8

Анонимен

преди 8 години

B провинцията без връзки не става.

7

уч

преди 8 години

Как да дам пример на учениците ми за това,че трябва да се реализират с учене, като знаят, че учителят им изкарва 500лв заплата, а мутрите и чалга "звездите" се возят в най-скъпите коли, ежедневно са на лъскави партита/купони и въобще не се лишават от нищо. Това грабва окото на младия човек.Ами естествено, че ще подражават мутрите с джиповете и ще се правят на биячи, както и на чалгапевачките и ще се предлагат чрез фейсбук профила си.. защо им е да учат и да мислят...

6

учител под 30

преди 8 години

Млад учител съм и работя с желание. Трудът ни е жестоко подценен, а отговорностите големи. Не само, че трябва да учим децата на наука, но имаме и моралното задължение да ги изградим като чисти и светли личности напук на зверския материализъм, който е обхванал обществото ни.Който си мисли, че да си учител е лесно - нека изкара няколко дни с всички 170 ученици, на които преподавам, бумащината, която ми се стоварва и разправиите с родителите и ученическите претенции

5

Анонимен

преди 8 години

Не се виждам как ще се пенсионирам на 65 години при условие че децата драстично намаляват,годините се увеличават а заплатата ми не мърда.Работим повече от 12 часа,отговорността ни е огромна,бумащината ни е огромна,вършим работата и на директора,който като правило е винаги недоволен,защото се мисли за бог,а заплатата ни е между 530-555 лева.До кога?Ние обожаваме децата,но за нас мисли ли някой?До кога ще бъдем просяците на обществото ни?Искам достойно заплащане и човешко отношение към нас!

4

Анонимен

преди 8 години

След освобождението сме били 3 милиона. Реално толкова ще останем след 10 години. 2 милиона в София и 1 милион в провинцията.

3

stranno

преди 8 години

Набор 2009 се родиха над 80000 деца а сега говорят за 76000. Къде са другите, те не знаят колко точно са емигрирали. И е крайно време да се сложи ред за да знаем колко сме тук колко са се изнесли и колко сезонно поработват навън. Да не се окаже че сме под 6 млн?

2

Анонимен

преди 8 години

Учител съм по образование, но с нито ден трудов стаж по специалността. Заплащането е повече от обидно.

1

Анонимен

преди 8 години

Няма увеличаване на раждаемостта сред българите, а има преселение на народите от провинцията към София.