24

Анонимен

преди 8 години

Да затова на интервю за работа идват пенсионери или пред пенсия, или такива, които не могат да заемат поста.Интересни данни. Че искат да учат е едно, но колко от тях влизат в детските градини или в училищата, е по-правилно да се попита? И колко остават като си вземат първата заплата или като открият работа с по-високи средства и по-малка отговорност.

23

асдфг

преди 8 години

И по какъв критерий го определяте това, че тези, които завършат право имат малък шанс за реализация в чужбина? При една втора магистратура, изкарана в чужбина примерно- някакъв бизнес или международни бизнес отношения и т.н шансът ти за реализация си е доста голям... Има ли желание- има и начин.

22

до 21 инженер

преди 8 години

приятелю, не знам какъв инженер си, но щом най добрия ви е тройкажия, ми е малко страшно

21

Петрова

преди 8 години

Ясно е, че учители трябва да има, но при образованието на делегираните бюджети ще са неграмотни, инетртни и мързеливи.Системата е така направена, че образованието се подарява.Вчера синът на моя съседка беше на изпит.Дори директора е подсказвал, а учителката направо решила задачата на друг.Съседчето ми има 4, а другия 5.И това ако е образование....

20

Анонимен

преди 8 години

До истината 14,Да, така е. От години умните ученици кандидатстват за висше образование в чужбина.У нас за да влезеш "Право" си полагаш два изпита. За да влезеш "Педагогика" нищо не ти трябва да полагаш. Нормално е тай да има наплив- "вишу да има детиту", друго не е важно.

19

Анонимен

преди 8 години

Който си няма акъл се води според модата. Вчера "Право", днас "Педагогика", утре- "Космонавтика".Вчера- английски, онзи ден- руски, днес- немски, утре патагонски.Хуманитарни- икономики- математики- ИТ.Мода- днес го довяло, утре го отвяло.

18

юрист

преди 8 години

Правото е 5 години и половина учене и после стоиш безработен с месеци,а заплатите са СМЕШНИ

17

нека да замълчи

преди 8 години

А това, че учителите работят по 4 часа може да каже човек, който не е бил учител, а се подвизава като злобен критикар от кастата на гаражните пияници.Един учебен час не е равен на един работен час в попълване на формулярчета и междувременно редене на судоку или зяпане във фейсбука...Учителите имат толкова неща на главата - бумащина и отчет пред РИО, проверка на домашни и контролни, извън класна работа с ученици, разправии с родители, lesson planing... Така, че който не е бил учител, нека да..

16

teach jr

преди 8 години

Млад учител съм и работя с желание. Трудът ни е жестоко подценен, а отговорностите големи. Не само, че трябва да учим децата на наука, но имаме и моралното задължение да ги изградим като чисти и светли личности напук на зверския материализъм, който е обхванал обществото ни. Който си мисли, че да си учител е лесно - нека изкара няколко дни с всички 170 ученици, на които преподавам, бумащината, която ми се стоварва и разправиите с родителите и ученическите претенции

15

Наоми

преди 8 години

Каква просвета от неграмотни кадри?

14

Инженер

преди 8 години

До UACEGМоже и да е пародия висшето образование в България. Или поне в повечето ВУЗ-ове, особено провинциалните, филиалите и колежите. Но в УАСГ не е точно така. Учи се и се трудиш, и то здраво- поне в инженерните специалности. За да ти се струва пародия, сигурно си някой архитект или урбанист. Там са малко курортисти. Оценка 2 или 3 не съществува при тях. При нас тройката е злато. :))))))))))))

13

Анонимен

преди 8 години

Правилно, на този народ му трябва просвета. Това е добре.

12

do 14

преди 8 години

малко са местата с големи заплати в Бг ,така че повечето квалифицирани и умни млади си изкарват пари в други държави ,не всеки млад човек може да се премести в София ,все пак ,ако е така -п о добре чужбина вместо София .И пак остава въпроса ''кой млад ще работи в Бг ,с тези смешно ниски заплати ,кой е побъркан да учи и да работи добре за 300 Е на месец ?

11

истината

преди 8 години

Право за да учиш се явяваш на два тежки изпита-и дори петица не ти стига . За да учиш педагогика-може и без изпит- с матурите, или с тройка. Та не се оплаквайте,че после ще сте с ниска заплата-влезли сте с тройка, или без конкурс.

10

Калина

преди 8 години

В коя "забавачка" дават 1900 лв. заплата? Някои хора пишат, но не мислят.

9

Учител

преди 8 години

Ако знаят колко унизителна е работата на учителя в момента веднага ще се насочат към ядрената физика или мозъчната хирургия.

8

Анонимен

преди 8 години

Имам приятел, който преди години отиде да живее в Италия след 8 клас и там в училището учеше неща които е учил в България преди 3 години... Това за съжаление е отдавна отминало и въпреки че все още се намират учещи и знаещи деца нивото на общото е намалено драстично... В България места за студенти 60 000 завършващи около 50 000 от които поне 5000 отиват в чужбина а още толкова не учат... делегиран бюджетПрочети още на: dnes.bg/obrazovanie/2015/07/11/poveche-abiturienti-iskat-da-stavat-pedagozi-otkolkoto-iuristi.269633

7

Ястреб Велики

преди 8 години

До ХА ХА ХАЗнаеш, агата първо да трябва да гледа, за да избира! Машаллах, такова изобилие!

6

Ястреб Велики

преди 8 години

До ХА ХА ХАХабитуриентите не ме интересуват и не искам да ги виждам! Искам да виждам хабитуриентки!

5

UACEG

преди 8 години

Преди няколко дни завърших "най-елитния" университет по архитектура, строителство и геодезия в България! Смея да кажа че висшето образование в България е пълна пародия и освен ако ти не проявиш инициатива да научиш нещо, чрез допълнителна литература - всичко се обезсмисля! И самия университет се е превърнал в *** на TRACE! Така че мили млади кандидат-студенти ако четете това - ходете да учите и работите извън България- там ще се оцени обективно труда ви ! Успех ! :)