70

Юха

преди 9 години

Статията е много болна и се вижда, че е пропаганда... който е живял или живее във Финландия, веднага ще каже, това е пропаганда!!!

69

Аз

преди 9 години

Тръц

68

Боби

преди 9 години

До Одисей 92САЩ са се пръкнали преди около 250 години 230 от тях са водили някакъв вид и войни или военни операции/намеси в по-ново време по целия свят. В повечето случаи тези намеси са водили до кръвопролития които се трупат и трупат и трупат все на сметката на САЩ.Ето САЩ искаха или не но създадоха ИДИЛ. От този момент насетне за всички убийства направени от ИДИЛ косвено и САЩ са виновни. Принцип в Криминалното право. Колко са убийствата в самите САЩ при гангстерски войни някой смятал ли е?

67

до 95

преди 9 години

Фазлъ паша, пак ли си ти? Ясно е защо не обичаш руските 'варвари'.....

66

Анонимен

преди 9 години

Финландските градове и курорти близост до границата с Русия са празни и опустяват,а преди тази лудост с санкциите пращяха от Руски туристи и всички бяха доволни!за това трябва да се замислят Финландците и не само те,кой печели и кой губи?!

65

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 96ти си украйнски неонацист

64

Bez Ime

преди 9 години

Razpolagaite, razpolagaite, nie sme v samoto NATO :))))))))))))))))

63

Анонимен

преди 9 години

руските варвари трябва да бъдат изтрити от лицето на земята защото са опасни за човешката цивилизация

62

Анонимен

преди 9 години

Висока умственна тъпотия на софийската седерастия.

61

Боби

преди 9 години

До Григорий Распутин 82А отностно човешкия живот Нито един политик не го е е ня за човешкия живот. Дай им власт и гледай какви реки от кръв ще сътворят. Естествено Лидера в световен Мащаб е САЩ Спор за това няма. Следват прародителите им Великобритания и то по времето на имперския им период. Сега британците леко са се очовечили но пък и те загубиха след 2СВ цялата си империя без няколко далечни острова.

60

Боби

преди 9 години

До Григорий Распутин 82Разпутин ако това беше вярно защо Рашките 1939 година взеха едни 50 км около Ленинград, а не взеха половин Финландия?Нали се усещаш че всеки ФАКТ от историята може да се тълкува и Тако и Вако. Въпросът е защо с е състоял въпросния ФАКТ?Фонландия и Прибалтийските републики, а също така Рибентроп-*** са 100% военновременни решения още преди Войната да е избухнала.Каквото щете да казвате Сталин е бил Хитрец и мого умен и начетен(технически) човек Но е и Кръвожаден

59

Боби

преди 9 години

До Григорий Распутин 78По това време *** не са се интересували от живота на обикновенните войници. За съжаление тази част от историята е вярна. За първи път рашките се заинтересуваха за запазване на живота на военните си по времето на Чечня 2 и след това - По времето на демогравския срив нямаха наборници достатътно. Тогава почнаха разработките на Армата, Курганец, Бумеранг, Тайфун и т.н. съвременни ситеми.

58

Боби

преди 9 години

Финландците капитулират като СССР взима околностите на Ленинград. Точно тези околности и Ладожкото езеро са тъй наречения път на Живота от където влизат храни за града по време на войната.Така че четете и след това говорете за Гадните РАШКИ. Всичко което е направил Сталин преди войната дори и договора Рибентроп-*** е продиктувано от военна необходимост.Франция не направи каквото трябваше във военно отношение и Германските войски заобиколиха Линията Мажино през Холандия. Франция Капитулира

57

Боби

преди 9 години

1939 разчитайки на числено превъзходство и на стотици леки танкове СССР напада след неуспешни преговори Финландия(давани са два пъти повече земи за околностите на Ленинград)Линията Маренхайм с обикновенни бункери спира вълната СССР леки танкове. Последните се пробиват с леко модифицирани пушки калибър 7.62. Единствен адекватен танк - Т-28 с 76мм оръдие.Назначават Жуков, Докарва всичката изправна тежка артилерия и новите танкове КВ. Финските бункери биват изтърбушвани по няколко на час

56

Боби

преди 9 години

Айдее кой не е чел история да попрочерте.1937 година Ханагин Гоу - Рашките се сбиват с Японците и печелят заради Жуков. Отказва се от всякакви стари тактики и прави каквото му хрумне с бронечастите.1937 Сталин се усеща че СССР армия е полупартизанска армия защото повечето от генералите нямат военно образование - Следва чистка1939 след анализ се премахват слабите места в отбраната на СССР - срещу морски десант Прибалтийските републики и срещу обкръжение Ленинград или Финланската война

55

от СПб

преди 9 години

До anonimenабсолютно вярно е.

54

Анонимен

преди 9 години

Бил съм в Финландия много пъти, и да ви кажа че един руски взвод може да стигне до Хелзинки много бързо. Не знам какви воиници св финланците, но са като малки деца.

53

Михал

преди 9 години

До Анонимен--54;Има още; 1920 г--Полша ;1948 г-Зап. Берлин ;1950 г -Корея ; 1953 г --ГДР.

52

Анонимен

преди 9 години

До NNN--66;казва се Казимир Ернрот. По време на руско--турската война 30% от офицерите в руската армия са германци.

51

Поп Грую

преди 9 години

До Григорий Распутин 57На 31 май 1941 г. съветските войски има следните трофеи:общините Сала и Кунсамоцелия Карелски провлакфинландската част на полуостров Рибачий.