10

Анонимен

преди 8 години

По отношение а криминалните престъпления законите на САЩ са много по-ефективни от нашите, в смисъл, че много по-добре бранят интересите и сигурността на обществото.Поинтересувайте се как третират там малолетните и непълнолетните престъпници, особено онези, които са извършили повече от едно престъпление.В повечето случаи, в сравнение с американските закони, нашите са като галене с перце.Нашите закони като че ли са направени така, че колкото е възможно повече да закрилят и толерират престъпника

9

Наистина е нелогично

преди 8 години

да не се търси отговорност от зрели хора, които са допринесли за противообществени прояви на деца и юноши.Но не бива да се залита и в другата крайност. 17-годишният крадец, убиец или изнасилвач не може да бъде третиран единствено като "дете в риск". Има Закон за закрила на детето, но не може въз основа на този закон да се лишават от закрила всички евентуални жертви на непълнолетни закононарушители, а точно това ще се постигне, ако тези нарушители само ги дундуркат с цел превъзпитаване.

8

Анонимен

преди 8 години

Трябва да се борим с тежки условия и насилие в тези наказателни институции, а не с самите институции. И това е работа за полицаи и т. н.

7

Анонимен

преди 8 години

До АнонименToва са пълни глупости. Затовърт щял да ги научи... затворите в българия правят само по големи и закоравели престъпници! Аз съм за строги наказания, но за пълнолетните граждани. За децата трябва да се намери механизъм чрез които те да бъдат променени докато се деца и все още се формират характерите им. Като ги хвърлиш в подобна институция, какво ще направиш? Ще излезе на 18 години и ще иска да коли и беси, да си излее злобата и етк

6

Анонимен

преди 8 години

познайте от кой етнос са

5

Анонимен

преди 8 години

Не може така! Дайте да ги наградим, че извършват престъпления! Щом у дома не са ги научили, че ако направиш нещо лошо следва наказание, значи затворът ще ги научи. Като са деца има изправителни домове. То и убийците са хора, но какво от това? Престъпникът си е престъпник!

4

Потребител

преди 8 години

Няма какво да обвиняваме държавните институции и НПОта.Първите нямат интерес от промяна,а вторите (най-често) нямат интерес от правилната промяна.Интернати може да има но само за временно настаняване за определен срок докато се търси дом за детето и си ходи нормално на училище.Не познавам закона и затова не мога да кажа какво трябва да се промени точно но съм сигурен че за 1 година може да се промени в правилна посока.За съжаление с това отново ще се заемат неподходящи хора и проблема ще остане.

3

Анонимен

преди 8 години

Всички членове на неправителствени организации да си вземат по едно такова дете в къщи и да го превъзпитат, щом държавата не можела.

2

tih velikan 681

преди 8 години

.....tova e...ujas,koito ograbva budeshteto na tezi deca i otgovornost za tyah nosi durjavata!Kak..kak...kak moje nikoi da ne go e grija za starcite,decata,dori i za zatvornicite ot politicite ni???!!!!!???Da...tehnite deca sa v UK,DE,USA,RUSIYA...TEHNITE STARCI SA V BENTLYTA I V ZATVORA NIKOGA,NIKOGA NYAMA DA VLYAZAT....Blagodarya za statiyata,makar i tejka...vse pak taka razbirame kakvo se sluchva...

1

Анонимен

преди 8 години

Що не напишете, че Лили Иванова вчера е поискала 100 000 лева от Благо Джизъса за да му пее на сватбата?