177

Анонимен

преди 8 години

Bulgaria:Price per gallon of gasoline: $5.61Rank by most expensive gas: 38Rank by pain at the pump: 7България е една от седемте страни, чието население изпитва най-големи страдания при зареждането на бензин, въпреки че по цена се класират едва на 38мо. Толкоз за по-голямата покупателна способност след прехода. RIP

176

qWest

преди 8 години

До Запознат (коментар 338)Тоя мит, че японците "държат в огромни складове българската промишлена продукция купувана с години наред", просто не е верен. Още в края на 60-те години предприятията в Япония започват да въвеждат т.нар. Just-in-time (JIT) manufacturing и да съкращават складовите площи, тъй че нашенски мотокари да отлежават с години в техните складове... я си помисли ! Колкото до износа... преди изнасяхме "некачествено" промишлено производство, а сега - въглища и талпи. Прогрес бе !

175

qWest

преди 8 години

До Нищо не знаете,Всъщност <b>статията казва че "твърдението не е вярно".</b> За разлика от 1989 г., сега 43% от българите живеят в материални лишения. Над 4.8 млн. българи не могат да си позволят дори едноседмична почивка извън дома. Същият брой лица (по данни на НСИ) не могат да посрещнат непредвидени разходи (като напр. ремонт или подмяна на техника). И пред цялата мизерия някой се опитва да внуши че средната заплата има същата покупателна способност ???

174

Анонимен

преди 8 години

До втръсна ни от БСППриблизителната обща дължина на откритите за ползване автомагистрали в страната към август 2015 година е 678,4 км. По данни на МРРБ за целия период след 1989 г. са построени 181 км., или по 10 км годишно.

173

КралиМарко

преди 8 години

До :Убеден съм, че вашето и поколенията , които идват след вас имат всички заложби, да поправят стореното от *** и да върнат България в естествената и битност и състояние, т.е. 2-3 милиона маргинали, пребиваващи върху ГОЛА ПОЛЯНА ;))Дерзайте, остана съвсем малко до заличаване на следите от комунизЪма ;))

172

КралиМарко

преди 8 години

До "Каква гола поляна бе ***.В царство България са се произвеждали ... "=========Точно така - България е била гола поляна с изолирани примери за полу-индустриални, полу-манифактурни начинания, което, ама по никакъв начин не променят общия пейзаж на чувствителна технологична и материално-битова изостаналост и примитивизъм ;))*** изведоха държавата на КАЧЕСТВЕНО различно стъпало ;))

171

Въпроси???

преди 8 години

"Живее ли българинът по-добре днес?"Това не е добър въпрос.Нека първо си отговорим на другия- живее ли българинът днес в България?Или само съществува?

170

Нищо не знаете,

преди 8 години

Пълна тъпотия и простотия.Ако не знаете как живеехме преди 26 години,то поне се информирайте. И в тази статия пише ,че покупателната способност сега е както преди 26 години.Така,че да ви кажа,че при комунистите си живеехме прекрасно.

169

Анонимен

преди 8 години

Е, СЕГА КАТО СА ПЪЛНИ МАГАЗИНИТЕ -КАКВО?ДЖОБЪТ КАТО Е ПРАЗЕН-СЪЩАТА РАБОТА.А И КАКВОТО И ДА КУПИШ Е СЪС СЪМНИТЕЛЕН ПРОИЗХОД И С ВКУС НА ПЛАСТМАСА.

168

Анонимен

преди 8 години

Едно време - карта за почивка - 20 дни.Сега - пет дни отпуск в *** хотел и не си сваляш телефоните от ухото.За десет дни отпуск дума да не става, защото "няма кой да те замества"...

167

Що?

преди 8 години

"Да не изпитваш носталгия по комунизма е да нямаш сърце. Да искаш комунизма обратно е да нямаш мозък." - В. В. Путин

166

Анонимен

преди 8 години

*** се познава по това че си like-ва собствения коментар.

165

Анонимен

преди 8 години

25 години демокрация ,мизерия ,глад и дрехи втора употреба . И правата на малцинствата ,за сметка на Българският етнос. А октопода БКП е жив и днес под името ГЕРБ . През годините мутираше като СДС ,БСП,ДПС ,НДСВ . Но най- ярко грее днес - ГЕРБ-РБ- ПФ-АБВ . Е е е , и -БОСТАН!А България беше на първо място в света по производство на ,складова и транспортна техника.Ел -кари ,мотокари ,телфери . Златните медали от световните изложени и панаири са доказателство за качеството ..За не знаещите ...

164

Запознат

преди 8 години

Това второто се отнася за Русия, не Япония, естествено.После Горбачов дръпна шалтера и нямаше безплатни суровини, и така си отидоха и безмислените заводи.

163

Запознат

преди 8 години

В рамките на СИВ, България получаваше почти безплатни суровини, и после изнасяше некачествено промишлено производство. Япония ни купуваше мотокарите, защото металите които съдржат са по-скъпи от самата машина. Един бивш главен счетоводител на соц предприятие ми разправяше как бил там на командировка, и видял как държат в огромни складове българската промишлена продукция купувана с години наред.

162

КралиМарко

преди 8 години

( ... )построиха АЕЦ, който продаваше ток на целия регион, развиха ДОСТЪПНО ЗА ВСИЧКИ здравеопазване и образование на световно равнище, от днешна перспектива звучи направо абсурдно, но впреди 30 години в България имаше и качествена наука и .... армия ... пхахаха !!! Къде, ТОЧНО са ни върнали *** питам ???!!!

161

КралиМарко

преди 8 години

( ...) продукцията на индустрията и селското стопанство се изнасяше на 5 континента, създадоха условия за всеки да се сдобие със собствен покрив на над главата, да отгледа и изучи поне по 2 деца в сигурна и спокойна среда с ниска престъпност ( та дори бяхме прехвърли 9-те милиона), опасаха територията със всевъзможна инфраструктура- пътища и ж.п. линии, летища и пристанища, язовири и каскади, ел., ВиК и газопреносна мрежа, построиха АЕЦ, който продаваше ток на целия регион (...)

160

КралиМарко

преди 8 години

До тъжен факт : За 45 години комунистическа власт комунистите върнаха България 100 години назад и сега затова сме бедни и на последно място по доходи в Европа.===================Я ни обясни на нас не-до-там-схватливите , как точно и къде я върнаха България, тъкмо тези, дето от ГОЛА ПОЛЯНА построиха над 1000 завода и дадоха работа на последния *** в ДРЪЖавата, индустриализирах страната, окрупниха и механизираха земеделие и животновъдство, (...)

159

Анонимен

преди 8 години

Троловете да се напънат малко да се разтъпчат и да мислят поне малко с главата си. Като се говори за средна заплата, то се има в предвид БРУТНА!

158

Анонимен

преди 8 години

jiveqt po dobre tezi koito rabotqt marzelivite i predi 20 godini i sega jiveqt zle