

38

1

преди 8 години

Аман от разбирачи , има ли нещо за което да не мрънкате ?

37

Стройграбников

преди 8 години

Я къде били парите за тунелите. В последствие може и заведенийце да се изгради.

36

1

преди 8 години

Ужас и трагедия !!!Като гледате снимките имате ли чувството, че виждате останки от римска Сердика ?Онова което аз виждам е желанието да се усвояват европейски пари от строителни компании.Това безумно унищожаване на миналото на нашите земи трябва да се прекрати.

35

1234

преди 8 години

Да използват като пример за строеж крепостта Царевец. Всеки роден в Търново знае, че тя беше построена в средата на 70-те. До тогава по хълма имаше само някакви очертания на стени. Смятам, че я изградиха наново доста сполучливо. Като изключим Патриаршеската църква на върха, която правиха по някакъв образ от Влашка монета, смятам че всичко останало изглежда автентично.

34

Анонимен

преди 8 години

Герберастчета, може ли да се излагате така с тези тухли четворки - ако живеехме в други времена щях да ви шамаросам

33

Анонимен

преди 8 години

По долу в коментарите гледам има защитници на това безумие... Абре, тикви, никой не е против реставрирането на стари сгради, руини и т.н. Хората са против дивашкото зидане, използване на ИТОНГ и бетон за реставриране на средновековни обекти... Най-добре реставрираният средновековен обект, който съм виждала от години в България е Хоталич. Там няма да видите такива тухлички, цимент и керемидки за разкош. Всичко е правено с максимално близки материали! И не е строено до покрив!

32

до 38

преди 8 години

Реставраторите дават насоките! Циментената фабрика произвежда материалите, алпинисти, ги монтират на 150 метровите кули! Аман от невежи. Не всички реставратори са алпинисти, мазачи и циментаджии. Много ти знае устата на теб. Излез от селото си и живей малко по света!

31

ж

преди 8 години

Много обичам като отида да гледам някъде разкопки и да ми кажат ами тук е имало замък , но сега е останал само този камък от него :D

30

Анонимен

преди 8 години

ЦЕЛИЯ ЦЕНТЪР НА ВАРШАВА Е ПОСТРОЕН НАНОВО СЛЕД ВСВ, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ГЕРМАНИЯ!

29

Анонимен

преди 8 години

Точно пък тоя французин да не се изказва, защото във Франция повечето замъци са реставрирани през Ренесанса, дори в момента по Хистъри има шоу в което реставрират замък във Франция с методите от средновековието. Царевец е перфектно изпъленен, а за София, не мога да кажа нищо за което не съм го видял с очите си!

28

до 32

преди 8 години

"Многовековните катедрали в Германия ги реставрират точно по този начин."Това са СГРАДИ, които се ползват!Руини не се пипат никъде (освен да се покрият или лакират срещу ерозия и т.н.)

27

Marcus Porcius Cato

преди 8 години

Ne znam za vas, no az kato gledam fototomnogo si e realno.Robite, na minimalka-vizdat li se, vizdat se Predi gi damgosvahme I nosiha tablicki s imeto na corbadziata im, a sega pak nosiat-na kaski I zeletkiI predi rzbotiha za kusei hliab I malko voda i sega go praviat za sirence Madzarov i VeoliaA puk nie, edroguzite senatori-ne purdim li pak v kurulnite si kreslaPuk vie za pet kabela i kilo cement

26

Анонимен

преди 8 години

Трябва да има яко СМР, за да може комисионът да е отличен...

25

Анонимен

преди 8 години

Тук въобще не се прави реставрация, а се изгражда нещо, което въобще не се знае как е изглеждало в оригиналния си вид.

24

CTOEB

преди 8 години

То да беше само ларгото? Цяла България нацвъкаха със "Средновековни" крепости от тухли ИТОНГ. А за Дисниленда в Плиска какво да кажем? СРАМ!!! КИЧ!! БЕЗВКУСИЦА!!! Всичко им е такова - и в културата, и в икономиката, и в политиката - всичко! Самовлюбени агресивни бездарници с мания за непогрешимост - това е Герберастката хунта. Опустошиха хубавата ни Родина.