28

Анонимен

преди 8 години

СМЕШКИ в тая статия , ТО шоуто тепърва започва - някой да забеляза 2 от 3 мата големи вече изоставиха ябълката на раздора Урина. УСА и Русия загубиха интерес , а Китай и без това си има други грижи.ТА за хилавия ЕС остава да плати сметката за Урина съвсем по кварталски.

27

Анонимен

преди 8 години

Не може да има тъпня катоевроГейския съюз хораааа!Няма как кокошкари като на и румънците,мързели като гърците,*** катофрансетата да *** в едно гърне,с англичани и германци!Не може,не става в света на капитала,на конкуренцията и пазарната икономика!Не става,разберете го!Може ,но у "цоциалиЗъма"!Все едно с мечка дренки да береш!А тогава...... резултата е ясен!Останалото е бля-бля!

26

rewreh

преди 8 години

До timi77да .... и заплати и цени не са еднакви навсякъде. ДА ЖИВЕЯТ ЛИХВАРИТЕ

25

timi77

преди 8 години

и за среден икономист му е ясно че финасовото положение в цяла европа не розово и че европа живее на кредит от световната банка и мфф а еврото се крепи изкуствено за да н се срине на валутните пазари целата затворена икономика на саюза неможе да издържа и се крепи изкуствено от политиците и държавите с цената на заеми европа не изнся за трети страни всичко върти вътре в един пазар това е .

24

без евро

преди 8 години

Трябва да се отмени изкуствената валута евро, да се възстановят всички стари национални валути и тогава кризата с еврото ще се реши!

23

Анонимен

преди 8 години

Трябва да се следва 'успешния' Американски модел - печатане на Евра - колкото им трябва на страните от Еврозоната - докато не остане бял лист за печатане! Този 'умен' икономист би могъл да обясни как Америка смята да върне своите дългове - след като по оценки на много имономисти не е в състояние да върне дори лихвите по тях! И тогава да плаче за Еврото

22

dodger

преди 8 години

Като правило всички драскачи против еврото се намират в УСА и почти всички са спекуланти залижили на курса евро-долар. Как пък не се намери поне един черен анализ от европеец

21

Анонимен

преди 8 години

Пирамидата на неравенството зле се е пропукала. В момента се води бясна надпревара, кое ще е по-бързо - един крах или една война. За всички нас, това няма значение - и в двата случая сме живи умрели.

20

спек-спек

преди 8 години

Би било хубаво този тапир Кругман да спре само да ръси заядки от типа казахме ли ви и лошото те първа предстои. Освен тях нищо друго не казва - нито посочва причини за проблемите, нито предлага решения, нито пък представя някаква алтернатива на еврото! Изживява се като типичен медиен икономист, когото търсят най-вече защото създава полемика, а не щото е кой знае какъв експерт по разискваната проблема!!!

19

Алекс

преди 8 години

До Анонимен 34Пич или намали пиенето, или си лекувай стреса, Нищо от това което казваш няма връзка с действителността.

18

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен"в света има два съюза,СССР и ЕС края се знае"Хаха, да бе... Щатите не са съюз със единна валута, и не съществуват вече 200 години. Всеки съюз се разпада ако това което го обединява изчезне. Тъй като за ЕС това е търговията, не вярвам да се пропука докато основните членове които искарва парите не им писне да хрантутят останалите.

17

Анонимен

преди 8 години

А можеше Германия да върне на Гърция дължимите репарации и всичко да приключи....

16

Ани

преди 8 години

Доста социалистическа статия. Подхожда на някой социалистически писател.Както беше казал Бай Тошо - хапнахме, пийнахме - ха да видим сега кой ще плаща . . . Ха-Ха-Ха!Хубаво е човек да има мечти - Лошото е когато се окажат илюзии.Дай сега да дадем на гърците още някой и друг милиард че да видим какво сиртаки ще извъртят.

15

Анонимен

преди 8 години

Напълно съм съгласен с статията ... само не разбирам, нашите политици и икономисти толкова ли са неграмотни, че бързат и те към еврото ?При абсолютната конкурентна НЕСПОСОБНОСТ на българската икономика въвеждането на еврото ще бъде последния гвоздей в ковчега.

14

хаха

преди 8 години

Кругман оправдава собствения си провал с агресивни аргументи и позиция. Еврото не просто е спасено, то се оказа НЕПОКЛАТИМО, въпреки всички усилия.

13

Анонимен

преди 8 години

Само за Гърция в частност, проблемът не е в еврото като валута, а основно в МВФ, който като американска институция, и отпусна над половината от общият и дълг. А всяка дългова криза води до директна зависимост от кредитора. А като цяло, доларът в момента има две удобства - може да се печати почти неограничено - нещо с което еврото не може да се похвали, и доларът е приет за основна единица за остойностяване на световната търговия. Нооо всичко е до време. Рано или късно големия краш ще настъпи.

12

Анонимен

преди 8 години

И долара и еврото трябва да се обезценят 1лев = 1000 долара (евро) 1:1000 или даже 1:10000 към лева и САЩ и ЕС да се редят за български визи. Нали МВФ поиска валутен борд от България през 1997 г. че печати левове ами хайде сега фалити и на ЕС и САЩ и валутни бордове към лева.

11

Бай Иван

преди 8 години

Долара е световния капан от който няма спасение.Гърция може да напусне еврозоната когато си поиска, но нито те нито германците го искат.

10

компетентен

преди 8 години

Много аматьорска статия но за сметка на това некомпетентна.Много преди да се появи еврото държави са фалирали заради задлъжнялост.Точно ако го нямаше еврото Гърция отдавна щеше да е по Българския стандарт.Не бих казал че някой се оплаква от еврото освен най бедната част от обществото,но те се оплакват от всичко.Без еврозоната европа просто си заминава и поотделно не може да се противопостави на Русия,Америка,Китай или Индия.Дори най силната европейска икономика Германия е твърде малка сама.

9

факт

преди 8 години

Пол Кругман един от глашатаите на Америка в борбата й срещу Европа. Но колкото и да джафка, Америка неотклонно губи позицията си на световен лидер.