17

Анонимен

преди 8 години

NE RAZRESHAVAITE DEZATA VI DA HODIAT NA UCILISHTE,KADETO OSAKATIAVAT DEZATA VI.

16

Вуте

преди 8 години

В Северна Корея униформите са много евтини.

15

Униформен

преди 8 години

Униформата не позволява децата да се делят на бедни и бгати. Затова сега Айфоня има много по-висока стойност и като те видят че говориш по него в час си много по-вървежен. Иначе всеки може да си купи имитации от Илиянци и да ми се прави...

14

USA

преди 8 години

Униформи за ученици в нашият school district за задължителни. За бедните винаги има програми и ако не нови, то добре запазане втора употреба ще се намерят. За не бедните, всеки да се оправя по единично, но всички магазини знаят какви са изискванията за униформи и е лесно да не намерят. Цени - чифт панталони е около $10-$15, а тениските (поло тип) $5-$10. Униформата не е стриктна до един цвят. Панталоните може да са каки или тъмно сини, а тениските имат 4-5 различнни цвета.

13

Анонимен

преди 8 години

Комунизма се завръща. Всички трябва да са еднакви. Какво стана със свободата на избор?! Демокрация, ама друг път :(

12

Анонимен

преди 8 години

До АнонименДа, но пропускате факта, че не всички родители имат тези възможности. И че за много от тях този разход от около 80+ лева тежи на семейния бюджет.Между другото, в 125-то НИКОЙ не каза, че имаме право да изберем от къде да купим облеклата. Директно ни посочиха фирмата. Чиито облекла, с грандиозната отстъпка от 5% за количество, пак бяха по-високи, отколкото да си купиш единична бройка от избран магазин.

11

Анонимен

преди 8 години

След като униформата ще е задължителна да се плаща от бюджета. Или да се раздават ваучери. Уж безплатното образоване, отдавна е доста скъпо. Едно време връзките бяха задължителни и са ни връщали да си ги вземем от вкъщи, но ги даваха от училище.

10

Анонимен

преди 8 години

До АнонименСлед като родител може да купи чифт спортни обувки за 200 лв, GSM за поне 500-600, не виждам какъв е проблема да купи униформа за много по-малко пари.

9

п

преди 8 години

До АнонименДа, сега е модерно да ходят облечени като чалгаджийки или като от околовръстното.Да не говорим за грима им или за поведение и възпитание, а някои си носят резервни дрехи, за да се преобличат в тоалетните на училищата. Странно е,че ги мързи да носят анцунг и гуменки за физкултура, но с охота носят втори чифт дрехи за преобличане. А униформата - тя има съвсем друго значение за този, който я носи.

8

Крум

преди 8 години

Униформи са необходими на хора които имат определени умения и трябва бързо да бъдат разпознати. Полицай, лекар, пожарникар.... Питам защо са ти необходими униформи за учениците. Не униформите те приравняват с околните а това което носиш върху раменете си. Обяснете на учениците какво означава да си прилично облечен и следете дали го спазват. Ако толкова настояват да са униформени да превърнем училищата в казарми с реда който го имаше в тях. Хем ред и дисциплина хем униформени.

7

Анонимен

преди 8 години

Цените са завишени с около 20-30 процента.Шивашките цехове или "ателиета" са на нашите хора .Има небивали абсурди с цените.В едно училище само сакото струва 70лв.,ушито по стандартен модел от евтин плат,залежал в складовете още от 70-те години.Блузка лакоста с къс ръкав гони 20лв.За тази стойност от по-хубаво трико може да се вземе с дълъг ръкав и т.н.

6

Анонимен

преди 8 години

Ученически униформи - абсолютна малоумщина. Само човек, който не е носил такава може да си даде съгласието детето му да я облече. Ние преди 25 години ходехме със сините престилки и гадните сака и протестирахме срещу носенето им. А сега даже и училищата от гетото - с униформи. Това е пълна тъпотия. Разбирам да е някакво частно престижно училище, а то - кварталното, в което учиш по принуда. За аргумента пък, че униформата не позволява да се делят на бедни и богати просто нямам думи.

5

Анонимен

преди 8 години

А и малко послъгват като казват, че родителите могат да си купят униформите от друго място... Защото могат, да, могат да си купят такива дрехи, но трябва да има логоо... А то е избродираноо... И дори да намериш фирма, която прави бродерии, ти казват "аа, не може, щото е лого и трябва официално да ни възложат от учебното заведение да го избродираме на вашата тениска...".

4

as

преди 8 години

Браво

3

Анонимен

преди 8 години

Цените са напълно нормални от гледната точка, че шивашката фирма е на некой си техен човек, но са напълно необясними от гледна точка, че същата блузка, в магазин на добра фирма, от по-качествен плат, струва поне на половина или по-малко...Между другото, по-голямата част от софийските училища, около 80%, са клиенти на една и съща фирма.... Сигурно щото са много доволни, че дрехите се свиват след първото пране? Не знам...

2

Анонимен

преди 8 години

Ние в нашето училище имахме едно сако, което струваше около 65 лв!!!., и което така и ЕДИН ПЪТ не го сложихме.

1

Анонимен

преди 8 години

Cуичър? Много интересна дума, напомня ми на "локмен"