22

А

преди 8 години

За неразбираемите учебници има конкретни виновни. Поискайте им оставките !

21

13

преди 8 години

"Учениците - незаинтересовани, учебниците - неразбираеми"... ,а българското образование е страхотна помия от години. Остаряла система, архаични знания, препитвания като през XIX век върху наизустена информация, която всеки може да намери...Държавата плаща за едното нищо и обслужва не образованието и тези, за които е предназначено то, а гилдията, работеща в него и поддържащите я системи.

20

отговаряща

преди 8 години

До Питам" адаптивни в променяща се среда ? "Майната и на такава среда ! От промяна на средата трябва да се започне !!!На всичко останало трябва да ги научат родителите им.

19

Анонимен

преди 8 години

До Питам В БГ няма екипност, стимулира се индивидуалността, задачите са индивидуални, в кл. стая често се чува не говори, не се върти, работи сам...дори чиновете са подредени, така че да няма комуникация, като преди 100 г., вместо да са в кръг, ако детето се върти получава забележка, та какво по-естествено да се обърнеш, когато някой говори. Поставянето на такава основа води, до такова поведение и бъдеще, на работното място, в семейството....

18

Анонимен

преди 8 години

продължение ...и другите покупки, как се справят хората с минимална раб. заплата, в малките населени места...огромни суми. Предвидливо съм купувала лятото тетрадки, дрешки....за да не е всичко накуп. Защо децата трябва да са нещастни и смачкани в училище, вместо да се радват на новите знания и да се радват на най-хубавите си години. Чета учебниците и се чудя как е възможно да бъде написано всичко това, сложно, скучно, неясно....Все пак успех на всички ученици в училище и много търпение на родите

17

Анонимен

преди 8 години

продължение ..апелират да се помага на децата, материала е сложен и децата трудно се справят. Неща, които са се учили в девети клас, сега се учат в пети. Дорева ми се, но какво да направя, имам ли избор....измъчваме си децата и се мъчим да им пълним главите с безсмислена никого ненужна информация, а в същия момент им липсват елементарни познания за живота. Безплатното образование в БГ, ще ми струва само от задължителни помагала и уч. тетрадки около 150 лв, не ми се мисли за тежката раница и др.

16

Анонимен

преди 8 години

Всъщност с много сложния език на учебниците, се цели да се покаже, колко сложни неща учат българчетата, докато по света колко са "***", но в бъдеще виждаме къде сме ние и къде е света. За голяма част от хората вече е проблем да напишат едно заявление, а в първи клас децата учат сонорни съгласни...на кого е нужно това? Като добавим и архаичните разбирания и липсата на креативност, мултимедия и въобще някаква новост в предаването трагедията е пълна. Детето ми ще е пети клас, имахме род. среща....

15

Анонимен

преди 8 години

До 17Единия килограм сено за третото магаре е предполагам.А третото си ти.

14

до 16

преди 8 години

Имам 10 кг сено и две магарета и задача за теб.Имаш 5 секунди да разделиш сеното така,че едното магаре да има 1 кг повече от другото.

13

Анонимен

преди 8 години

До Питам 2Дисциплината не се "спазва" бе главоч!!!И такива простаци като теб са се наредили да дават акъл.Точно като Боко-тиквата поучава а той самият на две магарета сеното не може да раздели.

12

44

преди 8 години

Образователната ни система е под всякаква критика.Учебниците няма да коментирам.Децата препускат през учебния материал, без да затвърдяват знанията си.В крайна сметка който научил, научил.

11

T_T

преди 8 години

честно казано, смятам че половината учебници са писани от професори за студенти не за ученици 5-6 клас.. особено тия по химия и физика... то трябва практика ве хора... не може на едно дете да му обясняваш някфи необясними понятия и да не му покажеш нещо.. Липсата на практика/демонстрации е сериозен минус. А учебниците са бълвоч... как са ги пуснали не ми е ясно...

10

Анонимен

преди 8 години

"Учениците - незаинтересовани, учебниците - неразбираеми".................... или по-друг начин казано "Учебници писани от *** за ***".Класика бИе-гИе.

9

Читател

преди 8 години

До АнонименИ ти си доста грамотен - ядеш букви!

8

До 9

преди 8 години

Ха Ха ХА 3 И 4 СА ОСНОВОПОЛАГАЩИ ЗА ДА ИМАШ ДЪРЖАВА. това искат да разрушат либрестите Ето така се разрушава едно общество. Тогава когато всеки един се мисли за център на света и не може да се направи крачка в една посока защото всеки е индивидуалист. Какъв роб Интересите на обществото се пред личният егоизъм.Екипна работа и дисциплината са основата на всяко общество и развитието на общество,колектив ,държава.......... И ОСОБЕНО ВАЖНИ В КРИТИЧНИ СИТУАЦИИ.

7

Анонимен

преди 8 години

"Учениците - незаинтеровани, учебниците - неразбираеми", а журналисите неграмотни!

6

Момо

преди 8 години

Последно кое е вярно?Децата са затъпели или учебният материал е твърде сложен за тях?

5

Анонимен

преди 8 години

Унищожи образованието на една държава и просто изчакай. След време тя ще рухне сам. Това са думи на една от мършите дето управляват света в момента.Това направиха с нас.

4

ПИТАЩ

преди 8 години

5. ДА ОБИЧАТ РОДИНАТА СИ. (ЕДНО ВРЕМЕ МУ ВИКАХА РОДОЛЮБИЕ И СЕ ВОДЕШЕ ЗА ЦЕННОСТ)

3

Анонимен

преди 8 години

Да така е това е целта Ви Политици , *** електорат лесно се манипулира, виждаме го от 10 години това явно.