15

ААА

преди 8 години

Те и сега ги взимат тези пари, даже и повече, защото работят по на няколко места. Няма професор и доцент, който да не преподава поне в три университета и да не е експерт към няколко фирми или институции.

14

Анонимен

преди 8 години

Компартията да не искат и аонсу да отворят отново за "даровити" дяца?

13

Анонимен

преди 8 години

Заради мизерните заплати, професорските внуци вече отбягват БАН, но пък другаде не могат да направят такава шеметна кариера. Сега, ако вдигнат там заплатите, БАН (създадената през 1947 г.) ще продължи традицията си да е хранилка за цели професорски фамилии от по 3-4 поколения

12

Анонимен

преди 8 години

Предложението е чудесно. Сигурно се имат предвид и хората от БАН, заемащи научни длъжности. Там деца и внуци на бившата червена номенклатура от среден ранг - колкото щеш.Заради мизерните заплати професорските вну

11

Анонимен

преди 8 години

До Асистентте в СУ и УНСС не взимат толкова ,а в селският ти университет ще взимат такива пари хайде посмали .Работя в УНСС :D

10

анонимен

преди 8 години

За да се развива една страна се влага в наука. Не се иска много акъл за да се сетиш, защото са се сетили преди нас! Ако не -оставаш на дъното... Аз лично не работя в тази област и не го казвам от лична изгода.

9

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 8 години

Помним списъка на витрината на Американското посолство и как за да не се вижда този списък, гавазите на Тошо Правешки заградиха цялата улицата уж за ремонт.

8

Путев

преди 8 години

Софийския е пълен с червени професори, доценти и доктори - такива като Буруджиева.Партийните кадри, другари и другарки, трябва да лапкат, да ЛАПКАТ трябва..

7

Асистент

преди 8 години

В Стопанската академия в Свищов заплатите са следните:-асистент:700лв-главен асистент:1100лв-доцент:3000лв-професор:4000лвРаботя в академията и знам колко вземат.

6

АЗ

преди 8 години

А КРАДЛИВИТЕ БАНКЕРИ, РАЗНИТЕ КАЛИНКИ, ЯЕФЧЕТАТА НА БОЛНИЦИ...ИМАТ ЛИ ПРАГ..ИЛИ ИДЕЯТА Е ДА СЕ ДЪРЖИ ЕЛЕКТОРАТА НЕОБРАЗОВАН...ТОЕСТ ДА НЯМА ПРОФЕСОРИ И УНИВЕРСИТЕТИ...

5

Заключен в тоалетнат

преди 8 години

Кой кара влака бе, АЛОУУУУ!

4

РОС

преди 8 години

Не им стигат подкупите за изпити, дипломи и т.н., но пък и 4-5 мин заплати = 1900 лв. да плащаме всеки месец. Не съм съгласна. Ползват 2-3 месеца в годината платен отпуск.

3

KKK

преди 8 години

популизъм !

2

Анонимен

преди 8 години

E че то в БГ всеки втори е доцент или професор бе....

1

Соц

преди 8 години

Идеята ми допада.