8

Анонимен

преди 8 години

Жегата оскъпи плодовете, динята - с 21% нагореПо-евтини са само ябълките, заради руското ембарго...Каква жега, какви пет лева?!?Оскъпяването няма нищо общо с жегата и е предизвикано от алчни продавачи и прекупвачи!Точно същите са причините за вдигането на олиото в сезона на зимнината и ред други подобни неща...Просто в България няма условия за добър бизнес и спекулантите правят спекулации с храната, понеже българите няма как да се откажат да купуват храна.

7

Анонимен

преди 8 години

пазарен принцип, което не продадат да си го хвърлят. Хапнах и тази година диня, по-малко като количество отколкото като бяха 5-10ст по борсите преди време. Като цяло все едни Х пари отиват за това, въпрос на реколта за количеството. Дано поне да отиват при производителят, макар че ме съмнява...

6

ddd

преди 8 години

Гласувайте за кмет. Само с масово гласуване България ще върви напред.

5

Тъп

преди 8 години

Не мога да разбера нещо: вносните ябълки и дини по-евтини от родните? Някой може ли да обясни защо е така?

4

До 5- Пропускаш нещо

преди 8 години

Не само в търговците на едро е причината. По пазарите са окупирали сергиите представителите на онзи етнос. Когато му посочиш гнилите плодове и зеленчуци, които ти е сложил, а той: "Шефо каза да се продаде всичко, затова разпределям разваленото поравно между всички, които купуват."През соца беше същото - продавачката твърди, че така й е наредено и, ако купуваш зелка, тя ти мери и поне 2-3 гнили листа, висящи от нея. И като премериш у дома само годното за ядене, излиза, че си го купил по-скъпо!

3

партиен член

преди 8 години

При нас не важът никакви пазарни принципи.Едни хора решават какво и с колко да поскъпне.А иначе причини много.

2

бай Петко

преди 8 години

Прасетата не ги интересува цената, ще мляскат на поразия !

1

плод и зеленчук

преди 8 години

Нека да обяснят обаче, защо в много по-сухата Гърция динята беше 10 евро цента на килограм в магазина. Това тук не е народ, а ***.