26

Анархист

преди 9 години

Не виждам къде е проблема.Чета тук че заради един човек трябвало комисии и т.н.Ами ако не гласува за кмет на селото-все едно трябва да гласува за кмет на общината и общински съветници.Тоест-все едно комисия ще има.По новият закон се избира кмет в села над 100 жители.Което е подобрение-но все пак не виждам логика дори в това ограничение.Кой знае най-добре какво е нужно на селото-тези двама възрастни или партийно назначениет наместник от общ.център?Това си е абсолютна дискриминация!

25

Сава Ахметович

преди 9 години

А да не би разводът да е поради разните социални придобивки за самотни възрастни-въглища, дърва, храни ала бала...? На снимката не изглеждат като раведени и изпокарани...

24

Стига само сензации

преди 9 години

Доколкото съм запознат, селища с по-малко от 200 жители не избират кмет, а той се назначава служебно. Така че сензацията че бъдеща кметица ще се самоизбира е просто смешна, а и тя сигурно ще се води кметски наместник, а не кмет. Моля, не използвайте незнанието на хората за да хвърляте поредната сензация.

23

xxxx

преди 9 години

Булгарите от VI век = Тюрки. Т.е. - днешните, на които викаме турци, са българите, а ние, които се зовем българи, сме местното население - траките. Горд съм, че съм коренен жител на Балканския полуостров - наследник на древни култури и цивилизация.

22

до гурбетчията

преди 9 години

Хей ***, турски села има в Турция - тук е БЪЛГАРИЯ и всички села са Български ! и на който не му харесва прав му път

21

yeniraki

преди 9 години

tasi godina kmet, a posle ... prezident! hairlia da e!

20

kadaif s bademi

преди 9 години

:)))))))))))

19

Анонимен

преди 9 години

До ГУРБЕТЧИЯДа, да определено българите са виновни, че масово хората по тия села не завършват и 8 клас и освен да садят тютюн друго не могат. Ами като си с завършен 5 клас и без никакви други умения освен садене на тютюн какво очакваш?

18

ГУРБЕТЧИЯ

преди 9 години

АМИ ТОВА Е ОТДАВНАШНА ЦЕЛ НА БЪЛГАРИТЕ ,ДА ОСТАВЯТ ТУСКИТЕ СЕЛА БЕЗ ПРЕПИТАНИЕ И ДА ПРИНУДЯТ ТУРЦИТЕ ДА БЯГАТ В ЧУЖБИНА !

17

Анонимен

преди 9 години

Оф, то да плачеш ли, да се смееш ли? Ама по-добре да се смеем, че ако се замислим сериозно, бая ще има да плачем.

16

Иво

преди 9 години

Те и наш'те политици се самоизбраха.

15

Азззз

преди 9 години

И това става според НОВИЯ ИЗБИРАТЕЛЕН КОДЕКС на другарката Мая Манолова!

14

Анонимен

преди 9 години

Забавно! Гледайте на нещата от към веселата им страна, че ако се замислите сериозни ще ви стане тъжно!

13

Го4о

преди 9 години

ДПС, ....... пратете им десетина "общински съветници"! Така без съветници - не става! Ако нямат джамия - да им построите !

12

ФХ

преди 9 години

Какви сладури са тия и двамата :)

11

Мартин

преди 9 години

Браво на автора за добре написаната статия. Много ми допадна начина на поднасяне на информацията. Нещо ми напомни малко на старите български разкази. Явно все пак днес.бг имат и кадърни автори.

10

Анонимен

преди 9 години

Демокрация в Сладкодум.

9

Сашо

преди 9 години

Хора, проблема е, че пак ще ни бръкнат в джоба!!! Защото за такива населени места по закон следва да има избирателна комисия, на която се плаща- безмислено както се вижда и самите избори няма да ни струва 51 милиона, а ще се окажат с 10- тина по- скъпи. Е това е БЕЗХАБЕРИЕ.

8

Анонимен

преди 9 години

А предствете си, че и дядото имаше право на глас. Тогава двамата щяха да отидат на балотаж, обаче на балотажа не ми е ясно как щяхя да решат спора, след като никой няма да гласува за другия. Патова ситуация. Може би щяха да теглят чоп.

7

Анонимен

преди 9 години

Нашите управляващи с крайната цел да добутат някой наш човек до кметско местенце на държавна хранилка, са допуснали недомислици като тази... А тези двамата какво са виновни?