8

илия

преди 8 години

Денят на София трябва да е на Благовещение, днес се чества просто света София мъченица, а името означава премъдрост и е второто от имената на Исус, слово! Такова невежество... объркано е още при Софиянски, този празник е за светицата, а името е съвсем друго нещо. Църквата на която е кръстена столицата св София... не е кръстена на светицата а на спасителя! Прочетете малко по темата, защото е смешно!

7

Анонимен

преди 8 години

до 8. По скоро обратното - единственият град, в който се прави нещо. Жителите на другите градове са ги отсвирили и не се интересуват от тях. Също като мюсюлманите - вместо да остават да правят нещо за родината си се изпотрепват да бягат от нея.

6

Калин

преди 8 години

Гледам и чета надолу... защо тази неприязън? Защо, след като толкова ненавиждате столицата, всички се стремите да дойдете тук? Като е толкова ужасен градът, стойте си в провинцията. Оправете си вашите родни места и да ви няма от тук. Но уви, наблюденията са коренно различни... друго правите, друго целите. Лицемерие му се казва на това.

5

Mimi

преди 8 години

Ot-kude na-kade praznik na SF ??

4

Софиянец

преди 8 години

Честито на всички кореняци, да се борим за нашия светъл идеал - селените в центъра само с визи, преди съмване да заредят магазините!

3

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 8 години

ПРОДЪЛЖЕНИЕ: ...............Във Витошката грамота на цар Иван Шишман от края на 14 век областта и жителите се наричат Средечки, името Средец продължава да се използва години след Освобождението.

2

Анонимен

преди 8 години

Обичам те, Мартинеееееее :( :( :(

1

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 8 години

Зомбирана нация ли сме? София е обявена за столица на 3 април 1879 година от Учредителното събрание по предложение на проф. Марин Дринов, като стар български град, отдалечен от турската граница и средищно разположен в българските земи според тогавашното разбиране. През 1879 година се разгаря и спор за името, като жителите на града създават комитет от известни личности, който се застъпва за възстановяване на историческото име СРЕДЕЦ. НАДДЕЛЯВА ОБАЧЕ СТАНОВИЩЕТО НА РУСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ И НОВАТА СТОЛИЦА НА БЪЛГАРИЯ СЕ НАРИЧА ОФИЦИАЛНО........ СОФИЯ. Във Витошката грамота на цар Иван Шишман от кр