28

Даниел

преди 8 години

Някой иска да си продаде семената или луковиците ,май:)Граби и сей народе:)

27

гогото

преди 8 години

Най-накрая да намерят заместител на тютюна за отрудените хора от делиормана и кърджалийско. Дано да не е някаква измама, но всичко, което успешно замести тютюна ще е победа на здравия разум.

26

Анонимен

преди 8 години

20 ХИЛЯДИ ЦВЯТА ЗА 1 КИЛО!!!ТА ПИТАМ АЗ КОЛКО ДЕКАРА СА ТОВА И НА РЪКА ЛИ ЩЕ СЕ СЪБИРАТ :DDDDDD

25

Васо

преди 8 години

Зарежете чушките, доматите, картофите, зелето, ябълките, крушите, ягодите, малините, маслодайната роза, копринените буби ......Хвърлете се на охлюви, шафран, американска боровинка и каквото ви предложат. Теглете кредити та да ви вземат и последната нивица. Да станете пролетарии, да тръгнете подир призрака дето броел из Европа. Па да ви размътят главите някои нови комунисти. И тогава като разнищите родословието им ще разберете, че са внуци и правнуци на старите, що са измамили прабабите ви.

24

Анонимен

преди 8 години

Никой не го мързи да се пробва. Но идеята е безумна и неприложима у нас. Нещо не виждам пазарът да е залят с месо от родна нутрия. Нито на главата на тиквата има шапка от козината й. Отглеждайте домати и пиперки, с това поне бяхме прочути. Или шафранът се отглежда по-лесно от розата, или някой мъти главите на наивния българин.

23

ЪЪ

преди 8 години

До 26. Ами някои от нас разбираме, а вие които не сте мързеливи и не искате акъл добре, давайте, кой ви е спрял. Наливайте пари и труд. Само че помнете че не става само с мускули, иска се и акъл!!! Айде успех! Само че след 1 година ще четем новини от рода "Български пишман - фермери фалират заради производство на шафран, излъгали ги че расте добре в България!". Ето ви днес.бг готово заглавие, само трябва да почакате.

22

бай ганю

преди 8 години

същата схема и долна далавера като навремето през 90те години 100 000 хиляди долара печалба от декар жен шен нищо ново под слънцето четиво за наивници и балъци а те тази държава нямат никога свършване!

21

Анонимен

преди 8 години

Шафранът всъщност е тичинката на определен вид минзухар. Той не вирее в нашия климат. Някой представя ли си визуално колко масиви с тези цветя са нужни и колко тънки колкото косъм стебълца трябват за 1 кг. изсушен шафран. Подчертавам - изсушен!

20

ур

преди 8 години

Родното ни земеделие ще цъфне и върже с тази гениална идея! Ще сринем световните цени на щафрана. Ще таковаме таковката на иранците и всякакви други пишман производители. Мухаха, с невенчето, което е идеалният заместител на оранжевите тичинки ще залеем планетата. Само българинът знае как!

19

фермер

преди 8 години

Срещу договор за твърда цена 10 000лв може но нама такива купувачи с големи топки това е лов за наивници хайде спорна ви работа

18

82409

преди 8 години

МАТЕРИАЛА Е ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ И АБСОЛЮТНА ЛЪЖА!!!Някой посредник изкупвач на шафран иска за пореден път да излъже българите в безизходица и плаща за подобни статии.Всички скачащи на подобни мечти да си помислят първо дали и как ще изнасят шафрана извън България щото тук няма кой да им плати и 30% от цената, която могат да вземат ако продават в чужбина.Цената на шафрана в Европа от 1 500 до 3 500 евро за килограм.

17

Шафранов бос-Бургас

преди 8 години

Статията не е лъжа аз сум в шафрановия бизнес от 15 години и винаги кътам по 2-3 пакета шафран под леглото си, даже в локалния супермаркет се разплащаме с шафран вместо пари. Шафрановия бизнес е бизнеса на бъдещето. Да пребъде шафрана Амин.

16

ник

преди 8 години

По-добре 5 шафрантии на околовръстното да имаш,отколкото 5 декара шафран

15

ЪЪ

преди 8 години

До тв. Вие материали на много теми правите, но това не значи че са верни. И добре, като правихте материал хайде кажи ми колко цвята са нужни за 1г сух шафран, а??? И наясно ли си каква е технологията. Също така знаете ли къде расте най-добре, кои райони са най- подходящи. То не става така.... ама няма повече да пиша, кажи знаеш ли тези неща като сте правили материал.

14

ЪЪ

преди 8 години

Пишете пълни глупости, шафран в Блъгария не може да се отглежда. Не подвеждайте хората. Като декоративно цветенце в градината става, но за промишлено производство и за хилядите евро за които пишете - НЕ!!! Проверявате си информацията преди да пешете, че ставате за сях, каквато и глупост да ви се подхвърли веднага пишете и мислите че правите новина.

13

Анонимен

преди 8 години

Ми много си е права статията.Нали БГто се напълни с араби и други навлеци трябва да се хранят по техен вкус.Иначе каква интеграция.Според мен свинепроизводството трябва да се унищожи.

12

Анонимен

преди 8 години

ima shafran i shafran ediniat e mnogo skyp, a dr. evtin. kak se razpoznavat, osven po zenata

11

????

преди 8 години

колко съм *** аз пък мислих марихуаната за злато...

10

Анонимен

преди 8 години

Схемата е ясна и проработила не само с този продукт!!!Правят се масово насаждения,произвежда бедняка и идва прекупвача с брадвата!!!!Оказва се,че цената няма да е 5 000 лева за кило,а 50!!!Идва и ти казва:Давам и тази цена!!!Имаш произведен 5-10 кила шафран и какво правиш??Продаваш,защото знаеш,че в къщи те очакват гладни гърла!!!Ако не се съгласиш,ще мухляса и............!!!Така се правят пачки на гърба на бедния и доверчив народ!!!Съгласен напълно за гъбите,бубите,охлювите,черешите,вишните...

9

Анонимен

преди 8 години

В Испания има производители. Продават шафрана по 1500 евро. Има обяви и количества. Днес.бг, ако може да ми кажете къде да го продам по 10000 лв. веднага ще намеря тон или два... Всъщност ако потърсите в интернет информация за технологията на производство, се оказва, че 1 кг. сух шафран се получава от 150000 до 300000 растения - според публикацията в България ще получаваме 10 пъти повече и ще го продаваме 10 пъти по-скъпо - така верно ще е новото злато, *** само на хартия.