14

за г-н Цацаров

преди 8 години

Предишният игумен направе "ремонт" на стенописите очевидно с гръцки "дарения" защото емонтът се състоеше в боядисване и заличаване на кирилските надписи по стенописите на Захарий Зограф и подмяната им с такива на гръцки. Същото бе направено със стенописите в старата църква на монастира св.Козма и Дамян край Куклен , където стенописи български стенописи бяха буквално заличени и върху тях някакъв самоук грък се упражняваше да рисува.

13

българин

преди 8 години

Аз предлагам, на 1000 души, които имат имоти и коли с най-голяма стойност в района на Пловдив и Асеновград, държавата да наложи такса от по 100 лв. и готово - ето 100 000 лв. за ремонта.

12

Анонимен

преди 8 години

ТАЗИ ГОДИНА ХОДИХ НА ГОЛЯМА БОГОРОДИЦА В МАНАСТИРА, КРАСОТА ,ТРЯБВА ДА ПОМАГАМЕ В ТАКИВА МОМЕНТИ ,

11

Анонимен

преди 8 години

Скоро не съм бил в Бачковския манастир, но 50 000 предполагам, че ги събират от богомолците за има няма седмица, ако не е много натоварено.Да е друг манастир, черква, зовът за помощ е нормален, но Бачковския, Троянския и Рилския са достатъчно богати, да се реновират изцяло със собствени средства, само че за коли, кръстове, позлати и т.н. няма да има.

10

Анонимен

преди 8 години

През турско оцелели, при царя и комунистите също, но Отворено общество не прощава. Религия , култура и духовност трябва да се валят в прахта.

9

Фауст

преди 8 години

Не искам да "броя" парите на Господ,но къде отиват дарените средствата от хилядите богомолци в Бачковсия манастир?И не се ли вижда това,че висшите духовници там се возят в лъскави лимузини,докато манастира се руши.Вярващ съм,но съм отвратен от наглостта на някои "Божи"служители.

8

Анонимен

преди 8 години

аз пък съм съгласна моите да отидат точно там! И да се спрат всякакви помощи по възможност!

7

до 9

преди 8 години

Но е освободена от данъци и не се знае къде отиват даренията...

6

Анонимен

преди 8 години

"Храмът е национален паметник на културата ето затова! Стенописите на Захари Зограф са част от българското историческо наследство. Християнската религия, езикът ни, културата и обичаите ни са успели да ни сплотят и да ни запазят като нация през Турското робство и цялата ни история. Народ без минало няма бъдеще.

5

Исмаил до 4

преди 8 години

И защо държавата да плаща....???? Аз не съм съгласен моите данъци да ходят там. Държавата е отделно от вероизповеданията!

4

Анонимен

преди 8 години

дедо Боре с евтини коли ...а и другите добре гуляят Официални документи обаче сочат, че игуменът Борис не е превел на Светия Синод средствата от 2009 г. до 2011 г. Към края на 2012 г. неотчетените пари са в размер на 518 297 лв.

3

Анонимен

преди 8 години

Ужас! Дайте сметка, на която да дарим пари! Това е пълна гавра! Няма да питам къде е държавата, защото е ясно!

2

свирчо

преди 8 години

А защо не погледнете и църквата в манастир света петка.Там вече църквата ще падне .А и нормален път няма

1

кiki

преди 8 години

Бачковския манастир както и църквата като цяло са машина за пари.Могат да го ремонтират и не само него.....Но кой ще краде?????????