6

Анонимен

преди 8 години

1981 г. Гърция влиза в ЕС. Дотогава икономиката задоволява основните нужди на населението. Но...Започват реформи. На Гърция се налагат производствени квоти -ограничава се риболова, лозарството, маслините и др. отрасли в земеделието. Гръцката икономика се ориентира към туризъм и услуги - 2005 се стига до 75% от БВП, формиран от услугите. Оттук до фалита, пътят е неизбежен. Някой ще каже, така е и в Бълбгария - да , така е. Туризам и латифундийско земеделие. Посел заеми и фалит.

5

Момо

преди 8 години

До ДА НА ИСТИНАТА!!!Когато плащаш един заем с друг става така.

4

ДА НА ИСТИНАТА!!!

преди 8 години

Бившия министър-председател на Италия Масимо Д'Алема в интервю в RaiNews24 директно казва, че от 250 млрд.евро, дадени на Гърция като европейска помощ, 220 млрд. евро са влезли направо в германските, френките и малка част в италианските банки и не са влезли за пенсии и заплати, а да се заплатят лихвите.Видеото в тубата - D'Alema:GLI AIUTI ALLA GRECIA SONO ANDATI A BANCHE TEDESCHE E FRANCESI

3

Алекс

преди 8 години

До Анонимен 2Ако разглеждаме ЕС като човек, мисля краката му са на доста топло, но за да продължа метафората ти Гърция му е точно ***. :)

2

Анонимен

преди 8 години

Преди шест месеца Гърция щеше да фалира за два дни, след още месец вече фалитът бе неизбежен - до три дни и т.н После вече бе фалирала, но...Журналята махат с голямата баданарка, кой ще да вярва - да вярва! Накрая маляците ще гушнат още 86 млрд и т.н. ЕС ще сънува дълго време Ципрас - и ще се събужда , целият потен, а краката му отвити!

1

Анонимен

преди 8 години

Удължете я до края на сезона, митряла сега почива а е и горещо!