46

оцеляваща

преди 8 години

АЗ СЪМ НА 63 ГОДИНИ И СЪМ ОТЧАЯНА ОТ ТОВА КОЕТО СТАВА В БЪЛГАРИЯ.В ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА Е ТРАГЕДИЯ-ОТ ГОДИНИ СЕ МНОЖИТЕ НЕКАДЪРНИ И НЕКОМПЕТЕНТНИ УПРАВЛЯВАЩИ.ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ НЯМА,СМЕЯ ДА КАЖА.САМО ВЗЕМАТЕ ПАРИТЕ НА ХОРАТА-КРАДЛИВ И ЛЪЖЛИВ ПЕРСОНАЛ,ГРУБИ ....ДОРИ ЕДНА НАГЛА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА МИ КАЗА,ЧЕ ХИПОКРАТОВАТА КЛЕТВА ПРЕДИ БИЛА ДРУГА,А СЕГА Е ДРУГА..МОГА ДА ВИ КАЖА И ИМЕТО Й...НАСТРЪХВАТ МИ КОСИТЕ,ПРИ МИСЪЛТА ,АКО МИ СЕ НАЛОЖИ-ПРОСТО ТОВА Е УБИЙСТВО!

45

vesko02

преди 8 години

Само ако си платят. Продължението е ,където трябва ,колкото трябва и на когото трябва.

44

анонимна

преди 8 години

за 41. неуваеми, дано все пак някога потърсите здравна помощ, но ще бъде късно. Кой на този свят няма нужда от медицински услуги?!. Та дори и от психиатър , а може би и от патоанатом. Да Ви е честито.

43

анонимна

преди 8 години

И образованието ще стане като здравеопазването.Всички горестоящи отвориха частни здравни заведения и точат ли точат здравната каса. Знаят как , а и властта им е в ръцете.За това ,ако искате реформи спрете да сключвате договори с частните здравни заведения , а същото се отнася и за частните школа.Който иска частно да започне от кота нула и тогава да взема пари колкото си иска , а така на готово от народа е грехота. Източихте ни и кръвта. Плащаме си и за въздуха , който дишаме и то със болести

42

Анонимен

преди 8 години

До Частен родител 41Айде да не си мерим пи...ките, че ти (най-вероятно) нямаш. Нямаш и финансови ресурси да го правиш. Апропо - ти да не си робот - "Аз нужда и от медицински услуги нямам". Ако не си - по-добре не дърпай дявола за опашката. И понеже очевидно не си асимилирала написаното преди малко, да преговорим, този път, написано по-бавно, защото явно четеш трудно - "ако, не дай Боже, ти се случи да не можеш повече - остават ти държавните, т.е. мисли за тези удръжки, като за застраховка..."

41

Анонимен

преди 8 години

Държавните училища трябва да прибират пари от таксите на частните училища. За всяко дете в държавно училище, частното училище трябва да плаща по 1 400 лева, защото им отнемат от субсидията и децата. Такава е справедливата реформа.

40

Частен родител

преди 8 години

Много добре знам, и много добре знам още едно нещо има едни хора които само дават и други които само взимат и искат още. Как беше - от всеки му според възможностите, на всекиму според потребностите. Аз нужда и от медицински услуги нямам, и от още един куп неща. За сметка на това мога да се хвана на бас, че плащам поне 2-3 пъти повече данъци от теб. Честно, мислиш ли че е справедливо?

39

Анонимен

преди 8 години

До Частен родител 35Прочети последното изречение на отговора ми до Частник, а що се касае до вземанията - бъди сигурна, че аз лично давам повече от теб!

38

Анонимен

преди 8 години

Трябва да има частни училища за снобите, за новобогаташите и за децата на политическата върхушка, но сега тази политическа върхушка си осигури и безплатно държавно образование в частните си училища. Това са нашите пазарници, по-скоро битпазарници *** и дребни частни душички. Връщат ни стотици години назад.

37

Анонимен

преди 8 години

До МенПрочети последното изречение на отговора ми до Частник

36

Анонимен

преди 8 години

До ЧастникАми могат - дават ги за цигари. Ти наясно ли си, че акцизът на 1 (да - ЕДНА) кутия цигари е около 3 лева, т.е. - 50% и повече процента от стойността и? Когато ми се похвалиш, че плащаш 50 % данък, тогава ми говори за принципи. Повтарям - частното здравеопазване и образование са по собствено желание, дай Боже, да можеш да ги ползваш, след като си ги избрал, но ако, не дай Боже, ти се случи да не можеш повече - остават ти държавните, т.е. мисли за тези удръжки, като за застраховка...

35

Анонимен

преди 8 години

До Частен родител 35Да, и ги взимат като данъци, а данъците не са разпределени предварително кое за колко взимат, а чак после държавата си разпределя парите за каквото смята, че има нужда. Е, ти намаш нужда. А по твоята логика би трябвало на теб да ти ги върнат(?), а също и да ги върнат на тези, които нямат деца, а може би и на тези, които са заминали в чужбина. Честно, някъде из твоите квалификации никой ли не ти обясни какво точно са данъците?

34

Частен родител

преди 8 години

Никой не мрънка, това са фактите. Ние сме взели нещата в собствените си ръце и прекрасно знаем че образованието на нашите деца зависи само от нас. А вие все искат някой да ви помага, да ви субсидира да ви влачи. Тия пари които ги дава държавата не идват от въздуха, а трябва от някой да ги вземат.

33

Анонимен

преди 8 години

До Частен родител 29Що се касае до "добре съм се изучила", съдейки по изказа и правописа ти, можем да поспорим - Това, че си "сертифицирана" за счетоводителка, предполагам ("Мога да правя елементарни сметки., не само сложни"), с нищо не допринася за общата ти грамотност и култура.Що се касае до злобата - не съм аз, или някой друг тук, който мрънка, че "работя не само за моето но и за вашите ( нашите БГ) деца"...

32

Частник

преди 8 години

Прошляците злобеят и искат всичко на аванта, все някой друг да работи и да им издържа децата в държавните училища. И когато някой се опита да въведе справедливост започват да лаят. Проблема не е в тия 1400, а е принципа. Разликата между мен и вас е че тия 6600 аз ги давам за образование, а вие за алкохол, цигари и най различни глупости. След 20 години разликата между моите и вашите ще е още по-голяма.

31

Мен

преди 8 години

До АнонименДа де, ние сме се отказали от държавното доброволно и сега резултата е че плащаме два пъти - за държавно и за частно. То по същия начин и хората се отказаха от топлофикация...

30

Анонимен

преди 8 години

До Частен родител 29Не става въпрос за злобеене, или не. Не е и до възможности - доста хора бихме могли да си позволим обучението на децата ни да е в ЧУ, но не го правим по една проста причина - въпреки лошото финансиране и спадът в качеството на образование в държ. училища, в 90% от частните то (качеството) е много по-зле. Поне за мен това са места, на които можеш да закупиш (както ти се изрази - да "придобиеш") сертификати в причнтна обстановка - и нищо повече...

29

Анонимен

преди 8 години

До 13, частната родителка.."квалификациите всичките съм си ги отгладувала, та и майка ми баша ми също" - това, което не можеш да схванеш, е че както ти и родителите ти сте гладували, за да придобиеш ти квалификациите си, така, на това финансово ниво, са прекалено много хора в държавата ни! А от там няма на къде да гладуват, че да придобият квалификация! Можеш да извадиш само от там, където има! А ти си имала. Така че не парадирай с квалификациите си, имала си шанс.

28

Частен родител

преди 8 години

До 27 Анонимем пост- Не съм ходила в ЧУ, пък и да съм...добре съм се изучила, както сам виждаш.Мога да правя елементарни сметки., не само сложни ;-). Стига сме драскали глупости вече...Голямо е озлоблението между хората - това се вижда и от тук. За да има социален мир - НЕ ИКСАМ тези 1400лв. Да съм жива и здрава за да мога да работя не само за моето но и за вашите ( нашите БГ) деца! Щастие и късмет на всички!!!

27

Частен родител

преди 8 години

Частно''Благодаря'' за проявеният интерес. 1. Едвали някои грамотен частник вижда '' велика'' опция за далавера с частен образователен бизнес, след като си извади калкулатора. Ако всяко частно училище само избира дали да приеме при тези услувия , безплатно 20% от общия си континген- бъдете сигурни че отговра ще бъде НЕ. Веки си прави метка- нали така.И въобще май не мога да ви разбера какво искате в крайна сметка, при положение че ви казвам че не ги искам тези 1400 лева...