12

Анонимен

преди 8 години

След като е задължително, трябва да бъде безплатно! Държавата да покрива таксите за градините на децата, подлежащи на задължително обучение.Сега се прибирам от родителска среща в градината. Беше си просто рекет.

11

...

преди 8 години

Хубаво, ще ме глобят, ама как да го запиша на градина като няма свободни места? Да ме глобят. Пука ми. Нама да запиша детето си в градина, в която 80% са със сини веници, щото видиш лисамо там имало места.

10

Одитор

преди 8 години

И аз се питам: сега няма система, която да проследи и удостовери, че моето дете ходи редовно на училище в друга страна - членка на ЕС. Не съм се регистрирала в Посолството, имам национален осигурителен номер и ползваме здравни услуги към работодателя ни. Училището е в района, в който живеем, посещават го и децата на други колеги. И сега какво: ще ме глобят ли? Със 150 лева? Ами то повече са разходите за училище. Това не е глоба.

9

Анонимен

преди 8 години

В развитите страни децата могат да се гледат от родителите, а в БГ на сила ги карат да правят децата им роботчета...

8

Анонимен

преди 8 години

И това е "новина"?Че глоби по закон по този повод винаги е имало.А домашно образование отдавна следваше да се разреши. С проверки за усвоения материал, разбира се.

7

Анонимен

преди 8 години

Поредната простотия!Логично е да им спират помощите в такъв случай!Това ще ги засегне повече!

6

Анонимен

преди 8 години

kakvo sa 150 lv te vzimat pove4e pomo6ti

5

Въпрос

преди 8 години

Интересно, как ще определят дали детето живее в България или живее извън България, след като няма нормална система за това!? Примерно 2 милиона или повече български граждани постоянно живеят в чужбина, но на българските власти, това не е известно, защото няма работещ механизъм тези български граждани да обявят, че живеят постоянно в чужбина. Те ще бъдат ли глобявани за децата им, които явно учат там някъде в чужбина, но в България това не се знае от властите.

4

Анонимен

преди 8 години

Това е закон за защита на някои монополи ...

3

sos

преди 8 години

Нещастни заплатаджии и продажници! Ние се чудим как да си вкараме децата в детските градини,че места все няма,те ще ни глобявали. Кажете си ,че това се отнася за вашият електорат ромите... И как ще стане събирането на глобите,че не се сещаме.? Ако въобще има глоби за тях...

2

Пъзел

преди 8 години

Това е ясно, но за българчетата, а за другите ?Или ще ги глобяват пък ние ще им плащаме...

1

g

преди 8 години

***! И как ще ги събират и кой тези глоби ? То и сега има достатъчно законови "стимули" да пускаш детето на училище ама кой ли ги спазва :)