54

Денчев

преди 8 години

Като гледам всички умници сте анонимници и такива ще си останете.Само злоба има във вашите думи но това е български патент.За ваше сведение 7-8000 лв се взимат един или максимум два месеца и то много зависи колко KWh e централата.Има кредити ,подръжки ,данъци .Второ ,европейското финансиране не е за цялата инвестиция а за част от нея.Трето ,това са малки централи които са нищожен процент от проблема в енергетиката на нормални предприемчиви българи, които държавата излъга да инвестират .

53

ХХХ

преди 8 години

Тази госпожа, явно вече е забравила да смята??? Да и помогнем: 13500 кв.ч х 0,60 лв. = 8100 лв., Досега (300-400 лв. осигуровки, 200лв. счетоводител , още 1000 лв. разход). Отава 6600 лв. ДАЛАВЕРКА!!! Сега : 13500 кв.ч х 0,15лв. = 2025 лв. - 1500 лв. (Разход). Остава 525 лв. Една добра печалба !!! Не е нормално с една малка централка и "ВУЙЧО" депотат да станат милионери цели миропомазани фамилии....Както учат НЕК да оптимизира разходи, така и те ще го правят, ще започнат и втора работа ........

52

Анонимен

преди 8 години

Бъдещето принадлежи на зелената енергия. В България обаче тя се опорочи!

51

Анонимен

преди 8 години

Викам тези 400 централи да им се предложи одържавяване, ще им се опрости кредита и ги предоставят на държават. Няма да са на загуба, няма да плащат осигуровки и няма да имат кредит. Колко много предимства в едно нещо.

50

Анонимен

преди 8 години

Държавата да е на загуба, за да може някакви си 400 човека да смучат пари. А стига вече, или отново ще се връщаме в комунизма.

49

анонимен

преди 8 години

Не са за жалене кой може да се захване с този бизнес ако няма рамо от върховете най вече от комисията в НЕ.тРЯБВА ОЩЕ 1-2 КАТО вАЛЕРИот ПФ и някои от реформаторите и щещата ще си дойдат на място.

48

Гецата

преди 8 години

Такива са правилата на конкуренцията и пазарната икономика, комунизмът свърши. Ако хлябът в един магазин струва 30лв, а в съседния магазин същият този хляб е 1лв, вие откъде ще предпочетете да си купувате хляба? Или държавата трябва да се намеси, изкуствено да занижи цената на хляба в първия магазин до 1лв и да му дава по 29лв субсидия за всеки един продаден хляб.

47

Анонимен

преди 8 години

Тези далавераджии с фотоволтаиците са ми толкова гнусни , колкото онези измамници , държали над 200 000лв на висока лихва в КТБ!Ами всеки иска да си пълни джоба без да работи , но все пак някой трябва и да се труди.Да се хващат на работа , вместо да чакат на готово.И без това слънчевите паркове искат само косене на тревата и миене на стъклата веднъж в годината.Друго нищо.През останалото време само си гледат преводите в банката.Скукаааааааа

46

Анонимен

преди 8 години

В наредбата по Селската програма по която са изградени част от малките фотоволтаични централи изрично е записано че нямат право да продават на преференциални цени. Нарушението води до връщане на парите от програмата, и водене на дело за измама.Но както става ясно и овцата цяла и вълка сит.Плюс искане за проявяване на корекетност.

45

Анонимен

преди 8 години

А какво прайм с веца и ветропарка на вальо златев?

44

Анонимен

преди 8 години

Никой не ги е карал насила да теглят заеми за слънчеви батерийки чийто ток да продават на далавера със изкуствено напомпана цена която е гарантирана за десетилетия напред.Всеки който търси съкровище има ли гаранция че ще го намери?

43

дрън-дрън

преди 8 години

Имам приятел с 3 парка фотоволтаици, и само един служител!Всеки месец прибира по 70-80 хилядарки чисто.Обиколи света с жена си ,децата му са в чужбина ,има по един-два апартамента във всички курорти.Е ,КТБ малко го ужили , та сега се чуди къде да си влага парите.Така че , не им вярвайте на сълзите.Гушите са им пеликански.

42

Анонимен

преди 8 години

ПроектиБългарска фотоволтаична асоциация изпълнява своите мисия и цели чрез дейност на няколко нива, включващи всички заинтересовани страни в сектор ВЕИ и енергетика като цяло. Предметът на дейност на БФА се състои в оптимизиране на законодателството в сектора, разпространените на информация, организиране на енергийни и екологични форуми, координация в комуникацията между фотоволтаичните компании в страната, подпомагане на гражданите в техните инициативи за енергийна ефективност и по-чиста ен

41

Анонимен

преди 8 години

А дано да спрат работа! Може и да ги изнесат! В Гъциа що слънце има, в Румъниа що вятър има! С рушвети узаконили, сега ми рИват!

40

реалист

преди 8 години

Аз като теглих кредит защо държавата не ми гарантира ,че ще ми купува пчелния мед по 60-70 лв. килото?И че ще го купува 20 години цялото количество.Хем меда е най-полезния продукт за хората.И не се получава като блесне слънцето и само гледаш как се върти електромера.А тези с волтаиците са най-големите келепирджии в държавата.След политиците , разбира се.

39

Анонимен

преди 8 години

Абре Петре Лазаров, за последните 3-4 годинки с доходи по 7-8 хиляди на месец (по твои думи), все вярвам че си поскътал някой лев за черни дни, та ще издържиш да поработиш малко и без печалба, ама реването е че вече няма да ги има тия 7-8 хиляди на месец. Е свърши, толкоз беше, не мо'ем повече да ти плащаме, г-н честен частник, финансиран с еврофондове и работещ на пазар, гарантиран със закон!

38

Анонимен

преди 8 години

Виновна е мутрата с болното коляно , дето си миеше кратуната в Плиска.Вервайте на Рапоня.

37

Анонимен

преди 8 години

За какъв кредит говори този в статията, като е получил европейско финансиране и си е пострил централката с пари на ЕС? Ако не може да си плаща кредита за самоучастието в проекта, значи наистина има нещо сбъркано в бизнеса му и е по-добре да фалира! Централата на търг, идва друг инвеститор и така...

36

Анонимен

преди 8 години

От тези 400 фирми, колко имат осигурени лица.На другаря дето се оплаква, като ти е губещ бизнеса, просто закрий.Взел си европейското финансиране, какво още искаш.

35

до 37

преди 8 години

Разправят, че някои от тях си отчитат 2-3 пъти повече ток, отколкото произвеждат...И там няма НАП, няма МАП, няма Ало Ваньо, няма Ало Танов, няма ЕГН-та дори.Защото са все наши хора ...