12

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 22Определено точно такива хора си декларират печалбите и данъците. Не мисли, че когато някой има бизнес, то непременно е зъл и гаден и не си плаща данъците. Просто за злите се чува повече, а за тези, които си плащат всичко нищо не се чува. Затова мислиш, че всички са такива. Но не е правилно да виждаш само това, което ти се навира в очите. Полезно е да можеш да изместиш фокуса и да видиш какво има и около него, ако искаш да виждаш реалността.

11

Анонимен

преди 8 години

Инициативата е добра,даже прекрасна.Храна не трябва да се изхвърля.Щом ти е излишна по-добре я дари!Обаче има и друга страна - защо държавата не може да се погрижи за гладните хора?Това което ще напиша сега няма да ви хареса - част от проблема е и инициатора на това нещо и колегите му предприемачи-бизнесмени.Колко от тях си декларират печалбите и плащат данъци?

10

Анонимен

преди 8 години

Къде се намира този хладилник, дайте адрес

9

Анонимен

преди 8 години

Държава, в която данъкът на хазарта е 7%, а на хляба, учебниците, книгите и лекарствата 22% НЯМА БЪДЕЩЕ!!!

8

Анонимен

преди 8 години

"Мотивът за това е благороден,но формата е опасна-може някой да сложи вредни вещества."Гениална идея! Както казваше подполковника ни едно време - какви са тия лигавщини: спасителни операции, евакуации, предупреждения, превенции - остави *** да измрат. После сваляме флаговете наполовина, три дни национален траур и по-добрата част от народа продължава напред. Хем ефективно, хем евтино!

7

аз

преди 8 години

До 3Помисли малко, преди да упътиш бедните да си намерят работа - колко е безработицата у нас? Защо? Има ли достатъчно работни места за всички? За пенсиите на хората вече са ти казали, а има много хора, които имат следния избор: дали да си купят лекарствата, от които се нуждаят или да ядат... Радвай се, че не знаеш за тази реалност, а мислиш, че всичко се оправя със стягане и намиране на работа... Аз се раздвам за теб. Но няма да отвърна очи от тези, които са в такова положение.

6

Ним

преди 8 години

Мотивът за това е благороден,но формата е опасна-може някой да сложи вредни вещества.По света има по -безопасни начини.От друга страна изказвам личното си мнение,че форрмулировката вулгаризира текст от великата песен на великия Емил Димитров.И трето-дотам ли стигнахме в една земеделска страна да няма хляб за всички!Ами като "нашите "демократи сложиха високо ДДС на храните,което е най-високото в ЕС!Решили да печелят от хапката на хората!Има ли нужда всичко това от коментар!?

5

КОКО

преди 8 години

До Анонимен 11 - ти си *** ако си мислиш за плюсове и минуси.Това да не е 1ви клас да ти слагат печатче калинка и т.н .Какво горе някой има счетоводство и си казва," А този тук даде храна, +1" Не. Ако правиш добро, не чакай да ти се връща.Просто го правиш защото си добър човек, а не да чакаш възнаграждение.***!

4

Някой си

преди 8 години

До Анонимен 7Уважаеми/а, Не приемам себе си като благороден. Не забравяйте, че никой не е застрахован от бедността и нуждата. Не винаги те са въпрос на личностни качества като мързел и некадърност, често е въпрос на лош късмет. И все пак милосърдието и състраданието са християнски добродетели, които трябва да проявяваме по- често! Направи добро и го хвърли в морето, Господ го вижда!

3

бивш

преди 8 години

До АнонименМасата може би, но се сети за някой пенсионер, който едвам връзва двата края, по ред причини. Той няма за кога да се хваща да работи, неговото си го е отработил.

2

Някой си

преди 8 години

Няма значение кой ще го отвори. Предпочитам да подаря храната вместо да я изхвърля. Грехота е да се хвърля храна. Трябва да направим поне по един хладилник във всеки квартал. За жалост има много нуждаещи се, но от някъде трябва да се започне.

1

Антоанета

преди 8 години

До НА БАС ЧЕЕ, и?