40

ей така

преди 8 години

Да се поучим от чичко Сталин - поповете да виснат за брадите, по ред - първи, който има ролекс, втори, който има кола над 20 хил лева и т.н.

39

red_charger

преди 8 години

Eто ги следващите ламтящи за власт пари "свети" ***...не само във властта, но и в църквите нямат място тия нещастници!!!

38

Анонимен

преди 8 години

Мда... 500 години турско не успяха да унищожат Българската църква, но 50 години комунизъм и 25 години мутренски преход успяха. Алилуя!

37

Анонимен

преди 8 години

Кой синод,този на баба Гуси,на психопата Николай,на педофилите или на така нареченият патриарх произвел мутрата с най-високото църковно отличие?Мутрата който нарича БОГ "Началника"Организирана престъпна група търгуваща с църковните имоти.Владици със златни ролекси и мерцедеси тънещи в разкош.Вашта мама.АНАТЕМА.

36

абв

преди 8 години

До Анонимен 49Не богохулстваме! Просто си казваме мнението за българската църква. Не сме ние виновни, че тя е в такова окаяно състояние. Прави разлика между Бог и Църква, тогава пиши че богохулстваме.

35

случаен

преди 8 години

Църквата не е никакъв фактор в България! Тя отсъства от живота на българите от много десетилетия, заета със свои ежби и простотии. Вместо да помага и подкрепя хората, те се занимават с дебелите си шкембета и с глупости! Да сте чули Църквата в БГ-то да е помогнала на някой за нещо!? Аз - не!

34

Аз

преди 8 години

НЕЕЕ-дори нещо повече-БПЦ трябва да остане като другите вероизповедания-само регистрирана и да се оправя,та тя уби вярата на хората.Евангелската е тази,която дава на хората надежда.Самите свещеници признават, че структурите на ДС от миналото са поставили на чело на църквата ни само зависими и неспособни хора, обричайки по този начин духовният възход на България. Българската църква прави всичко възможно не само да маргинализира вярата, но и да маргинализира личността на всеки вярващ по отделно.

33

мирянин

преди 8 години

А, не! Никакъв фактор не сте, охранени, перверзни, алчни и *** ***, наречени висшия клир в България! Вие сте доносници на ДС, като аегнт Симеонов, който сега го играе патриарх Неофит! Оправете си първо вашата ***, и тогава се месете в съветската власт! Изгонете търговците, хомосексуалистите, измамниците и простаците от храмовете и манастирите! Нахранете бедни и нещастни хора, пари имате много, а и много сте крали! Това направете, и не се месете в светската власт, защото нямате прав

32

Православен

преди 8 години

"БПЦ" е била истински свети Синод и фактор, но преди 1944 г. След това юдео-болшевиките са избили и заточили по лагерите на смъртта истинските духовници и са поставили на тяхно място откровени богоборци.Ревът на другарите от "БПЦ" е за пари и ако управляващите им се отчитат подобаващо, ще млъкнат като риби.Слава Богу, че у нас са останали истински православни духовници и християни, които нямат нищо общо с лъжецърквата "БПЦ".

31

насила атеист

преди 8 години

Църквата първо да си оправи своята къщичка, после да ми се прави на законодателка! Поне на мен в последните 10-15 години не ми се е случвало да вляза в църква и да не ме наругаят, да ми се скарат за нещо или да се държат грубо! Като се почне от продавачките на свещи и се стигне до поповете. Дори в такъв момент, като венчавка в един от най-големите храмове в София - "Света София" някакъв си смотан, миризлив клисар прави скандали и се кара на почти всички присъстващи на сватбата.Срам!

30

Дядо Петър

преди 8 години

Не ни стигат ченгетата, които ни "управляват" вече 25 години, а и тия от Синода.Аре стига!Да си гледат свещоливниците и дълбоките изби с вино и мезета.

29

Анонимен

преди 8 години

До АнонименGoood..хахахаха...а за знаме това с цветовете на дъгата..ще падна от смях...

28

Анонимен

преди 8 години

Давай, Бате Бойко - мачкай поповете.

27

Анонимен

преди 8 години

До истината Истината е една . И Тиквата е комунист.

26

Анонимен

преди 8 години

Най-добре ще е Борисов да разпусне Синода, и да назначи всичките брадати мошеници за работници по новостроящите се магистрали. Ако са толкова набожни, след работа ще имат време да се молят.

25

Анонимен

преди 8 години

Брадатите доносници и те са фактор. Баят на оня с високото кръвно от Банкя,тракат като костенурки, все смислени неща.

24

румен

преди 8 години

Пълна данъчна ревизия на цялата църковна общност и тогава ще решим дали да участват

23

Анонимен

преди 8 години

БГ-поповете най-много от всичко обичат да обезчестяват малки момченца.И това не е тайна за никого, нищо че се правим че не го забелязваме.

22

Хан Крум

преди 8 години

Като искате да участвате, защо не започнете първо като си плащате данъците?До сега един поп не ми е издал касова бележка. Тлъсти и рошави мазници.Това впрочем се отнася за всички - имами, лами, равини и всичката *** дето живее на гърба на хората внушавайки им, че са посредници между тях и бог. Човек не се нуждае от посредници. Ако иска да се помоли на бог, може да го направи навсякъде - и в планината, и покрай морето и в къщи. Бог е навсякъде около нас.

21

Анонимен

преди 8 години

да,не бива да се забравят църковните хрантутници и тяхното участие във важни събития