49

Алекс

преди 8 години

В иначе малко неутрална тема чета егати дълбокомислените коментари що е то емигрант и имигрант. :)Забавното в случая е не самата тема на спора, а дървените философтвания на Атакистите. Само защото не си прав не е никаква причина да се отказваш от спор. С достатъчно *** и време можеш да убедиш всеки във всичко. В крайна сметка лидера им го прави. :)

48

Анонимен

преди 8 години

АТАКИС много си зле човече. За България си ИЗСЕЛНИК /емигрант/, а в държавата която си се установил си заселник /имигрант/, тези които преминават от държава в държава са мигранти докато не се установят някъде и получат статут имигранти. Ти по рождение ли си *** или ходиш на курс?

47

Анонимен

преди 8 години

АТАКИСТ ... за нас българите, българин никога не може да бъде ИМИГРАНТ. ИМИГРАНТИ за нас българите са само и единствено чужденците които са дошли и са се заселили в БЪЛГАРИЯ. Още да обяснявам ли?

46

Анонимен

преди 8 години

Стига с тез мигранти , философи. Осрахте темата ....

45

АТАКИСТ

преди 8 години

Хм, значи тук все едно да те имат за гурбетчия, щом си отишъл да си вадиш хляба някъде навън, а там те имат за ИМИГРАНТ????? ИМИГРАНТ означава да живееш за постоянно там, Инджев!

44

Анонимен

преди 8 години

Малко са, Меркел иска да храни още с парите на народа си. Нека бъдем толерантни и да работим за всеки *** и пульо решил да дойде в Европа.

43

Анонимен

преди 8 години

Емигрант е лице което се намира в емиграция. Имигрант е лице което е заселено в дадена държава за постоянно. Не може емигранта по тази логика да е имигрант за населението в тази държава. Просто и ясно е. Жалко че атакиста си хаби нервите за такива *** като вас.

42

АТАКИСТ

преди 8 години

до 54Вие се хващате за етимологията на думата, аз ви говоря за съвсем различно. Всички сънародници са емигранти за нас, когато влязат в дадена страна за да бачкат там. Но някои от тях стават ИМИГРАНТИ за нас, когато се устроят там и заживеят за постоянно. Те вече не са Емигранти за нас. Дано си ме разбрал- това е разликата между двете думи в действителност!

41

Анонимен

преди 8 години

До Одисей 1"Същата Русия на Путин не дава и един долар за бежанските лагери Турция , Йордания , Ливан , дават както винаги Европа и Щатите" Това си е изцяло ваш проблем, ние си правим лагери за украински мигранти само, останалите да пътуват за Европа.

40

АТАКИСТ

преди 8 години

до 54Понятието ИМИГРАНТ означава по същество, означава че там си се устроил да живееш, не само да бачкаш временно. На теб как да ти го обясня....?

39

АТАКИСТ

преди 8 години

до 52Значи всички наши сънародници живеещи за постоянно в други страни се наричат емигранти, а не имигранти? Добреееее.... Тази глупост от уикипедия ли я постна?

38

Анонимен

преди 8 години

53... Всеки българин който работи в чужбина за мен е Емигрант, а за местното население в държавата в която работи българина е Имигрант. Как по- просто да ти го обясня? Как?

37

АТАКИСТ

преди 8 години

до 52К'во било? Я пак? А дали по твоята логика Емигранта не е Имигрант понеже е чужденец заселил се в твоята държава?

36

Анонимен

преди 8 години

Емигрант- сънародник изселил се в чужда държава.Имигрант- чужденец заселил се в твоята държава.Мигрант- човек който търси къде да се засели и преминава от държава в държава докато си хареса място за трайно установяване.

35

АТАКИСТ

преди 8 години

Инджев, сега да ти го обясня по друг начин. Това което казваш е вярно за еми и ими, но точно тук се крие разликата между двете понятия. Един човек, който излиза от дадена държава е Емигрант. Той когато влиза в дадена страна е по принцип Имигрант, защото не се знае дали ще излезе някога от тази страна. А сега идва най-интересното- хората затова са измисли и разликата между двете понятия- всеки е имигрант когато влезе в дадена страна, но не всеки остава такъв! Още да обяснявам ли, папагал?

34

Анонимен

преди 8 години

a nqkoi ot vas bil li e v Germaniq ili prosto ei taka za komenat4e

33

АТАКИСТ

преди 8 години

Инджев, хайде сега ти да ме разбереш за последно: В Англия влизат ЕМИГРАНТИ от България! Ако се устроят там и заживеят за постоянно там- тогава се превръщат в ИМИГРАНТИ!Понял? Или и пак не разбра, кух?Не, ти си разбрал, но понеже си горделив ***, никога няма да признаеш, че не си прав!Нали така, Индже войвода?

32

Одисей 1

преди 8 години

Ще ти го обясня просто за да разбереш Българите ЕМИгрират в Англия , тоест излизат от България Англия приема ИМИгранти от България , тоест влизат в Англия А общото понятие без да се обозначава конкретната посока е МИГРАНТИ от миграция или на латински migrare - ходя

31

АТАКИСТ

преди 8 години

Инджев, за пореден път доказваш колко си ***. Емигрант е човек, който пребивава в дадена страна и е в състояние на емиграция по всяко време от тази държава, тоест не е заселник. Имигранта е заселник в дадена страна и живее постоянно в нея!

30

хасан

преди 8 години

Германците ще оставят при тях обучените и по -интелигентните, а бандитите ще искат да ги преместят в други страни. Да не се допусне това.