37

toohot

преди 8 години

До ITСелският живот е суров,но ИСТИНСКИ! Ти за съжаление няма как да го разбереш......

36

Супер идея

преди 8 години

Живея в Тел Авив. До преди няколко години ходехме веднъж седмично в едно село на 30 километра да си купим домашно произведени зеленчуци. Когато стопанина е заен случвало се е дори да си наберем сами,Докато един ден разбрахме че приемат поръчка по телефона и на същата цена доставят зеленчуците по домовете. Много удобна услуга пести време, Половината съседи започнаха да поръчат при тях. привечер идват с пикап и готови надписани касетки. не винаги им остава от всичко но това което има е пресно

35

Анонимен

преди 8 години

Наскоро бях на чудните мостове в Родопите. Купих си домашно сладко от диви ягодки, смокини и зелени доматчета от жените които продаваха покрай пътя. Невероятен вкус, Бурканчето е 5 лева но са много вкусни. Горките женички, от какво мислите че живеят ? От труд.

34

Анонимен

преди 8 години

Годжи бери е полезно, но внимавайте - ВДИГА КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ !

33

Гай Баньо Ориджинал

преди 8 години

До Анонимен13Може и се отглежда.Само да те предупредя че в Родопите земята масово се тори с овча тор която е много по-силна от кравешката и лично съм съм виждал как овчата тор се "лее" като студена водица по нивите.Та имай си едно на ум.

32

Тайни и загадки

преди 8 години

Не случайно тези неща се продават точно на пазара в кв. Иван Вазов. Околните квартали са населени осново от будали с пари, които много се радват да плащат четворни цени за стоки, които се водят "здравословни". С пдходяща реклама и торба с фъ*кии може да им се пробута. За тях е важни ДА ПИШЕ, че е "био", "еко" и "здравословно".

31

Лаборант

преди 8 години

По стечение на обстоятелствата, имам възможност да изследвам лично повечето от продуктите с етикет "БИО". Резултатите показват, че това са или препакетирани вносни храни, или такива, които имат т.нар. "естествено замърсяване". "Естествено замърсяване" има, когато се отглеждат земеделски култури в район, в който има залежи на руди, опасни за здравето.

30

Anonimen

преди 8 години

За кметицата на София е важен само един квартал-Иван Вазов.А одавна е забравила,че обеща в парк "В.Заимов всеки петък да има фермерски пазар.Време е да и го припомним.Не може цяла София да се изсипе на един пазар ако иска да си купи нещо българско от производител.

29

Анонимен

преди 8 години

Samo da ne go iskat Fermerskiq pazar zaradi subsidiite!

28

юндолс

преди 8 години

С очите си съм виждал как на юндола продавачките на мед една по една отиваха до бус паркиран тайно настрани пълен до горе с буркани мед.а уж от собствените им кошери бил.та от буса един як мъжага им раздаваше бурканите с меда и също с някакви конфитюри

27

bolbov

преди 8 години

Добра новина много добра!

26

IT

преди 8 години

Цялата далавера е да си избият трикратно вложенията, задето са прецакани да копат в пека, да ринат *** по три пъти на ден, да стават с петлите и да лягат с кокошките. Доста ***, преждевременно състаряващ и миризлив живот.

25

мхм

преди 8 години

Гледам, че повечето пишещи тук очевидно са представители на големите вериги, които ни пробутват застоялите си стоки. Ми яжте си ги, бе. Няма лошо, че хората предпочитат да купуват от фермерския пазар. Честит празник!

24

Смехурко

преди 8 години

Добре, че са баба и дядо на село, та чиста храна имаме в изобилие. Съседите им обаче произвеждат био мед - маркирали са обаче кошерите: за себе си правят био, за клиентите подхранват пчелите със захар. Контрол никакъв, печалба добра. Българинът колкото е хитър, два пъти повече е наивен и се лови наистина на много елементарни въдици. Цяло Гинци се смее лукаво, като някой балък си купи "биволско" мляко или "натурален" мед.

23

Анонимен

преди 8 години

София 2050г, фермерски пазар.Хит на пазара са афганско козе сирене, камилски дреболии от Сирия, сомалийски пъдпъдъчи яйца , иракски акациев мед, еритрейски щраусови ветрила , нигерийски ножове с дръжка от рог на антилопа, кюрдски шам фъстък и либийски шафран.Тези нови продукти се предлагат от новите фермери дошли да облагородят изоставената от българи България.

22

тъпизъм

преди 8 години

отишъл ББ в студентски град да ги пита какво хапват , те му отговорили "студентски сандвич" , а къде е свинската мас бе слабаци ,е само на коледа като утрепят някоя мутра в студентски град .... верваи на гърците / еврейте / руснаците етс.

21

Дидо

преди 8 години

Не откриваме ние топлата вода.Отдавна по света който иска и е производител да може директно да си продава стоката, без прекупвачи и търгаши.Който иска да купува от където си иска, има пътници за всеки влак, това е.

20

рекламна статия

преди 8 години

Глупав народ - юрнал се да купува от сергия от някой си, който твърди, че продукцията му е био. А тя не е. Потърсете контакти с лаборатории да ви отворят очите колко е 'био' това, което го купувате на фермерските пазари. Мнооого е далече от био и няма никакъв контрол, някакви щайги и извадено от багажник на бусче

19

агроном-пенсионер

преди 8 години

Всичко е добре , но няма как да се изхранят 8-10 милиарда население на земята със био-земеделие. Това ще остане само в богатата все още Европа .

18

От ада

преди 8 години

Така е фермерският пазар е и напълно разбираемо защо софиянци или иначе казано столичани се умиляват от този пазар защото ги връща към техните истински корени на така наречените софиянци който всъщност по-толямата част са си чисти селяни. А аз се гордея,че съм Варненец.