15

Анонимен

преди 8 години

Ще вдигнат заплатите със 7-8 %(60лв) , догодина пак така и ще кажат: "Ее, два пъти ви вдигаме заплатите, стига толкова, че много големи станаха, а и пари няма". А реално заплащането ще достигне 500-550 лв. чисти... в момента се прави нещо показно, а не реално да се поправят грешки в системата.Ако искате ефект - премахнете бумащината, увеличете заплатите и сложете проектор и компютър във всяка стая, за да визуализираме на децата уроците. Това действа изпитано и доказано!

14

ognyanz

преди 8 години

Като знаковата реплика от филма: Татко ще ми купи колело, ама друг път.

13

Анонимен

преди 8 години

Абе онези 16 милиарда къде отидоха???? Какво са някакви 100-200 000 за увеличение на заплатите? Много крадат тези!

12

до 10

преди 8 години

Недей да се гавриш с действителността , стани за малко от компа и погледни какво става навън - не разчитай на информацията от интернет,( тя не е 100% меродавна) - създай си собствено мнение .Недей да броиш полуделите и изтрещелите - виж колко са мързеливите (включително и да мислят) , те май са най-много !

11

jei

преди 8 години

ako nachat do dogodina korana, moje i da ima uvelichenie na zaplatite.

10

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 14Семейната среда не е дошла от нищото, а е резултат на натрупвания. До 19 и началото на 29 век църквата е играела огромна роля - и като образовател и като възпитател. Впрочем до огромна степен църква и образование са били едно. Със секуларизацията на обществото през втората половина 20 и 21 век, образователната система става главният инструмент на държавата и обществото да прокарва образователни и възпитателни политики. Това са го разбрали някои страни и са направили икон. пробив

9

Анонимен

преди 8 години

До АнонименТи казваш нещо съвсем различно - че са продукт на образователната система. Аз казвам, че възпитанието е основно от семейната среда. За да си образован първо трябва да го поискаш.

8

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 12Ами те и родителите са били до голяма степен продукт на образователната система - предишната. Така че всичко е свързано на този свят. Няма случайни неща на този свят. Важното е да го проумеем, а не да повтаряме глупости от рода на "кот баба знай, туй си бай"

7

Анонимен

преди 8 години

До АнонименАйде не на мене тия. Били сме ученици с доста по-гладни години и разликата не е особена. Като са простаци родителите никой министър или учител не може да ги оправи децата.

6

Анонимен

преди 8 години

1200-1300 начална заплата за млад учител най-малко. Това е психологическата граница за рекрутиране на млади и кадърни учители. В следващите 5-6-7 години на България и трябват 50000 млади, качествени учители с лидерски качества и почтени характери. Това ще повиши каестват на човекия ресурс, не само като знания и умения, но и като морал. Ето така България ще стане по-добро място за живеене. Няма друга рецепта.

5

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 6България се срина, защото образованието и духовността се сринаха. Ако се разбере нещо толково очевидно, все още има надежда.

4

до анонимен 6

преди 8 години

Как ще имат пари за хляб , като парите ги дават са смартфони и други гъзарии и за фукане ?!

3

Нина

преди 8 години

"Тате каз, че ще ми купи колело. Ама друг път." Помните ли тази реплика от филма "Куче в чекмедже?

2

Анонимен

преди 8 години

А маймуни трици ловът, лошото е че им се получава с такива прости маймуни в България.

1

Анонимен

преди 8 години

То не останаха! Вече в училищата учителите са се превърнали в "предаватели". Дори и да има единици, които искат да научат децата на нещо повече от това което в "програмата", то те нямат право.