21

краси

преди 8 години

Аз карам колело всеки ден до работа и обратно. Да ли е опасно или, не това не ме интересува. Карам по шосето, с 25 км средна скорост. А тия който са мързеливи и не карат- да си гледат работата.!!! Що за полотика да се карат само коли. ПО времето на кумунизма е било много по добре!!!!

20

Анонимен

преди 8 години

Нямам проблем с велосипедистите движещи се нормално по пътя. Проблем имам с велосипедистите на тротоарите, с велосипедистите в насрещното движение, с велосипедистите пресичащи на червено, ... За съжаление с над 90% от велосипедистите имам проблеми.

19

Калоян

преди 8 години

Каквито шофиорите, такива и колоездачите. Във България, все някой на някого пречи.

18

а

преди 8 години

Вчера се прибирам към 22.00 и в средно натоварена улица гледам група колоездачи ми идват в насрещното. Отляво идват коли, в моята лента тия си карат на група и въобще не ги интересува къде се намират. Намалям, иначе ще ги попилея, деца на малки колелета се стрелкат около големите. Някакъв бабаит от едното колело започва да ми се кара, че не им правя път. Не го боли него, че ми е лентата и че ако натисна ***, ще го събират с часовникарски екип в Пирогов.

17

а

преди 8 години

Колоездачите са доста недисциплинирани на пътя. :)

16

Паун

преди 8 години

До Шаран_БГЕ, аз пък от 5 години живея в Шотландия, бил съм и в Англия. Винаги имам светлини, но не нося жилетка и каска. Един път не съм бил спрян от полицията, но пък и не минавам на червено.Друг е въпросът, че шофьорите в България не са свикнали да се съобразяват с велосипедисти!

15

морски

преди 8 години

Гази велосипедиста!Нагли са!

14

Анонимен

преди 8 години

До swМножественото число на "екскурзия" е "екскурзии", "й" там няма място.Екскурзии се правят, когато човек задели от парите, които изкарва през годината и ги похарчи за пътешествие през отпуската си.

13

Анонимен

преди 8 години

хубав текст, дано повече хора да могат да намерят себе си и да пътешестват, снимат и пишат

12

Бай Иван

преди 8 години

До АнонименНе само, че трябва да се слезе от колелото на пешеходна пътека, а също и там където няма, тоест на всяко пресичане, където не минават коли напречно трябва да се тика при пресичане. Да не говорим за стесняването на пътищата и многото неправилно паркирали коли, които също увеличават вероятността от катастрофи с велосипеди и коли. Ти минаваш колкото се може по-накрая с колелото, а то се оказва, че има паркирали коли, а през това време отзад идва кола и те закача.

11

Шаран_БГ

преди 8 години

Може и да греша, но къде е написано, че САМО нощем колоездачът трябва да е с каска и светлоотразителна жилетка? Без тези атрибути в Испания не ме пускат и на сантиметър извън населеното място ни денем, ни нощем. А ме проверяват дали ми са изправни светлините/предна -бяла или жълта и задна - червена/и спирачките !?!?! Там в селището през деня може да си без каска !Жълтата жилетка е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА винаги , по всяко време.Щом си на улицата/пътя/ -длъжен си да знаеш правилата за движение ! Курсове..

10

Анонимен

преди 8 години

МАСОВО ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ НЕ СА НА ЯСНО ЗА ПРАВИЛАТА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЯ.ПРЕОБЛАДАВАЩАТА ЧАСТ ДОРИ НЕ ЗНАЯТ, ЧЕ СПОРЕД ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА ТЕ СЕ ЯВЯВАТ ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО И ЗА ТЯХ ВАЖИ ПРАВИЛНИКА КАТО ЗА МПС.ПРОЦЕНТЪТ НА КОЛОЕЗДАЧИТЕ, КОИТО НЕ ЗНАЯТ, ЧЕ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА СЛЕДВА ДА ПРЕСИЧАТ, КАТО СА СЛЕЗЛИ ОТ ВЕЛОСИПЕДА И ДА ГО ВОДЯТ ДО СЕБЕ СИ КЛОНИ КЪМ СТОТЕ.

9

Анонимен

преди 8 години

Много от велоси-педи-стите не знаят, че на пешеходна пътека трябва да слязат от колелото.

8

още по темата

преди 8 години

Тая сутрин ,пътувайки с кола в ЖК Тракия Пловдив,видях двама на колело,които си караха на улицата,при наличието вече на велоалеи...Иска се и култура на пътя,ама като можеш да се пречкаш пред колите ,защо да не вкараш някой в беля...

7

Светлин

преди 8 години

До АнонименВелосипедистите не са "светци", вярно е. Каски и светлоотразителни жилетки са задължителни само нощем. А за пешеходните пътеки е така, но докато няма поне няколко читави СВЪРЗАНИ велоалеи с нужните маркировки и светофари ще е така.

6

Истукан

преди 8 години

Извинявайте, но защо все велосипедистите са виновни, а шофьорите с коли са цвете в рая? Затова аз не карам колело, защото никой не те има за нищо. Като си с кола всеки се съобразява с теб, а като си с колело все едно котка на пътя се е изпречила.

5

sw

преди 8 години

Хубаво е човек да има възможности да прави екскурзийки до където му скимне и да пишат по медиите за него. Дано скоро повечето българи живеят така. Някои трябва да бачкат без пари. За справка съседната статия.

4

Анонимен

преди 8 години

шофьорите също да се видят, тия жертви не са от велобедстващи, а от тези в колата, ай моля

3

-10

преди 8 години

Анинимен, ами вземи да си заработиш заплатата и започни да си пишеш кода!

2

Анонимен

преди 8 години

Днес цял ден ни занимавате с това нахално и опасно за пешеходци и шофьори племе. *** и Пульо скочил на колело и се прави на "здравословно" живеещ.