21

До ККорупция

преди 8 години

Вижте материалното положение на лекарите от ТЕЛК. Но вината не в тях. Няма контролни органи, няма правосъдие. Никой за нищо не отговаря в тази държава. Пълна анархия и борба за докопване до властта. Така и в образованието. Инспекторите станаха експерти и по цял ден си трият задниците пред компютрите, докато навремето даскалите се наси.... като чуят, че е дошъл инспектор. Управляващи не искат промяна нито в здравеопазването нито в съд.с-*** нито в образованието.

20

с. Голеш

преди 8 години

В това село което се намира на 50 км от силистра,цялата се изкарала че са инвалиди с 90 %, а се катерят и работят по строежите в Норвегиия и Германия,доктор Енчев вътрешни болести в силистра им изкарва епикриза за 500 стотака пльяс едно агне че са инвалиди, и пей сърце всички по веригата са доволни,жените им точат пари с дебетните карти а мъжете им бачкат по строжите,доктора и той е довален има пари за уиски.

19

заря

преди 8 години

Уреждат се спенсии здрави хора, болните хора биват изнудвани, унижавани, дори отхвърляни. Българите са болни хора, много болни, и многонаброй - статистиките са доказателство за това.

18

Сигнал

преди 8 години

Всеки от нас познават хора, който взимат неправомерно инвалидни пенсии. Но можем ли някъде да пуснем сигнал за такъв човек ? Аз искам да подам сигнал за такъв индивид, но къде ?

17

Анонимен

преди 8 години

Според тук пишещите да си инвалид трябва да си я без крайник, я в количка. Хайде да се образовате малко! Друг е въпросът, че за ромите това си е постоянен и сигурен доход и за ТЕЛК са готови на всичко. Маса болни българи си умират на работното място, боледуват от ерзац храните пълни с химия, стре от невъзможност да преживяват с пари под жизнения минимум, при положение, че работят!

16

Анонимен

преди 8 години

700 лева. Толкова е цената на ТЕЛК комисията в София. Познат доктор ми го каза, след като, която отишла при него за протокол без да има заболяване за ТЕЛК му се похвалила.Но не са само - в провинцията е пълно с родители, дето изкарват ТЕЛК на децата си и цоцат пари от държавата без нито ден трудов стаж.Докато не се разнищят тези комисии и не се преразгледат всички решения няма да се оправят нещата.

15

Анонимен

преди 8 години

Абе вижте само колко наши изселници живеещи в Турция взимат тук инвалидна пенсийка , а пък в Турция си работят. Тук инвалидните пенсии се раздават на кашони на който има и на който няма нужда.Затова , че си дюстабанлия в България може да си вземеш инвалидна пенсийка и да си работиш в Турция.

14

възмутен

преди 8 години

Инвалидите не са виновни. Техните пеннсии са малки и те нямат възможност за други доходи. Проблема е с фалшивите пенсии които се издават на здрави и прави хора които ги ползват като допълнителен доход. Социалната мафия нямаа иннтерес от справянето със фалшивите ТЕЛК защото това им осигуряваа работно място.

13

Кака

преди 8 години

Не знам колко са фалшивите, но имам двама близки приятели, които се явяват на ТЕЛК на всеки 4 години. Единият е със сменена аортна клапа (без такава по рождение), а другият е с ампутиран крайник (в следствие на войниклъка). Миналата година на първи му намалиха % инвалидност от 90 на 71%, а на втория от 95 на 80%. Явно органите и крайниците им се самовъзстановяват. Това е чудото на нашата медицина.

12

Анонимен

преди 8 години

Инвалидна пенсия се купува по отработена схема. Държавата спи ли - спи.

11

Анонимен

преди 8 години

Нема, нема и откриете нещо дето всички го знаят. ..... очаквам до 10 години да установите че Лукойл крие данъци и точи държавата, което пак ваички го знаем от 10 год

10

До 7

преди 8 години

Вие виждали ли сте колко инвалидни места има о ппаркингите? Има места където всяко трето място е инвалидно. Това е социалната мафия. Социалните работници са алчни за заплати. Повеече инвалиди - повече работни места за .

9

Анонимен

преди 8 години

Калфине, ти намери работа за всички млади и безработни и сега ще уреждаш и инвалидите. Да обобщя реформата на комунистите, ако някой я е пропуснал: пенсионна възраст 85 за жени и мъже; само за МВР - 45 години и 20 годишни заплати на изпроводяк; майчински -след проследяване на дохода 6 години назад; помощи за близнаци - кати за едно дете, все пак са с едно раждане; помощи за майки студентки - само след заверка на 5 семестъра, няма някакви млади напористи студентки да цоцат държавата, я!

8

Анонимен

преди 8 години

Нямам поглед дали се отпускат правомерно, но от семействата на мои близки получават такава оенсия хора след онкологични операции, хора с аритмия и сърдечни заболявания и тн. И са на около 55г, все още млади. Та като цяло смятам, че просто сме много болни поради калпавата здравна система и поради това, че джипитата са по-скоро секретарки, отколкото лекари. А да не повдигам въпроса как се смесват лекарства без оглед на взаимодействието им, понеже всеки си гледа само по своята специалност

7

Доктор Менгеле

преди 8 години

Щом вдигат краката на куртизантките - не са инвалиди!!!

6

Анонимен

преди 8 години

Повече от ясно е че тук става въпрос за псевдоинвалиди, решили да си поживеят на гърба на обществото. Инвалидните пенсии трябва да се премахнат и да се потърси практическо и възможно най-евтино решение на проблемите на истинските инвалиди. Всъщност инвалид е човек, който е абсолютно неспособен да се грижи сам за себе си, абсурдно е а се твърди, че всеки 11 българин е такъв.

5

анонимен до 3

преди 8 години

Ако не беше казал това щяхте да плюете,че си трае едва ли има нормален човек в България да не познава човек който си е платил да му дадат инвалидна пенсия повече от половината са такива няма какво да се лъжем и това трябва да се спре.

4

Х

преди 8 години

Калфин това го кажи на Цацаров да започне проверка,малко да си размърдат задните части тези прокурори.

3

Анонимен

преди 8 години

Даже са малко имайки предвид лишенията и тормоза на които е подложен обикновеният трудещ се в България от страна на политическата въхрушка незнайно защо наричащи се елит.

2

Анонимен

преди 8 години

НАРОДА ТИ Е БОЛЕН ДРУГАРЮ КАЛФА. ПОКАЖЕ МИ ЕДИН КОЙТО ДА НЕ Е БОЛЕН. ЩОМ ДЕЦА НА 10 ГОДИНКИ ИМАТ ВИСОКО КРЪВНО ЗА КАКВО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ СТАВА ВЪПРОС И ЗА КАКВА ХРАНА ДРУГАРЮ КАЛФА? ВСЕКИ ДЕН УМИРТА ПО 200 ЧОВЕКА ДРУГАРЮ КАЛФА. ОТ ХУБАВ ЖИВОТ СИГУРНО?