13

T- умбак

преди 8 години

аййдеее и Шекспир влезе в клуба Бохарче :D :D

12

Анонимен

преди 8 години

Да се четат стихове, сонети, изобщо поезия, в превод... си е чиста глупост. Няма нищо общ с оригинала, колкото и да е талантлив преводачът.

11

Анонимен

преди 8 години

"През 17-и век канабисът е смятан за вариант на "тютюна"", а сега вече се знае, че тютюна нанася мн повече увреждания от канабиса, не, той направо убива, пише го на кутиите, канабисът не го прави, никой не е умрял от дългосрочна или краткосрочна употреба, вредите му в/у организма са минимални и той мн бързо се възстановява след употреба, канабисът ви кара да се чувствате радостни, спокойни, освободени, това даже удължава живота, паралелно с това е полезна билка, а вас ви е страх от него.

10

yyhtyjhhjjtrr

преди 8 години

До Даола"weed" все пак е "бурен" ;)

9

до 11

преди 8 години

Защо, аз съм супер вдъхновен и мотивиран да отида в чужбина и направо да спася душата си от разгръщащата се простотия в бг?!

8

Анонимен

преди 8 години

Оле, колко известни хора и таланти са пушели, пушат и вие въобще не знаете, иначе коментар 8 е в десетката, канабисът водел до затъпяване? Затъпява се когато не развиваш ума си, не четеш, не се интересуваш от нови неща и се занимаваш с елементарни дейности, не от приемане на тхк.

7

Даола

преди 8 години

Преводите на Валери Петров са всъщност едно талантливо пренаписване на сонетите. Затова в ред 6 от сонет 76 няма на намерите думата " трева " weed.

6

Анонимен

преди 8 години

от векове хората използват тревата като извор на вдахновение

5

Анонимен

преди 8 години

Пушил непушил Шекспир акъл си е имал. Ако ставаше само с пушене "Люлин" щеше да е най-голямата библиотека в България.

4

69

преди 8 години

Я отидете да се застреляте!!!Аман от нардкотрафиканти! Само се чудите как да си увеличите пазара!

3

балама

преди 8 години

Пък аз се чудя, що толкова са се нароили шекспирите, напоследък.

2

въпрос към авторкат

преди 8 години

Моля автораката да ми покаже къде точно се споменава трева в сонет76.И какво правят лулите на Шекспир/англичанин/ в Претория ЮАР?А Шекспир очевидно само е пафкал и е разхвърлял лули из двора си...друго май не е правил...

1

Анонимен

преди 8 години

I nashite batakisti pushat kato kumin