41

Болен Пидеров

преди 8 години

Ето какво разбрах от цялата статия:1.Правим 2лв. монети за 10,8 млн.лв (с ДДС)2.След 3 год.,въвеждаме еврото и ги претопяваме! (нали11млн.лв са джобни пари)3.Аз ли съм ***, или държавата !?

40

Анонимен

преди 8 години

Какво ревнахте пък вие? Важното е пари да падат отнякъде, пък дали хартиени, дали метални... Все ми е тая! Голям проблем, няма що..

39

Анонимен

преди 8 години

Кво се изненадвате - подготвят ни за еврото .....в държавите където има евро е същото

38

Анонимен

преди 8 години

решението за замяна хартиените 2лв със звонк не е ново. То е от времето на др. Станишев. Трябваше от 01.01.2015 да влязат в обръщение.

37

Ф.С.В

преди 8 години

Инфлация Инфлация - нещата вървят на монета и по 20 лв - не виждате ли че с 50 лв в магазина си купувате едно голямо НИЩО - а се оказва че с 100 лв повечето магазинчета таксита и въобще -- не могат да ги "развалят" като сума ,Питам аз и ОТГОВОР не искам -какво се прави с тези монети от 0,2,-0,5 и 10 ст - ами те вече нямат никаква стойност бе - дами и господа ! Пародията на една държава с най "СТАБИЛНИЯТ" банков сектор в Европа за близките няколко години ) пример -бомбата КТБ с 4 милиарда евро

36

Пипи

преди 8 години

Нали се стремим да влезем в Еврозоната - да въведем еврото? За какъв вуй ни е да сменяме двулевката тогава? Или както беше написал някой - важното е да усвоим едни пари. Сега ще отлеем монетите и като вкараме еврото ще трябва да унищожаваме тонове невлезли в употреба. Пак ще се усвояват пари. Просто се чудя на нашите управници какви глупости вършат.

35

Анонимен

преди 8 години

А КАЧЕСТВЕНИТЕ ХАРТИЕНИ ДВУЛЕВКИ ЩЕЛИ ДА БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ!!!!!!!!!!!*** ТЕ ВЕЧЕ СА СЪЗДАДЕНИ ЗА КАКВО ДА СЕ УЖИЩОЖАВАТ!!!!!!!ВАЖНОТО Е ДА СЕ УСВОЯТ ЕДНИ ПАРИ ЗА ПРОИЗВОДСТВОТО НА ДВУЛЕВКИТЕ И МЕТАЛА ДА СЕ КУПИ ОТ ПРАВИЛНИТЕ ФИРМИ НА БУДОХАРЕМА!!!А НАРОДА КУЧЕТА ГО ЯЛИ НЕКА СИ КЪСА ПОРТМОНЕТО!!!!

34

Анонимен

преди 8 години

ПРЕСТЪПНИЦИ!!!!!!!!!!!!!ТОВА Е ГЕРБ И ТАКИВА СА БИЛИ!!!!!!!!ХАРТИЕНАТА ДВУЛЕВКА Е МНОГО ПО-ЛЕСНА И ДОРИ ДА СЕ ЗАХАБИ ТОВА Е САМО ЧАСТ НЕЗНАЧИТЕЛНА ОТ МАСАТА ПАРИ!!!!ТЕЗИ 2 ЛЕВА ЗАКОГА ЩЕ ГИ ПОЛЗВАМЕ ВЛИЗАМЕ В ЕВРОТО ДО ГОДИНИ!!!!!!!!!!11ПРОКЛЕТ ДА Е БУДАЛИСОВ А ЕЛЕКТОРАТА МУ Е ОТ ПРОФАНИ *** И ИНТЕРЕСЧИЙ!

33

akut

преди 8 години

принципно когато хартиени пари се правят на монети не е на хубаво

32

ист

преди 8 години

Стотинките ще отпаднат от обръщението от само себе си. Да се отсекат монети от 20 лева с лика на виденов.

31

redordead

преди 8 години

чисто психологически човек е склонен да смята монетите, че са с по-ниска стойност и е склонен да ги харчи по-лесно. Така реално се цели повишаване на потреблението. Заблезали ли сте как като се в чужбина и имате по 1 и 2 евро и трябва да се плати нещо за 5-6 евро първо разкарвате монетите? Или пък имате чувство, че като платите с тях все едно сте дали по-малко пари...

30

Анонимен

преди 8 години

Развити страни искат да излизат от евро зоната и да си върнат своите валути, а ние като много умни се натискаме за евро зоната. Това е като да видиш хора да бягат от пожар а ти да вървиш срещу пожара без да се за мисляш дори защо бягат другите. Но българския народ е такъв нужен е един самозванец да тръгне срещу вятъра и всички овце ще тръгнат след него без да питат на къде отиват.

29

Анонимен

преди 8 години

Този прословут експерт Хърсев, който се вре във всички телевизии, беше подуправител на БНБ, точно когато България беше пред абсолютен фалит /управител на БНБ тогава беше Тодор Вълчев/. В този смисъл, такива като него не трябва да дават съвети, а да имат ефективни присъди. ***.

28

НАРОДА АСВАЛТ НЕ ЯДЕ

преди 8 години

Тия да не са правили краш тестове на монетите че предварително знаят колко ше изкарат?

27

dsadas

преди 8 години

Вие сте много прости бе не стига че влезнахме в тоя смотан ЕС и накрая фалирахме ами има още някои хора долу които искат да влезем в Евро зоната хахаха

26

До 29

преди 8 години

А сега да не мислиш, че е цъфнала и вързла?!?С победните релации на ГЕРБ се вдига голяма пушилка, зад която прозира пълна разруха и погром навсякъде.Щом и петолевки ще се правят на монети, значи цената име толкова девалвирала, че няма на къде.

25

Анонимен

преди 8 години

Дизайна на двулевката е ужасен, ако ще е това, което виждаме на илюстрацията!На еднолевките дизайна е естетичен, а този е някак си много груб!Наподобява еднолевката по един грозен начин и това е лошо.Всяка монета трябва да си има свой, неповторим, приятен дизайн, за да е удобна за ползване.Нека да си е същия човек - Паисий, ама да го направят с повече естетизъм, а не това грубо нещо, което са направили...

24

Анонимен

преди 8 години

Първите заготовки за железните двулевки, изработени в монетния двор на Финландия, би трябвало вече да са пристигнали в БНБ.Пълна трагедия! И тук голям напредък сме реализирали, щом заготовките за парите се налага да ни ги прави Финландия.В тая държава нищо не остана вече!Пълна *** в управлението и негодност на целия държавен апарат, прозират зад всеки ъгъл.

23

Анонимен

преди 8 години

Това се нарича ИНФЛАЦИЯ!!!!!Дали ще можете за тази монета от 2 лв. да си купите дребни бонбоинки в скоро време?Едва ли.Не беше много одавна времето когато за една стотинка си купувахме една бонбона или ни връщаха бонбонче,ако нямаха стотинки.Сега все още за 1 лев може да си купите един хляб или 1-2 вафлички или едно кисело мляко.И затова ли страдахме толкова дълго?За да ни лъжат,че няма инфлация за да не вдигат заплати и пенсии.И дори,че средната заплата се е повишила за да си вдигнат техните.Ех

22

??

преди 8 години

къде е Свети?