18

Анонимен

преди 8 години

И как ще докажем,че са ми "сипали" салмонела?Като се появят хранителти разстройства ще се чудим

17

Анонимен

преди 8 години

До комлѣко. Защо? който се интересува ще разбере.

16

ко

преди 8 години

До АнонименпрЕсно млЕко казваш?

15

комунизъм

преди 8 години

Докато не се завърне поне част от комунизма, този свят няма да се оправи. Работя в чужда фирма, която година след година прави нововъведения, които са едно към едно добри производствени практики от соц времето. Младите колеги цъкат с език , колко добре било и какви умни шефове имаме. Когато им разказвам, че това вече сме го правили по Татово време, не ми вярват. Новото е добре забравеното старо. Жалко за младите, които отново трябва да откриват Америка, жалко...

14

да

преди 8 години

Липсата на всякакъв морал у хората ни доведе до тук. Да тровиш съзнателно ближния си с цел лично облагодетелстване е такова вмешателство в кармата, че поколения след теб ще страдат. Защо да мислим за утре, важното е да живеем днес. Обаче винаги има и утре , винаги има и хора , които се чудят защо им се случва това или онова. Ами защото ако хората са глупави, природата не е. В нея празно няма , и след години може да е , но си получаваш заслуженото, според действията си отпреди.

13

вредни опаковки

преди 8 години

Опаковките са изключително вредни. Пластмаси всякакви, бисфенол А, и т.н. Картонените опаковки са още по вредни заради липса на контрол на мастилата с които се печатат. Лидл преди години изтеглиха Коледните календари за деца именно поради вредни опаковки. С удоволствие ще си вземам насипно, НО .. Голямото НО е, че нямам никакво доверие на търговците, как съхраняват стоките си, особено по отношение на срока на годност, влажност, температура. Колко ли мухлясало насипно кафе съм изпила преди ?

12

Браво

преди 8 години

В детската кухня, от която взимам храна на детето задължават всеки да купува еднократни опаковки за храната, не се разрешават собствени съдове. Във финансово изражение изглежда така - цена на храната за седмица - 5 лв., а цената на кутиите - 1 лв. В резултат в края на седмицата само аз имам 15 бр. еднократни купички, които няма какво да правя, освен да изхвърля. Подкрепям инициативата!

11

веро

преди 8 години

сипи ми в мойта кутия, аз после ще си я измияс гаден миещ препарат който не се знае кво причинява на природата, ще хабя вода, ще хабя и енергия за да стопля водата за миене... е де е киро на кирия? Дали съ ссобствените си кутии не вредят повече по-този начин?

10

Анонимен

преди 8 години

ша търсите вие старото,качествено,здравословно ама ...

9

123

преди 8 години

Дали в собствени съдове мога да си купя кисело мляко със същия вкус като през 70-те.

8

KKK

преди 8 години

Поредната безсмислена инициатива ... абе кво стана с безплатното кафр или там както му беше името ?

7

acca

преди 8 години

Работнически столове и вкусна, питателна храна - хахахахахахахаххаххаВикаш от 20 години си стругар и нищо ти няма, нали?

6

Анонимен

преди 8 години

ДОБРЕ ЗАБРАВЕНОТО СТАРО СЕ ОКАЗВА НОВО. ЕДНО ВРЕМЕ ИМАШЕ КОТЛЕНКИ НА ТРИ ЕТАЖА. В ЕДНАТА СЕ СИПВАШЕ СУПА В ДРУГАТА ВТОРОТО А В ТРЕТАТА ДЕСЕРТА. БЯХА ЗА МНОГОКРАТНА УПОТРЕБА. ВСЕ ОЩЕ Я ИМАМ ВКЪЩИ САМО ЧЕ НЕ МИ ВЪРШИ РАБОТА ЗАЩОТО РАБОТНИЧЕСКИТЕ СТОЛОВЕ КОИТО ГОТВЕХА ВКУСНА И ПИТАТЕЛНА ХРАНА ИЗЧЕЗНАХА В НЕБИТИЕТО. ЗА 70 СТ. СИ ПЪЛНЕХ КОТЛЕНКИТЕ С ПЪРВО ВТОРО ТРЕТО И ХЛЯБ. В МУТРЕНСКАТА ДЪРЖАВА ТАКИВА БЛАГИНКИ НЕМОГАТ ДА СЪЩЕСТВУВАТ.

5

Анонимен

преди 8 години

само се чудя в кой магазин ще те пускат с 5 кутии? една за сирене, една за нещо друго...

4

Анонимен

преди 8 години

Нищо ново, в наше село от години има инициатива "Сипи, ако нема - донеси.хлъц"

3

Анонимен

преди 8 години

Добре,че има заведения, които са съгласни. Те печелят от еднократните пластмасови опаковки два пъти. Веднаж като ни ги продават за 10-20 пъти цената на едро за която ги купуват и втори път, като ви ги претеглят с храната и плащате теглото им с цената на хранителния продукт, който естествено е многократно по-скъп.Кога ще има такива заведения и в други градове?

2

Анонимен

преди 8 години

Цепите мрака и *** с подобни заглавия! Звучат супер просташки, а каузата е доста добра, но журналистическият Ви похват е мега нескопосан. Обидно е да опростачвате подобни новини с такива заглавия, като че ли разговаряте в махленската кръчма!

1

Анонимен

преди 8 години

Ще се сетите, че киселото мляко в стъклен буркан който да се заплаща беше добро решение. Стъклото не отделя такива ***, макар и в нищожни количества, както полимерите. Все пак и това е една добра идея - да се ограничи използването и последващото рециклиране (ако позволяват обстоятелствата) на използваните вече полимери. Проблемът в България е, че каквато и да е идеята, тя се опорочава от псевдоразбиране и дребнави сметки.