41

Анонимен

преди 8 години

Редно е държавата да изплати на всички недочакали пенсия хора внесените пари с лихвите на преживелите ги близки.

40

Анонимен

преди 8 години

Тези промени са с една цел - да осигурим пари за пенсиите на фуражките от всякакъв сорт. Казано по друг начин, ние плащаме осигуровките, а те взимат пенсиите, ние вече сме поизмрели.

39

Анонимен

преди 8 години

от кога влиза в сила закона.

38

бъдеще

преди 8 години

До Анонимен Много интересно как да получаваш по-висока заплата, когато нормална заплата в България почти няма. На бизнеса ако може да му плащаш, за това че ти дава работа най- ще му е удобно. И се намират такива като Вас да насаждат вина, че хората били мързеливи. Проблемът е в това, че в нашата държава трудът е обезценен. Съзнание, емпатия, грижа за утре и за другия - когато достигнем и осъзнаем тези истини ще живеем добре.

37

Пешо

преди 8 години

Да живеят неолиберализма и капитализма, които съсипаха народа ни!

36

логичен въпрос!

преди 8 години

А НА 50 И 60-ГОДИШНИТЕ ДАВА ЛИ СЕ РАБОТА В БЪЛГАРИЯ? ЩОМ СЕ УВЕЛИЧАВА ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ, ТОВА ПРЕДПОЛАГА, ЧЕ ИМ СЕ ДАВА РАБОТА КАКТО Е НА ЗАПАД. КОЛКО 60-ГОДИШНИ СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ СА НАЗНАЧАВАНИ ОТ НАШИТЕ "БИЗНЕСМЕНИ"?

35

ЛЪЖА И ИЗМАМА

преди 8 години

- НОИ е пирамида с над 3 млрд дефицит (т.е. парите събрани от осигуровки не стигат за плащане на социални и пенсии)- Демогравският срив в БГ е катастрофален и необратим. Социалната система няма да издържи - годините ще се увеличават а релната стойност на пенсиите (това, което може да се купи) ще пада- Продължителността на живота в БГ е 72,7 (по данни на ООН за периода 2005-2010 г). Тенденцията е към рязко спадане. ИЗВОД: КОЙТО ПЛАЩА ГОЛЕМИ ОСИГУРОВКИ Е ПРЕЦАКАН!

34

патриот

преди 8 години

Аз отдавна съм спрял да бачкам официално и да плащам каквито и да е осигуровки и данъци общ доход,просто си спестявам заработеното с честен труд и не храня разни *** и депутати,които унищожиха държавата :)) !

33

Анонимен

преди 8 години

Значи в България ще има само ченгета пенсионери и шапкари.Другите ще мрем преди да навършим съответната възраст.Можем да спрем да се притесняваме,че няма кой да работи за нашите пенсии-те няма да са нужни.

32

Анонимен

преди 8 години

Да не дочакат пенсия нито един от тия дето са взели това решение ...(@)

31

az

преди 8 години

Skapanata *** *** e vinovna no i ostanalata Skapana papla4 za 25god

30

мисия невъзможна

преди 8 години

"От 2019 година пък ще падне таванът на пенсиите, но само на новоотпуснатите."-НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ ЦЯЛОТО УПРАЖНЕНИЕ КОЙ ЩЕ СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВУВА ПАК?

29

Пенсионеро

преди 8 години

Ще има допълнение към законо : На всеки дека е минал шейсе години ,държавата ке му дава безплатни памперси и безплатно чене

28

Анонимен

преди 8 години

В Европа/България обаче американската система не може да проработи, защото всеки си прдставя как до 60 год. ще мързелува, ще получава ниска заплата и ще внася ниски вноски и после ще доживее до 90 год. и ще получава за 30 год. пенсия сумарно повече пари отколкото е внесъл докато е работил - един вид ще е прецакал системата. Такива обаче са малко хора и всички останали им плащаме пенсиите - социална справедливост, к'во да прайш!

27

Анонимен

преди 8 години

Най-справедливата пенсионна система е в САЩ - всеки си внася по лична сметка и накрая получава толкова, колкото си е внесъл. Тази система не се влияе от броя на младите или броя на пенсионерите - всеки си е сам за себе си. Дори може човек да се пенсионира по всяко време, когато реши - на 40, на 50, на 60, на 70 - всичко зависи от това колко пари е успял да натрупа по личната си сметка и колко пенсия иска да взема.

26

Анонимен

преди 8 години

През комунизма се пенсионираха на 55/60 год, ама тогава работещите и младите бяха много повече от пенсионерите и имаше кой да внася за пенсии. Този модел е обречен, дори да бяхме запазили комунизма, нямаше как да продължава вечно. Няма как вечно да се раждат повече деца от пенсионерите, защото ще станем 100 милярда, а няма храна и място за толкова. В един момент се удря таван на ресурсите и това ще стане скоро в Китай, а някой ден и в Индия.

25

Анонимен

преди 8 години

Ревете че родителите ви вземат малки пенсии,ревете че здравеопазване и други социални или обществени услуги са на лошо ниво,а не искате да работите,не искате да плащате,цените на това или онова били високи и тн.От къде тогава ще дойде това,което искате?Като ви мързи или сте некъдърни да създадете нещо,*** от глад тогава и продължавайте да се оплаквате!

24

я

преди 8 години

Това с шапките и полисите няма да просъществува много.Деца няма ,няма да има и данъци след време.

23

Алек

преди 8 години

Да ни е честито премахването на пенсийте в България.

22

Исмаил

преди 8 години

Добре че съм се родил турчин.Добре че бай Тошо ни прогони 88г. и натрупахме стаж в Турция...Сега съм на 47г и съм пенсионер от 6г. Сега се върнах и наблюдавам как бачкат робите..ха..ха.В Турция минималната пенсия е 411 евра..ха..ха