97

станислав

преди 8 години

До очевидеце че кой ти казва че всички партизани са били комунисти,и само да вметна на 9.09.1944 властта се взема от силите на ОФ в което освен комунисти влизат и земеделци,и членове на звено,а за отряд Чавдар ако се поинтересуваш от края на 1943 е бойна бригада със 3 дружини от по 120 души ,като към лятото на 1944 наистина се увеличава до около 500 души.Има приблизително 70/80 загинали като 50 процента са под 25 год,възраст....

96

ФАКТИ

преди 8 години

В голям град- вместо голям завод, в който се произвеждаше електроника- ДОРИ И CD УСТРОЙСТВА, работеха преди 1989 година около 8000-10000 /осем- десет хиляди/ сега са останали общо около не повече от 1000 работници и служители. Това е само един пример. Къде са отишли останалите без работа, всички ли работят отново в производството. То май станахме с икономика на услугите. Е как може да просъществуваме като държава, след като 25 години сечем дървото от което берем плодове?

95

очевидец

преди 8 години

Следвах през 80-те години и тогава още в първи курс се учеше история на БКП. Имаше официален учебник издаден от иститута по история на БКП.И в него пише,че на 9-ти септември 1944-та година БКП е имала 25944 членове.Така,че 18000 партизани няма от къде да са се взели.В същият учебник се признава,че отрядът "Чавдар" е наброявал 437 партизани.Всичко което цитирах е от този учебник.Това са официални данни отпреди 30 години.

94

сова

преди 8 години

Защо се перчат с тези европейски ценности, а вече 25 години не мога да ги разбера тези ценности. А грешка, разбрах че обратните могат да си правят паради, могат да сключват брак мъж с мъж жена с жена, и кой кум кой сват кой на булката брат, никой не знае, бой на *** в тъмна нощ.

93

seira

преди 8 години

ЗАТОВА ДЕВИЗА Е:"137 ГОДИНИ СТИГАТ!""ЦЯЛАТА ВЛАСТ - В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА!"................ТЕПЪРВА НИ ПРЕДСТОИ ТЕЖКА БОРБА ЗА ДЕМОКРАЦИЯ И СОЦИАЛИЗЪМ!!!

92

seira

преди 8 години

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ИСТИНАТА Е ДРУГА...НА ПРАКТИКА У НАС СЕ ИЗГРАЖДА Т.НАР. "ДЪРЖАВЕН КАПИТАЛИЗЪМ", ПРИ КОЙТО ОТДЕЛНИТЕ "РАБОТОДАТЕЛИ" СА СМЕНЕНИ ОТ ДЪРЖАВАТА, А ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ОСТАВАТ "НАЕМНА РАБОТНА СИЛА".ЗА ДА ИМА "СОЦИАЛИЗЪМ" Е НЕОБХОДИМО ДА НЯМА "ПАЗАР НА ТРУДА" И ДА Е ОСЪЩЕСТВЕН ОСНОВНИЯ ПРИНЦИП: "КОЙТО НЕ РАБОТИ - НЯМА ДА ЯДЕ!"ДА, ... АМА НОВИТЕ "ПАРТИЙНИ" КАПИТАЛИСТИ, ОБСЕБВАТ ПОЛИТИЧЕСКАТА И ИКОНОМИЧЕСКАТА ВЛАСТ...

91

морски

преди 8 години

Нов Народен съд трябва за гадините от ГЕРБ и Реформаторския блок.Изтеглиха 16млрд.лева заем за да напълнят банковите си сметки,съсипаха и икономика и бизнес,българи вече ровят по кофите за ***.Оставка и съд за ГЕРБ и РБ.

90

seira

преди 8 години

В СВЕТА ВСЕ ОЩЕ НИКЪДЕ НЕ Е ИМАЛО НИТО СОЦИАЛИЗЪМ, НИТО ДЕМОКРАЦИЯ, А ЗА "КОМУНИЗЪМ" И КОМУНИСТИ ВСЕ ОЩЕ Е ТВЪРДЕ РАНО ДА ГОВОРИМ!!!ИМАЛО Е ИДЕАЛИСТИ, КОИТО ИСКРЕННО СА ВЯРВАЛИ В ИДЕЯТА ЗА СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ, КАКТО И В МИТА, ЗА "РЕАЛНИЯ" СОЦИАЛИЗЪМ.ТЕ ОТДАДОХА ЖИВОТА СИ В БОРБАТА СРЕЩУ ФАШИЗМА!ТЕЗИ ХОРА СА СВЯТИ, ПОКЛОН ПРЕД ПОДВИГА И ПАМЕТТА ИМ!!!

89

seira

преди 8 години

ПРОЧИТА НА 09.09.1944 Г. В ИСТОРИЧЕСКИ ПЛАН НЕ Е ЕДНОЗНАЧЕН!ЕДНА ДИКТАТУРА СЕ ЗАМЕНЯ С ДРУГА. УТЕШЕНИЕТО Е, ЧЕ "НАШИТЕ" СА ПО-ДОБРИ ОТ "ВАШИТЕ"...ВСЪЩНОСТ, НИЕ ВСИЧКИ, БРАТЯ, НИКОГА НЕ СМЕ БИЛИ "ТЕХНИ"!!!НА ПОСОЧЕНАТА ДАТА "НАШИТЕ" ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ СЛИЗАТ ОТ БАЛКАНА, ИЗПОЖЕНВАТ СЕ ЗА "ТЕХНИТЕ" ГОСПОДА И ГОСПОЖИЦИ, ВЛАСТТА КРЪВНО СЕ СВЪРЗВА С КАПИТАЛА, А НАРОДА ПАК ОСТАВА ИЗЛЪГАН, КАТО МУ ВТЪЛПЯВАТ, ЧЕ ИМА "РЕАЛЕН" СОЦИАЛИЗЪМ И "НАРОДНА" ДЕМОКРАЦИЯ ...

88

Анонимен

преди 8 години

Бая червени червяци изпълзели от нужника!

87

До 169 Гетов

преди 8 години

По данни на българската полиция през май 1944 партизаните са били между 16000-18000. Ти пишеш за 2500 на Девети.... останалото е също толкова невярно. По принцип тогава интелигенцията в по-голямата си част е подкрепяла партизаните.

86

Анонимен

преди 8 години

Пешко, филмите са доста несполучлив избор за доказателство. Там всяка цаца става Кит. Никога не съм имал проблеми за плодовете и зеленчуците. Виж хлябът в последните години преди 1989-та бързо се разграбваше, защото започнаха да хранят животни на село с хляб. Другото, което стана дефицит беше бирата, но това стана когато пуснаха частните заведения.

85

Макбет

преди 8 години

Аре нема нужда... И Америка се готви да избере президент социалист. Не сте модерни с ваш'та криворазбрана чалга демокрация.

84

Факт

преди 8 години

(продължение) Нямат кревати 20% от домакинствата, а останалите 80% от тях имат средно по два кревата за шест души. Нямат маса 28,5% от домакинствата, а 36% нямат стол. Нямат печка 28% от домакинствата. Нямат юрган 36% от тях. Нямат дюшеци 46,5%, а 34% нямат никаква постеля. Домашните съдове и прибори са със съмнителна чистота и се държат на открито понеже 53% от домакинствата нямат нито един шкаф. Измиването на тялото през зимата е непознато."

83

Факт

преди 8 години

Историческа справка - депутатът Серафим Георгиев описва в Народното събрание на 12 март 1940 г. жизненото равнище в България:"Това показва, че картината на българската мизерия е страшна.че 19,5% от селските семейства живеят в тухлени, а 61% в кирпичени къщи; селското жилище се състои обикновено от две стаи, в които живеят средно шест души; в тия стаи се и готви. Нямат кладенци 57% от домакинствата; нямат клозети 17,4% от тях.

82

гетов

преди 8 години

На 09.09.1944 год. Руския ботуш премазва България и изкара от горите 2.500 терористи,които завзеха власта.След като избшха 30 000 българи, цвета на нацията,комунистите забраниха да се ходи и на черква и що бяха останали живи от ителигенцията ги набутаха в лагерите.Там откъдето е минал руски ботуш,няма оправяне.Примерите ги зноете...?.

81

Анонимен

преди 8 години

165 Пешко, какви ги дрънкаш?!И ние сме живели преди 1989-та и помним какво беше. А спри с твоите небивалици!

80

Анонимен

преди 8 години

За да сравняваме Преди девети и След девети, трябва първо да сравним преди Десети ноември и След десети ноември. По мои най-груби сметки сега над 90% от българите живеят средно 5 пъти по-зле от преди десети, а останалите под 10% живеят средно около 2 пъти по-добре или както преди. Ако направим същото сравнение за преди девети и след девети, какво ли ще се получи?

79

криминолог

преди 8 години

Комунистите са най-зловещата ОПГ /организирана престъпна група/ в човешката история - погубили милиони и съсипали съдбите на милиарди души по света.

78

Пешко

преди 8 години

До Анонимен 144,това за чушките беше произволен пример - най-малкото фигурира във филма "Двойникът" с Тодор Колев. А чушки не вярвам много много да си намирал, особено по-сериозни количества, при положение, че на едно ЖК се падаше един Булгарплод и пет сергии, а и както знаем а приори, хубавата стока отиваше под масата или за нечия услуга, или да се "предплати" бъдеща такава. Затова и с пари кеш разполагаха зарзаватчии, таксиджии, касиери, кондуктори по влакове и тая професия бе мечта за всеки