18

цирк

преди 8 години

Те пък едни знания от запад! ама нали е мода, а българина си пада много по модата.

17

До Анонимен 2

преди 8 години

Да, познавам лично и такива, които учат "на изток".Все едно е. Важното е, че не учат /и не остават/ тук.

16

Анонимен

преди 8 години

НА ЕС са нужни черноработници с висше

15

Анонимен

преди 8 години

Е то и в България образованието не струва вече. Даже български език е излишен и не се изисква за работа a само за 24 май, а в обявите търсят английски, турски, немски и други чужди езици. Няма смисъл да се учи нещо което няма бъдеще.

14

Анонимен

преди 8 години

Сега трупат знания,после стаж в чужбина.Някои от тях се връщат с чуждата диплома,но работа не намират и заминават пак обратно там където са учили.Това е тъжната реалност,за което "благодарим" на всички минали и настоящи управници.

13

Иван

преди 8 години

В Берлин е супер, няма какво да се притесняваш, влез в групата българи в Берлин във фейсбук и задай своите въпроси.

12

Анонимен

преди 8 години

Замивам за Берлин вече и билет си купих за 2 октомври , малко ме притесняват общежитията , защото са към 300 евро . 50-60евро по скъпи от други места в Германия..

11

a

преди 8 години

С висше образование в бг работих като чистач за 150 евро месечно. Кандидатствал съм на повече от 100 места, но не съм получил работа по специалността си на нито едно. Сега съм чистач в чужбина. По добре с висше чистач в чужбина отколкото с висше чистач в бг.

10

Анонимен

преди 8 години

Аз заминавам за Германия ... За разлика от *** , аз няма уча ционистка религия , икономика , медии , право.. Ще запиша инженерство .. Всеки ме плаши , че било трудно , но нали все пак за хора..

9

Анонимен

преди 8 години

До AusländerЗа 300 евро си купуваш цяла диплома в България. В Германия не можеш да завършиш образование ако нямаш солидна пакч пари.

8

Ausländer

преди 8 години

ЕМИ И МОЙТЕ РОДИТЕЛИ НЕ МИ ПРАЩАТ ПАРИ ЗА ГЕРМАНИЯ НО ВЪПРЕКИ ТОВА СЛЕДВАМ В БЕРЛИН ЗАЩОТО Е ПО-ЕВТИНО И ПО КАЧЕСТВЕНО. А В БЪЛГАРИЯ КОГАТО УЧЕХ ЗАПЪЛНИХА МИ ГЛАВАТА С СТАРИ СОЦИАЛИСТИЧВЕСКИ ЗНАНИЯ. ТУК СИ ПЛАЩАМ 298 ЕВРО СЕМЕСТЪР НО СРЕЩУ ТЕЗИ ПАРИ ПОЛУЧАВАМ 6 МЕСЕЧЕН БИЛЕТ ЗА ЦЯЛА ГРАДСКА МРЕЖА. И ТУК НИКОЙ ДОЦЕНТ НЕ ТЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА МУ КУПИШ УЧЕБНИКА ЗА ДА МУ ПЪЛНИШ ДЖОБА С ПАРИ. А В БЪЛГАРИЯ ПОЛУЧАВАШ СРЕЩУ СЕМЕСТРИАЛНАТА ТАКСА ЕДНО НИЩО , ДАЖЕ И ПОПРАВКИТЕ СЕ ПЛАЩАТ , ДАЖЕ И ПОДКУПИ СИПРОСЯ

7

Анонимен

преди 8 години

Пълно е със специалисти с вишу които работят после в чистотата в ЕС.

6

Анонимен

преди 8 години

Това води до ликвидация на средни училища и висши училища , които и без това работят на едва 20-30 % от капацитета си от 1989 г. Бедна България спонсорира богатите ЕС и САЩ и закрива държавата си.

5

станислав

преди 8 години

Хм! А откъде намират родителите пари?

4

който може

преди 8 години

може и странно да прозвучи, но моето семейство едва успява да обезпечи финансово обучението на децата ни (и двамата са отличници, придобиват средно образование) тук, а какво остава и в чужбина. със съпругата ми сме висшисти, и какво от това. понякога се срамувам.

3

Анонимен

преди 8 години

Тези 10% са като играчки в яйцето от киндер сюрприз.

2

Анонимен

преди 8 години

А има ли зрелостници трупащи знания на изток?

1

Анонимен

преди 8 години

От тези деца ч 10% се върнат я не.Много хора от управниците си мислят че хората напускат страната ни заради ниските доходи, но това не е точно така.