13

просто хора

преди 8 години

и шведите не знаят какво искат - "пускайте ги", "не ги пускайте"

12

Анонимен

преди 8 години

До НаблюдателНе "често",а винаги!Глупостта ВИНАГИ струва скъпо!

11

Наблюдател

преди 8 години

Както Швеция така и ЕС им предстои да разберат по трудния начин че прекалената толерантност си е чиста глупост. А чистата глупост често струва много скъпо!

10

555

преди 8 години

До някойАми те САЩ и НАТО направиха каквото направиха, та затова се стигна дотук. Хайде да не започваме приказката от средата, а от самото и начало!

9

До някой

преди 8 години

Къде се намират ислямистите от ИДИЛ в представите ти? Тези които се бият с Асад... НАТО рамо до рамо с тях нали, понеже са си техни хора - това ли имаш предвид?

8

До някой

преди 8 години

Доста изопачено виждане имаш за фактите: Асад е направил маса безплатни общежитя за бежанците от военните зони. Неговият "кървав режим" не допуска религиозен екстремизъм обаче. Затова от бежанцит се иска на глас да обявят че, са против джихада! Няма значение какво са правили преди това - трябва само да кажат че, се отказват от "джихад". Толкова. Така че, стои въпросът - защо някои сирийци предпочитат да дадат маса пари на превозвачи, вместо да си устроят с тези пари живота в Сирия? ... да не говориме че могат да защитават страната си от ИД!

7

Анонимен

преди 8 години

Европа ще плаче и ще строи стени, ама вече ще е късно.

6

някой

преди 8 години

Забравих да напиша в предния коментар че е до номер 1 (фъклибералс)Накратко да обобщя все пак: Значи, като не щеш НАТО да нападне Сирия и да свали кървавия сирийски режим - на ти сега имигранти! (изключвам такива които не са сирийци, но на много места откъдето идват също има конфликти). Ако нападнат - значи НАТО били агресори.А сега както не са нападнали - какви са? Пак агресори така ли?

5

Шведите да видят нас

преди 8 години

"Желани работници" докара в България Живков, като събра над 400 000 роми от съседни страни.И какво стана? През соца ромите работеха по принуда. В резултат рязко спадна качеството на много неща, кражбите и изнасилванията се увеличиха, а голяма част от жилищата, построени от държавата се дадоха на ромите, а те ги съсипаха. Повечето ромки и тогава се омъжваха малолетни, седяха у дома вечно в отпуск по майчинство и така взеха пенсии.За българите - ниски заплати и малко жилища.Резултатът е налице.

4

някой

преди 8 години

Прав си. Има. И на тази по границата между САЩ и Мексико стрелят на месо!Между другото, то не е точно стена а ограда с телена мрежа - по границата на Унгария със Сърбия също има такава мрежа, но бежанците я преодоляха и нахлуха и в Унгария.Все пак, това е хуманитарна криза. Загиват невинни цивилни хора - мъже, жени и деца.Кой е виновен? Ами предвид факта че повечето са сирийци - явно оня убавец там, Башар Ал Асад. Но Русия и русофилите не дават НАТО да го нападне. Сакън!

3

Такъ "желан раб

преди 8 години

идва от региони, според чиито традиции жената си седи у дома и ражда колкото е възможно повече деца. Щедрите помощи за тази именно част от семейството привлича мигрантите към Швеция. Целта на тези помощи е да подтикне към по-висока раждаемост самите шведи, но вместо това, от тази социална политика се възползват съвсем други хора,които се придържат към два принципа:1/ Да пренесат в Швеция собствената си традиционна култура;2/ Остане ли безработен, да кара на социални помощи и да не търси работа

2

езоп

преди 8 години

Тия политици са луди "в които виждат желани работници за една страна със застаряващо население". Това е като да строиш голяма къща, етаж след етаж. Обаче хубавите здрави червени тухли намаляват, темпото се забавя, и решаваш да заместиш с кирпичени тухли... Докъде ще я докараш?Вместо да си засилиш тухларницата да произвежда от хубавите червени тухли ...

1

фъклибералс

преди 8 години

Има ли стена между САЩ и Мексико? Има ли стени в Израел? Има ли междиу Индия и Пакистан. Трябва голяма стена по българската граница.